Şimdi Ara

GAME PASS [ANA KONU] (236. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.884
Cevap
777
Favori
1.207.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
131 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
74. Sırada  bugün en iyi #39
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün ısrarla sormama rağmen, mauricio denen eleman yok, olmaz, 1 aylık verelim deyince onay vermemiştim. bu sabah yine yazılı chatten başkasına bağlanıp bu sefer direkt 3 aylık game pass kaça diye sordum. Yine mırın kırın etti, bölgeden bölgeye değişir, xbox sayfasından bakabilirsin, hmm bekle, biraz daha bekle, ya sayfadan niye bulamıyosun kendin bakabilirsin, iyi bak orda 3 nokta var ona bas falan dedi sonunda evet 5.90 mış dedi. kendim alamıyorum, sadece 1 aylık seçeneği çıkıyor dediğimde nasıl göremessin var orda dedi. En son "ya dün 12 aylık üyeliği de göremedim ama desteğe yazınca yardım ettiler alabildim burdan alamıyor muyum" dediğimde iyi madem yapalım oldu.

satın almak için de bin dereden su getirdiler. dün ne adımı, ne kart numaramı sordu, tek onayla halletti. bunu alırken bin kere onay istedi, abartısız yarım saat bekletti ama en sonunda oldu. 29.01.2023 kadar ultimate pass tanımlandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matterdome -- 29 Eylül 2020; 10:42:30 >
  • Fenool kullanıcısına yanıt
    Ben de ocak 28 ocak 2023 de bitecek diye gözüküyor aradaki fark neden acaba ben de yeni aldim ayni yontemle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar yıllık game pass alınamıyor mu şuan :S
  • Arkadaşlar
    Mevcut hesabıma 1 yıllık live kodu aldım n11 den.
    Kodu aktif ettikten sonra amacım ultimate yapmak.

13 ay ultimate yapmam için Live aktif olduktan sonra Xbox üzerinden normal pass mi alayım bir aylık 29 TL yoksa ultimate mi almalıyım 44 TL olan.

Hangisi daha doğru olur.

Syg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *HKN* -- 29 Eylül 2020; 18:51:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ea play 10 kasımda konsola,aralık ayında ise bilgisayarda kullanıma sunulacak.

• *HKN* kullanıcısına yanıt
    Ultimate başlatacaksınız, gold olduktan sonra. Zaten daha önce yapmadıysanız ilk ay 5.90 olmalı.

12 aylık gold ultimate'e dönüşecek. Önce kesinlikle gold olun ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 29 Eylül 2020; 17:39:30 >
  • tr microsoft storedan alınan gamepass almanyada kullanılıyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: isyancı2

arkadaşlar yıllık game pass alınamıyor mu şuan :S
    ben de alamıyorıum. sitesinde 1 ay ve 3 ay var sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rıza.BN.

ben de alamıyorıum. sitesinde 1 ay ve 3 ay var sadece

Alıntıları Göster
    bunlar zammın ayak sesleri gibi..
  • SultanApex S kullanıcısına yanıt
    Tşk ederim

• Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Evet. İstediğiniz yerden hesaba erişebilirsiniz.

• müşteri temsilcisi ile 2 yillik gold aldim 3. yili alamiyacagimi 6 ay almam gerektiğini söyledi
    6 aylik alırken üyelik beklemede olarak gözüküyor
    ama parayi bankadan çekti
    ne yapilabilir fikri olan varmi
    banka ile görüştüm para çıkış yapmış diyorlar
    başına gelen varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3708045A4

Benim icin oyun fiyatları cok büyük bi problem hocam o yüzden kırılmış ps 4 diyorum kırılana kadar ps4 ü çıkmamış sayıyordum
    şimdi şöyle bir şey var.
    Bir donanım almak, içinde yazılım olmadıktan sonra hiç bir işe yaramaz. Diğer taraftan, herhangi bir yazılım da uygun donanım olmadan bir işe yaramaz. Siz ps4 makinasını satın alarak ve içine oyun yüklemeyerek içinde adaptör olan plastik siyah bir kutu almış oluyorsunuz. Çünkü içinde ona uygun bir yazılım yok. Aksi gibi, siz bir yazılım aldığınızda, buna uygun bir donanımınız yoksa, o yazılım da çizilmiş, kırılmış basit bir cd olmaktan öteye gidemiyor. O halde neymiş? Hem donanım alacaksınız. hem de bu donanıma uygun olan yazılımı alacaksınız. ikisinden biri olmazsa her ikisi de işe yaramaz şeylerdir.

