Şimdi Ara

Xbox gamepad tamiri?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar xbox kollarından bir tanesini yere düşürmüştüm (ki o an içimden bir parça koptu resmen) sonrasında RB tuşu zar zor çalışmaya teklemeye başladı. Tabi hemen o kol 2. kol olmaya mahkum kaldı. Sonrasında dun de diger kolu da dusurdum ( bu sefer oldum oldum dirildim) simdi de bu kolda aynısı LB tuşuna oldu. Bu ust tuşlar biraz dandik yapılmış sanki o kadar hafif düsmesine ragmen hemen arızalandı. Acaba bunları tamir etme yolu yokmu tuşlar calısıyor ama dogru yerinden basarsan yani acaba ustteki kısım mı yerinden oynadı da oyle oldu. Tuşa diger tarafından basarsan biraz sert oluyor ve calısmıyor. İçini açmaya yeltenmedim hepten mahvetmeyim diye

Xbox Gamepad Tamiri

Xbox gamepad'in bozulması, oyun deneyimini mahvedebilir. Ancak endişelenmeyin, birçok yaygın sorunu kendi başınıza düzeltebilirsiniz.

Yaygın Xbox Gamepad Sorunları:

• Yapışkan veya tepkisiz düğmeler: Düğmelerin altındaki temas noktalarını izopropil alkol ile temizleyerek bu sorunu çözebilirsin.
    • Analog çubuk kayması: Analog çubuğun tabanındaki halkayı çıkararak ve içini temizleyerek bu sorunu giderebilirsin.
    • Pil sorunları: Pilleri ve temas noktalarını kontrol et. Gerekirse pilleri yenileriyle değiştir.
    • Bağlantı sorunları: Gamepad'i doğrudan konsola takmayı dene. Kablosuz bağlantıda sorun yaşıyorsan, pil durumunu kontrol et ve gerekirse yeni piller kullan.

Xbox Gamepad Tamiri Adımları:

1. Gamepad'i aç: Gamepad'in arka tarafındaki vidaları çıkararak arka kapağı sök.
    2. Sorunlu parçayı belirle: Soruna neden olan parçayı görsel olarak kontrol et.
    3. Parçayı temizle veya değiştir: Sorunlu parçayı izopropil alkol ile temizle veya gerekirse yenisiyle değiştir.
    4. Gamepad'i yeniden birleştir: Gamepad'in parçalarını ters sırada birleştirerek yeniden monte et.

Daha karmaşık sorunlar için profesyonel bir tamirciye başvurman gerekebilir. Ancak bu yaygın sorunları kendi başınıza çözerek Xbox gamepad'ini hızlı ve kolay bir şekilde tamir edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İçini açıp bakabilirsin...Belki dediğin gibi kaymıştır...En kötü ihtimalde çalışanları takas edersin ve sağlam tek bir padin olur...

Orijinalden alıntı: kes123kin

2 si de aynı sekilde arızalandı da icini acmaya korkuyorum. Bu isi iyi yapan bir yer varmmı istanbulda. Oraya gotursem belki tamir ettirebilirim

sonuçta garantisi yok, olsada kullanıcı hatası sayılacaktı...ayrıca ister içini aç ister açma götürdüğün yer senden yinede para alacak...şimdi baktımda yıldız değilmiş vida başları...Torx diye bir baş türü...Elinde yoksa zaten açamazsın...

http://www.thinkgeek.com/gadgets/tools/9e7d/images/2510

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapator -- 7 Eylül 2010; 1:34:55 >

