Şimdi Ara

xamarin nasıldır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu yıl okul donemınde 3 platformada uygulama gelıştırmek ıstıyorum programlama dili olarak sadece c# bildigim için xamarin kullanmak istiyorum sizce iyi bir apı mı yoksa yerine c# ile cross platform uygulama geliştirebilecegim saglam apılar varmı ?

• Lisans ücreti pahalıdır.
  • cllyldrm'ın da dediği gibi lisans ücreti pahalı ancak kullanıp da parayı verdiğime pişman oldum diyen görmedim.Zaten pek fazla alternatif de yok.
  • Koios kullanıcısına yanıt
    lisans aldım guzel gıbı hadı bakalım
  • Valla 2 yıldır kullanıyorum hatta adı xamarin olmadan önce bile kullanıyordum. lisans ücreti ilk defa duyuyorum. Meğer yıllardır starterda kullanıyormuşum yeni farkettim. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: h3T

lisans aldım guzel gıbı hadı bakalım

hangi lisansı aldınız ?
  • kotukedi kullanıcısına yanıt
    indie
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Artık Ücretsiz..
  • Şimdiden özet geçeyim : uğraştırır

Xamarin , her ne kadar ortam bağımsız çalışma garantisi versede gerçekten tek bi kod tabanı ile 2-3 işletim sistemine çıktı vermesi çok zor..

Örneğin , Xamarin.iOS için iOS un felsefesini ve işleyişini bilmen lazım , Android içinde aynen öyle.

10 kb lık bi C# - iOS uygulamasını Xamarin ile derlediğini düşün en az 2,5-3,0 mb çıktı verir.

Merhaba Dünya uygulamana bile kendi kütüphanelerini (LINQ , Mono gibi) ekliyor çünkü.

Basitçe ; Xamarini , Unity 3D benzetebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende xamarin e başlamayı dusunmustum fakat native olarak yazmak çok daha mantikli. Yani android için android studio, wp için visual studio vs. Xamarin de hem kaynak sıkıntısı var hemde diğer arkadaşların dediği gibi sıkıntısız çalışması biraz zor. Ona harcadigin eforu native olarak harcarsan hem başkası tarafından da geliştirilmesi kolaylaşır hem de daha sağlam olur. Ben bu şekilde bir karar aldık ve böyle ilerliyorum simdilik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediği kadar ücretsiz olsun. Native kod diye bağırıyor herkes maalesef bu işin kolayına kaçmak her şeyi batırmak anlamına geliyor. Çok istiyorsanız html-php-js de yazıp webview ile gösterin en azından daha az emek harcarsınız ve olmayacağını anlarsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.