Bu işin mantık kısmı. Bir de bunun adil kısmına geçelim.
    bir donanım piyasaya sürmek için ar-ge yaparsınız. cpu, gpu, ram, anakart, üreticileriyle, plastik fabrikalarıyla görüşür istediğiniz şeyleri istediğiniz fiyata alırsınız. Örneğin amd ile görüşüğ 1 ghz hızında şu şu özellikleri olan bir cpu istiyorum dersiniz. 1 milyon adet ve 5 yıl boyunca. Amd kabul eder. Nvidia ile görüşürsünüz, şu saat hızında bir grafik kartı istiyorum dersiniz, 1 milyon adet, 5 yıl boyunca. Nvidia bir fiyat verir, kabul etmezsiniz. Radeon ile görüşürsünüz, istediğiniz olur. Plastik fabrikasıya görüşürsünüz. Size uygun hammaddeler alınır tonlarca. Size uygun kalıplar dökülür. SErtlik, renk, doku hepsi sizin istediğiniz gibidir. Ve benzeri pek çok şey. Donanımı ürettiniz. piyasaya sürdünüz. Bunun size bir bedeli oldu mu?
    Oldu.
    Üstüne kar koyar satarsınız.

Bu donanıma uygun bir yazılım kullanmanız lazım. Yazılım üretici firmalar ile görüşürsünüz. Benim 1 ghz hızında, bilmem kaç tp, birlmem ne ram'li bir makinam var. buna uygun yazılım üretin siz bana veirn ben satar size kar payınızı veririm dersiniz. YAzılım üretici firmadaki çalışanlar, yıllardır zaten yazılım yapıyorlar. Bunlar okul okumuş veya alaylı, her neyse. Ailesi olan senin benim gibi insanlar. Örneğin Bethesda. Personel sayısı 300 kişidir. Bethesda'ya gidersiniz, baba ben bi makina yaptım. buna güzel bi oyun koysana gözüm dersin. 300 kişi alır o makinayı inceler. yazılım üretir. kodlar yazar milyonlarca satır. Test eder. Eve götürür evde test eder. işe gelir işte test eder. eşe dosta akrabaya dağıtır herkes test eder. sonra baktı ki güzel oldu, donanımcı abimize buyur kardeş senin yazılım hazır der. Ama ben bunu yapmak için tam 3 ay uğraştım ve biz 300 kişiyiz, bu kişilerin de parasını vermen lazım der. 300 kişinin 3 aylık ücretini tek yazılımla alır. kopya başına 150 liradan 1000 kopya satar. aldığı 150.000 lira da o 300 kişinin 3 aylık maaşıdır. firmanın karıdır. firmanın elektrik su çay kahve, bilgisayar, test ortamı, ar-ge, benzin aklına ne gelirse, o masrafıdır.

Ps4 alıp kırılmış olarak kullanmak nedir biliyor musun? O 300 kişi var ya hani üstteki. o 300 kişinin tüm ailesiyle birlikte hadi diyelim he biri evli ve hepsinin de 1 çocuğu var. Oldu 900 kişi bu yazılımı korsan kllanmak demek, bu 900 kişinin hakkını ödememek demektir. Peki bu yazılımı kurmazsak, almazsak ne olur?
    cihaz hiç bir işe yaramaz. O halde mecburuz ona bir yazılım atacağız. Mecburuz onu bir yazılımla kullanacağız.
    Korsan yazılım kullanmak hem kul hakkıdır, hem de bir tür hırsızlıktır.

Şİmdi ters sıradan bakalım, önce donanım yaptık ve yazılım aradık değil mi? Gelin hadi tam tersini yapalım. Önce yazılım yaptık ve donanım için fabrikaya gittik. elimizde yazılım var. herşey bitti. FAbrika da bize donanımı üretti.

Biz yazılımı satın aldık ve bunu götürdük kendi ürettiğimiz bir cihazda kullandık. Cihazı da haliyle tam üretemedik çünkü cihaz donanımları içinde cihaza özel kodlar var. Bizim ürettiğimiz cihaz zırt pırt hata veriyor, çalışmıyor. Uygulamayı açmıyor, donanım hatası veriyor. HEr gün tamir her gün yama ile uğraşıyoruz ama hiç bir türlü çalışmıyor. Elimizde orjinal bir yazılım var ama orjinal bir donanım yok. Ne yapabiliriz?

Hiç bir şey yapamayız arkadaşlar.
    Korsan yazılım kullanmak budur.

Bir kısa örnek yazayım. Cem Yılmaz'ın Av Mevsimi adlı filminde, sadece basit küçük bir sahne çekilecek. ORmanda bir kız var işte, ceset filan. o kızın sesi verebilmek için ya 200 - ya 900 kişiyle iş görüşmesi yapıyorlar. Bunu am hatırlayamadım. içlerinden 1 kişi seçiliyor. Aynı ormanda bir çöplük sahnesi var. Sahneyi oluşturmak için önce orman araştırıyorlar, en uygun yere gidiyorlar. izinler alınıyor vesaire. Moloz buluyorlar. nakliyat firmasıyla anlaşıyorlar. 3-4 kamyon moloz getiriyorlar. ameleler de var tabi. Sahne çekiliyor. Tekrar ormanı temizleyip o 3-4 kamyon molozu yeniden çöpe taşıyorlar. kamyonlar, ameleler, işçiler, nakliyat firması.. 1 Tane sahne için bu kadar uğraşan bir ekip, çaycısı kameramanı, ışıkçısı, şöförü, oyuncusu, aklına ne gelirse.. 1 tane korsan yazılım alarak en az 1000 kişinin hakkına giriyorsun.

