Eskiden normal kullanımda şarj 15 saatte bitiyordu, şimdi güncelleme ve format ile 22 saat dayanıyor. Onu anlatmak istedim. |
★★★ POCO X6 PRO ANA KONU ★★★ (344. sayfa)
-
-
Merhaba. Ben bu telefonu bir süredir kullanıyorum. Bu başlığa girdim ama 344 sayfa mesaj olmuş, mutlaka arasında benim sorunuma cevap veren birisi vardır ama arayıp bulma şansım yok.
- Google Play'e direkt sokmuyor ve Xioami'nin kendi uygulamasına giriyor, altta google play yazan yeri tıklamak gerekiyor her seferinde
- Kendi gezginine yönlendiriyor, varsayılan olarak chrome seçtiğim zaman, sanki ikiz uygulama gibi chrome'un ikinci uygulaması varmış gibi açmaya çalışıyor ama tıkladığım zaman açılmıyor, o nedenle varsayılan seçemiyorum, her seferinde hangi web gezgini ile açmak istiyorsunuz sorusunda chrome seçmem gerekiyor. Yanlışlıkla hemen tamama basarsam, xioami'nin uygulaması varsayılan oluyor, tekrar iptal etmek için girip varsaylanları temizle diyorum bla bla bla
- Dosya uygulamasına giriyorum reklam gösteriyor. Video uygulaması vs hepsinden tiksindim.
- Yani kısacası artık xioami'nin kendi uygulamalarından kurtulmak istiyorum. Bunu yapmanın yöntemi var mı? Uygulamalardan giriyorum, kaldıramıyorum bu uygulamaları.
bir de güncellemeleri yapayım mı, telefonun gelen güncellemeleri bazen sıkıntılı oluyor. İnsan eskiye de dönemiyor. O nedenle sormak istedim. Güncellemeyi yapmamı tavsiye eder misiniz? Cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim.
-
Önemli birşeyiniz varsa yedek alın.
Kablo ile bağlanıp xiaomi uygulamalarını kaldırın. Geliştirici seçenekleri açık olmalı
pm uninstall -k --user 0 com.paket_adi
Reklamlar için de 2-3 farklı ayar var onları araştırın.
Xiaomi İstenmeyen Uygulamalar Bunlar olabilir, seçersiniz.
com.miui.cloudbackup | Xiaomi Cloud
com.xiaomi.micloud.sdk | Xiaomi Cloud
com.miui.micloudsync | Xiaomi Cloud
com.miui.cloudservice | Xiaomi Cloud
com.xiaomi.account | Xiaomi Account
com.miui.player | Mi Music
com.mi.global.shop | Mi Store
com.miui.yellowpage | Xiaomi Yellow pages
com.miui.miservice | Services & Feedback
com.xiaomi.aicr | Xiaomi AI engine
com.miui.accessibility | Mi Ditto
cn.wps.xiaomi.abroad.lite | Xiaomi WPS reader
com.mi.globalminusscreen | Xiaomi App Vault
com.android.thememanager | Xiaomi Theme manager
com.tencent.soter.soterserver | Tencent Wallet
com.miui.global.packageinstaller | Add based App Installer
com.android.providers.downloads.ui | Add based App Installer
com.mi.globalbrowser | Mi Browser
com.mi.health | Mi Health
com.mi.webkit.core | Mi Webkit
com.mipay.wallet.id | Mi Wallet
com.micredit.in | Mi Wallet (India)
com.miui.analytics | Telemetry (spyware)
com.miui.android.fashiongallery | Xiaomi Wallpaper Carousel
com.miui.bugreport | Bug reporting app
com.miui.cleanmaster | System Cleaner
com.miui.compass | MIUI Compass
com.miui.hybrid | Quick Apps (data mining app)
com.miui.hybrid.accessory | Quick Apps (data mining app)
com.miui.mishare.connectivity | Mi Share
com.miui.msa.global | MSA or MIUI Ad Services
com.miui.notes | Notes
com.miui.screenrecorder | Screen Recorder
com.miui.system | MIUI System Launcher
com.miui.systemui.carriers.overlay | Carrier name chaging service
com.miui.touchassistant | Quick Ball feature
com.miui.userguide | User Guide app
com.miui.videoplayer | MIUI Video player
com.miui.weather2 | Weather app
com.sohu.inputmethod.sogou.xiaomi
com.xiaomi.calendar | Mi Calendar
com.xiaomi.glgm | Game Center
com.xiaomi.joyose | Junk and safe to remove
com.xiaomi.midrop | Mi Drop
com.xiaomi.mipicks | GetApps (Xiaomi app store)
com.xiaomi.mircs | Message
com.xiaomi.payment | Mi Pay/Mi Coin
com.xiaomi.scanner | Scanner app
-
Çok teşekkür ederim cevap için ama kablo ile bilgisayara bağladığımda dosyaları görmek, şarj etmek gibi seçenekler çıkıyor ve dosyaları gör dediğimde içindeki dosyalar açılıyor. Sizin dediğinizi yapmam için kablo ile bilgisayara mı bağlayacağım, bilgisayarda uygulamaları kaldırmak için ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler. Bir de güncellemeyi yapmamı tavsiye eder misiniz?
