Şimdi Ara

Xbox 360 Elite Component ve HDMI Farkı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba herkese. Geçen haftalarda Toshiba Regza 32AV633D lcd televizyon almıştım ve bugün de asıl amacımı yerine getirdim ve xbox 360 elite aldım. Yaklaşık bir hafta önce yanılmıyorsam, Microsoft avrupada xbox 360 fiyatlarını 50 euro düşürmüştü. Elite 120 GB'ler 299 euro'dan satılırken şimdi media markt'ta 249 euro ve ayrıca içinde bir oyun da hediye olarak geliyor. Fırsatı kaçırmayayım dedim Xbox 360 Elite 120 GB Forza Motorsport 3 Bundle aldım 249 euro'ya. Daha önceden youtube'dan çok unboxing videoları izlemiştim elite sürümünün ve hepsinde paketten HDMI kablosu çıkıyordu. Fakat nedense benimkinden HDMI kablo çıkmadı paketten. O kadar şaşırdım ki bu ne iştir diye media markt'ı arayıp tartıştım.

Sonra chip online'dan konu hakkında bir yazı buldum. Fiyatların düşmesiyle birlikte Microsoft paketin içeriğini azaltmış, bunu yaparken de bana göre değerli bi parça olan HDMI kablosunu çıkarmış.

HDMI yerine haliyle tv için 6 girişi olan component kablo vardı ve ben de mecbur onla bağladım. Görüntüden şikayetçi değilim, memnunum. Ama daha iyi görüntü de olabilir mi bilmiyorum; aklım HDMI olayında kaldığından sormak istedim: 20 € daha verip bir HDMI 1.3 kablo alsam görüntüde bariz bir değişiklik olur mu? O kadar parayı verdiğime değer mi yani? Deneyenlerin dediğine göre özellikle aşırı siyah resimlerde ve videolarda ayrıntı daha fark edilir oluyormuş.

• değişmez çünkü hdmi versiyon çıkışı xbox un 1.2
    ayrıca gerçek 1080p wermio upscale yapıo hocam bildiğim kadaryla yani o kablo da aynı görüntü werir diğeri de tecrübeyle sabittir hiçbi fark görmedim

Playstation 5 Digital Edition//Asus Vivobook Pro 14X OLED//TCL 55C728 QLED TV
  • 1080p upscale zaten hiç grek yk 1080 p oyn bile yok ki doru dürüst hatta hiç wr mı
  • Oyle diyosunuzda ben ilk aldıgımda teknosa da bir tane Lcd tv ye bagladık oncelikle kutudan cıkan o 6 girişi olan component kabloyla bagladık goruntu bulanık gibiydi sonra altın uclu bir hdmi kabloyla bagladık muazzam farklılık var su component kablom kutuda beklıyor aldıgım hdmi ile bagladım 40 lira verdim o hdmi a da iyi bisey aldım ve mukemmel goruntu alıyorm
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: spandauer

Xbox 360 için ayrı / özel bir HDMI kablosu var mı yoksa hepsi uyumlu mu? Herhangi bir tane alabilir miyim yani? Hama altın uçlu HDMI mesela..

Özel bir HDMI kablosu yok,istediğini alabilirsin.Buarada sakın uçuk paralar verme dostum kabloya,20 TL liklerde aynı 60-70 TL liklerde.

Saygılar..
  • Ben denediğimde sanki componentin görüntüsü bana daha güzel gelmişti, HDMI da pixel pixel herşeyi pürüzlü görürken, comp ile bağlayınca sanki extra aa eklenmiş gibi köşeler daha flulaşmış görüntü daha güzelleşmişti diye hatırlıyorum. Ama detaylara ne olmuştu, siyaha ne olmuştu hiç hatırlamıyorum.

bluelabel'a da teşekkürler, en pahalısı en iyisidir sanıyordum ben

Kablonun altın veya bakır olması farketmez kablo görüntüyü aktabilir ya da aktaramaz, ekranda görüntü varsa kablo tamamdır, yani %100 veya %0, kalite %99 bile olmaz
  • Xbox 360 kutusundan çıkan component kabloyu scart çevirici ile 102 ekran Diboss lcd tv ye taktım ancak görüntü gerçekten kötü. Şimdilik monitöre takıyorum makineyi ancak ilerde Hdmı kablo almayı düşünüyorum component ile arasında görüntü farkı olmaması imkansız bence.

Orijinalden alıntı: emrebagci

hdmi görüntüyü ve sesi dijital olarak aktarır bariz bir fark olmasada daha iyidir kesinlikle, imkan varsa kullanmak lazım.

Kablonun altın veya bakır olması farketmez kablo görüntüyü aktabilir ya da aktaramaz, ekranda görüntü varsa kablo tamamdır, yani %100 veya %0, kalite %99 bile olmaz

Ben koblo olayında HDMI dan bahsettim yanlış anlaşılmasın, diğer analog sinyallerde tabii kablo kalitesi doğrudan görüntü kalitesini etkiler (scart, component, composite vs...)

Eğer imkanınız varsa HDMI kablo alın mutlaka, 15-20 tl harcamaya değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAICO -- 14 Kasım 2009; 23:12:55 >
    Face>(height>Body)>Status>(Location/propinquity)>(Personality/voice)>Money>everything else aka FBSLPM
    eye area>jaw line> (Teeth/bridge/philtrum)>skin>hair>skull size>everything else face
  • Hama HDMI 1.3 aldım altın uçlu olanından, component'le arasında bana göre dağlar kadar fark var. Hemen menüde bile belli etti kendini; component'te sanki görüntü zorla gerdirilmiş de ondan kare kare gibi gözüküyordu herşey. HDMI ile herşey yerli yerine oturdu sanki, ne kadır yakından bakarsam bakayım çok keskin bir görüntü veriyor. Game mode'yi de açınca yeme de yanında yat oldu. Ses de bi güzelleşti sanki

HDMI tavsiye ederim yani sonuç olarak
  • Kesinlikle fark ediyor dostum. Sen 20 TL' lik bir HDMi kablo alırsan kullanılan malzeme büyük ihtimalle bakır ve emsali olacaktır. Bu da malzemenin daha çabuk yorulması, yani daha dayanıksız olması demek olacak ki bir süre sonra temassızlıklar vb sorunlar meydana gelecektir. Tavsiyem çok da aşırıya kaçmadan kaliteli bir kablo alman. Hama' nın 40 TL ye Monster' la yarışacak düzeyde kabloları mevcut mesela.

PSN: SAVIARs
    Gamertag: SAVIARs
    Steam: SAVIARs
  • Evet benim aldığım da Hama zaten, altın uçlu olanı. 40 lira idi dediğin gibi. Sağlam bir parça
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.