• İşte bunun tamirinden anlıyan bir yerler olmalı abuk sabuk elektrikcilere goturmek istemiyorum. Cuzi bir para karsılıgında yaptırmaya razıyım sonucta epey para verdik bu aletlere ve ufacık seyden sinir bozmasına gerek yok
    Phenom II X4 1055T TURBO CORE - M4A89GTD-PRO/USB3 -GIGABYTE GTX 460 - KİNGST0N HYPERx 4gb 1600mhz -WD CAVİAR BLACK 1TB SATA - XIGMATEK MIDGARD PURE BLACK EDITION - HIGH POWER 600W - CREATIVE INSPIRE T6160 5+1 SPEAKER - SAMSUNG 21.5" B2230H GENİŞ EKRAN LCD
  • O surekli oluyor bende de. Genelde pili azalınca yapıyor ama full doluyken de yaptıgını gozlemledim. Bazen baglantı da kopuyor bu sekilde kolu tekrar baglayın diyor. Acaba sinyalle mi ilgili ki yanıp sonmesi
    Phenom II X4 1055T TURBO CORE - M4A89GTD-PRO/USB3 -GIGABYTE GTX 460 - KİNGST0N HYPERx 4gb 1600mhz -WD CAVİAR BLACK 1TB SATA - XIGMATEK MIDGARD PURE BLACK EDITION - HIGH POWER 600W - CREATIVE INSPIRE T6160 5+1 SPEAKER - SAMSUNG 21.5" B2230H GENİŞ EKRAN LCD
  • quote:

Orijinalden alıntı: akngksu

burası yeri degıl ama gamepad ışıkları neden daire şeklınde yanar

pili bitti bitecek demektir...

@kes123kin, istanbuldaysan yazıcıoğlunun ordaki xbox satan yerlere sor o zaman...ama cüzzi bir miktara sanmıyorumki tamir etsinler...yakın zamanda mymemory de kargo dahil 45tl ye satıldığına ekliyeyim...

Arada bakarsın belki yine indirim yaparlar...

http://www.mymemory.co.uk/Xbox-360-Accessories/Microsoft/Xbox-360-Official-Wireless-Controller---Black

• Tekrar baglantı dedigim. Orta tuşa basılı tutup baglanmak sadece. Yoksa ilk aldıgında bagladıgın sekilde o kucuk tusa basmak degil. Dedigim gibi iste pilin bitmeden gosteriyor demek sende de bana da oluyodu aynısı artık pek olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

quote:

@kes123kin, istanbuldaysan yazıcıoğlunun ordaki xbox satan yerlere sor o zaman...ama cüzzi bir miktara sanmıyorumki tamir etsinler...yakın zamanda mymemory de kargo dahil 45tl ye satıldığına ekliyeyim...

http://www.mymemory.co.uk/Xbox-360-Accessories/Microsoft/Xbox-360-Official-Wireless-Controller---Black

Tesekkure derim de sadece o tus biraz zor basıyor diye yeni bir kol alamam. Zaten yapıcagı icini açıp tusu duzelttirmek düsünce kaymış demek. Bunu profosyonelce yapan bir yer lazım o yazıcıoglu zaten çapulcu kaynıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kes123kin

quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

quote:

Tesekkure derim de sadece o tus biraz zor basıyor diye yeni bir kol alamam. Zaten yapıcagı icini açıp tusu duzelttirmek düsünce kaymış demek. Bunu profosyonelce yapan bir yer lazım o yazıcıoglu zaten çapulcu kaynıyor

hocam yanlış anlamada hiçbir tavsiyeyi beğenmiyorsun...o zaman sana kolay gelsin...

• içini aç kendin bak demiş arkadaş profesyoneller yapsın demişsin
    profesyonel yer söylemiş onlar çapulcu demişsin
    sıfırı için uygn fiyatlı site önermiş onuda kabul etmemişsin
    bunlardan başka gamepad'i karşına koyup iki elini açarak tanrıya düzelsin diye dua etmek kalıyor kanımca
    Sıfırını soylemis ben yeni kol almayı da dusunmuyordum o da gereksiz bilgiydi.
    Benim duymak istedigim. Surda su kisi anlıyor ben daha once yaptırdım sende git yaptır diyen biriydi bunu duymak icin el açıp dua etmek gerekmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öz... -- 7 Eylül 2010; 4:18:50 >
  • gamepad konsolun en zor bozulan veya bozulduğu zaman kullanıcıların yaptırmak yerine yenisini almayı tercih ettiği bir parçası olduğundan hiç gamepad tamirinde usta birisini duymadım forumda
    neyse belki vardır
    kolay gelsin
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.