Korsan yazılım veya korsan donanım. ikisi de aynı şey
    ya düşünsene bir oyun şirketinde çalışan yazılımcısın ve kardeşin korsan oyun indirip kullanıyor.
  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt
    Korsan donanımla korsan yazılım aynı şey değildir. Oyunu almamakla korsan oynamanın arasında üreticiye zarar olarak fark yoktur. Hatta korsan oyuncunun hiç oynamayana göre daha faydası bile vardır.
    Korsan da olsa oyuncu oyunun popülaritesine katkıda bulunacağından, orda burada konuşup, oyuna para verebilecek olanların kulağına oyunun gitmesini sağlayacağından, böyle de bir tür reklam işlevi göreceğinden faydası vardır. Oyun şirketlerinin twitch, youtube gibi oluşumlara izin vermesinin temel sebeplerinden biri budur. Oyunu alamayacak durumda olanlar oyunu izleyerek oyunun bilinirliğini, görünürlüğünü arttırırlar. Böylece oyunlara para verebilecek olan ama oyunun farkında olmayan oyuncuların oyuna erişmesini ve satın almasını sağlarlar.
    *
    Çalıntı donanımın maliyeti vardır. İçindeki işlemcisi, rami, gpu'sun fiziksel olarak bedeli vardır. Donanımı çalmak, almamakla aynı hesaba gelmez. Doğrudan zarar vermek demektir.
    Keşke hepimizin oyunlara verecek parası olsa da twitchden youtubeden izlemek ya da farklı yollara başvurmak zorunda kalmasak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matterdome -- 29 Eylül 2020; 21:48:57 >
  • Ben pek aynı fikirde değilim ama hadi neyse.. Selamlar..

• Kendinizi kandırmayı bırakın bence şimdi bir kek çalıp yerseniz dışarda bir sürü kişi görecek popülaritesi artacak bedava reklam yapmış oluyorum onun için çalmak şirkete zarar vermiyor hatla kar ediyor demekle aynı şey dediğiniz

Şirketler zaten nasıl reklam filmi çekiyorsa yine büyük kitleye ulaşacağını düşündüklerine bedava olarak veriyorlar eğer sizin de öyle bir kitleniz varsa ulaşın şirkete bedava kopya isteyin ama siz direk çalıyorsunuz çalmanızı da değişik şekilde haklı gösteriyorsunuz

Şimdi bir oyunun neden korsanı çıkıyor çünkü korsan oynamak isteyen binlerce kişinin emeğini çalmak isteyen sizin gibi bir sürü kişi var arz-talep işte şirkete tam bu noktada zarar veriyorsunuz eğer siz korsan kullanmazsınız o kullanmazsa kimse kullanmazsa bunların korsan versiyonu çıkmaz bir oyunun korsan versiyonu olmadığı zaman oynamak isteyen para vermek zorunda kalacak ve şirket para kazanacak

Yani oyunu hiç oynamamanızla korsan oynamanız aynı şey değil

Neyse sabaha kadar anlatsak bir şey değişmez bunla ilgili gerekli kanunlar çıkmadıkça yani bu yaptıklarının bir sonucu olmadığını bildikleri sürece çalacaklar

Aslında bu kitle marketten bankadan oradan buradan bir şeyler çalmamasının tek sebebi sonuçları olması yoksa her gün çalacaklarına eminim
  • crypto81 kullanıcısına yanıt
    aynen önceden yıllık alabiliyordun ala ala üstüne ekleniyordu şimdi ise yok zamcık doğal olarak gelecek euro 9tlyi geçti dolar 8e göz kırptı
  • NusretSamanci kullanıcısına yanıt
    yıllık üyelik nasıl aldınız xbox sitesinde yok
  • oyunlar olmuş 800 tl niye korsan kullanıyorsunuz diyen var şaka gibi 60 tl olduda biz mi almıyoruz gelmişsiniz emekten felan bahsediyorsunuz :D bundan sonra torrent akar amerikada almanyada y aşayıp korsan kullansam haklısınız ama orta doğu ülkesinde yaşıyoruz ve oyunlar alınabilcek fiyatta değil artık
  • isyancı2 İ kullanıcısına yanıt
    müşteri temsilcisi ile alınıyor ama kimisi vermiyormuş
    garip bir şekilde

• 
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.