-
Geliştirici seçenekleri->Usb hata ayıklama açık olmalı
-
Güncelleme biraz yavaşlatıyor, son karar senin.
Eski versiyona dönebilme şansın var ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baser -- 28 Ağustos 2025; 17:54:38 > -
Selamlar,
2.0.204.0 güncellemesi yaptım geçen gün. Onunla ilgisi varmı bilmiyorum ancak whatsapp yada normal telefon görüşmesi yaparken sesi dışarı hoparlöre verip konuştuğumda karşı tarafa sesim ya hiç gitmiyor yada kesik kesik gidiyor. Hoparlöre vermeden konuştuğumda (kulağa dayayıp) herhangi bir problem yok. Test menüsünde mikrofonları (main ve top) test ediyorum normal görünüyor. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dün test ettim
Bekleme süresi 32 saat
Ekran süresi 6 saat
Kullanım detayı : İnternet gezintisi ve sosyal medya
Pil tasarrufu yok , ekran 120hz
-
Normal X6 peo boyle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cmhrsfk -- 31 Ağustos 2025; 11:4:58 >
2.0.204.0 büyük bir güncelleme gelmiş kursam mi bilemedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir önceki güncellemeye göre batarya performansı yerlerde , ısınma daha fazla.
Hala 1.0.17 den devam ediyorum sıkıntı yok. Ancak geçen hafta 2. Kez gmail hesabım ve ona bağlı bütün hesaplarım çalındı, bilgisayara format attım ama telefona da atıcam hatta sıfırlıcam, 2.0 a geçsem mi acaba, geri dönebilir miyim 1.017 e ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juveline -- 1 Eylül 2025; 14:16:24 >
Çalınma neye dayalı ? Telefonla ilgili bir durum mu acaba ?
-
Bilemiyorum , şüpheli bir durum zaten çünkü bende 2 aşamalı koruma çok uzun zamandır var, hiç uyarı gelmedi, bu da demek oluyor ki hesaba benim cihazlara erişebilen birileri kırdı aksi taktirde dışarıdan giriş yapsa mutlaka uyarı ve onay geliyordu, ama hiçbir uyarı onay gelmedi. Bu nedenle bilgisayara format attım, telefona da atmayı düşünüyorum, daha önce dışarıdan APK yüklemiştim gcam gibi bikaç programdı olanları sildim ama keylogger yada trojan varsa full formattan başka çare yok. Hazır format atacakken güncelleme yapsam mı diye kaşınıyorum 🫢
Ben indirdim hiçbir fark yok.
Çok geçmiş olsun. Bende hiç bir aşamalı koruma yok onu fark ettim
ne kadar kasarsan o kadar başına geliyor herhalde.
-
204 güncellemesinden sonra şarj dolma süresinde gecikme yaşayan var mı? Bende daha geç doluyor artık.
Aynen bende sıcaktan mi acaba diye düşünüyordum, demekki teli bok ettiler yine.
Önceki mesajımda yazdığım gibi daha sıcak çalışıyor telefon ve batarya süresi ciddi düştü. Şarj sırasındada ısınmadan dolayı akım kısıtlaması yapıyor soğutucu ile 48 dakikada 20 95 yaptı performans düştü yine. Bir önceki güncelleme çok daha iyiydi sırf şu reelslerde bazen video bitmeden kendisi geçiş yaptığı için güncelledim duzeltmisler bu seferde başka sorun poco adam olamaz🤣
49 dakikada 14 ten 96 yaptı, önceden 45dk civarı fullerdi 15lerden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X