konsol kullanmayan birisi olarak sazan gibi ps3 mü xbox mu diye konu açmadım ve araştırmalarım sonucunda xbox da karar kıldım.
ancak biliyoruzki x265 HEVC filmler hafiften çıkmaya başlıyor. zerre kadar bu cihazlardan anlamadığım için soruyorum. codec güncelleme gibi bir şansımız oluyormu 1080p x265 HEVC film de izleyebilirmiyim xbox da--?
xbox u 6 yaşındaki oğlumla final fight,street fighter oynamak için alacağım ama HEVC x265 oynatmasıda önemli. sonradan birde player almak istemiyorum.
xbox one larda çözünürlük 4k ama 360 larda 4k değildir.360 alsam 4k film izleyebilirmiyim.
şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
eren16E
kullanıcısına yanıt
Media player olarak iyi bir cihaz değildir, o bir oyun makinesi :( Codec kurma olmaz, donanımsal gücü olduğunu düşünüyorum ancak yazılım desteğini beklemek hayalcilik olur.
bilgilendirme ve aydınlattığın için teşekkür ederim.
kusura bakmasın arkadaşlar ama forumda ps3 vs xbox konularına baktım. bu 2 cihazdan hangisini alayım diye açılan konularda birçokm arkadaş bu konular yüzlerce açıldı tarzı cevap veriyorlar ama forumda baya araştırdım arattım beklediğim kıyaslamayı kimse yapamamış. yongaset den tutunda chip lerine kadar ekrak kartlarından tutunda dayanıklılık ve performansa dayalı kapsamlı bir videoda bulamadım metin de.
unutulmasınki bu ürünlerin çıkmasının arasından onlarca yılda geçse bu cihazları hiç bilmeyip hayatında hiç kullanmayan insanlarda var ve o insanlarda yeri geliyor bu cihazlara merak sarıyor. bu nedenle avrupa forumlarındaki gibi kapsamlı anlatım yapılan bir topic biliyorsanız o linki verseniz yeter bilgisiz insanlara.