< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
★★★ POCO X6 PRO ANA KONU ★★★ (150. sayfa)
5 Mobil
-
-
Kulaklıktan müzik dinlerken ses kalitesini arttırmanın bir yolunu bilen var mı?
X3 ten geçtiğime pişman oldum, aynı müzikler, aynı kulaklık ile ses kalitesi bariz şekilde düşük....
Belki yeni hyperos kaynaklıdır ve güncellemeleri aldıkça düzeltirler ancak keyifsiz bir tecrübe oldu benim açımdan.
_____________________________ -
Kararma tam bir rezillik. Neredeyse 6 yıllık telefon olan Note 6 pro da bile böyle bir rezillik yok gerçekten. İnsanlar ya donanım iyi ondan ne olacak abartı diyebilirler ama bu kadar para verip şu olayı yaşayacaksak neden bu kadar para veriyoruz. Yanlış mı düşünüyorum ?
Hocam sorun cihaz kaynaklı değil, yazılımsal. X14'te aynı sorunu yaşıyorum. Bunun düzeleceğini düşünüyorum çünkü herkesi ve her cihazı etkiliyor hyperos sisteminde. Belki çin sürümünde olmayabilir. Biraz daha sabredicez mecbur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Instagram kullanmadığım için deneyemiyorum. Acaba sorun cihazdan kaynaklımı yoksa yazılımdan mı kaynaklı. Hyperos a geçiş dönemi ilk kullanıcılar olarak bize denk geldi sanırım o yüzden iyisiyle kötüsüyle devam edicez yola. Geliştirici ekipte geri dönüşleri pek sallamıyo gibi. Köklü bir firma için böyle basit şeyler çok komik. Samsung apple olsa böyle bir problemi gördükleri an tüm dünyaya eş zamanlı güncelleme getirir çözerler xiaomi ise pek sallamıyo gibi. Ayrıca para verip rezalet yaşama olayını ben her cihazda yaşadım. Yıllar evvel HTC One kullanıyodum. Yazılımda canavar gibiyken donanımda bir okadar sıkıntılı bir cihazdı. Aşırı ısınma, pembe kamera ve daha nice problem barındırıyodu. Huawei mate 10 lite kullandım o da aynıydı, pek memnun kaldığım söylenemez. Sonra Galaxy note 8 kullandım. Onda ise soğuk havalarda şarj %30 ken telefon kapanıyodu. Açmak isteyincede şarjı %0 gösteriyodu. Oled yanığına falan göz alışıyoda dışarı çıkarken acaba telefon ne zaman kapanıcak diye düşünmeden edemiyodum. Cihazın kapanmadığı zamanlar ise şarj %25 ken telefon donuyodu falan eğer whatsapp veya telefon konuşması yapıyosam ne görüşmeyi kapatabiliyodum ne de cihazı. Ki galaxy note 8 flagship telefon. Dolayısıyla her cihazda problemler var ve ceremesini son kullanıcı çekiyor. Cihazı çok uyguna aldığım için laf edemiyorum. Ya görmezden geliyorum yada bu paraya anca bu olur diye sineye çekiyorum.
Bu arada bişey dikkatimii çekti developer mode kısmında wifi throttle ve mobile data always active diye iki kısım var bunlar aktif ve sanırım bataryanın tüketimine çok büyük etkileri var. Denemedim daha eğer denemek isteyen olursa bakabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Instagramda o parlaklik olayini 1 kere yaşadım baska yasamadim.
Ayni olayi operada YouTube da yaşadım. Tam ekran modunda degilken videonun oynadığı yer haric kalan yerlerin parlaklığını kısarak pil tasarrufu yapmaya çalışıyordu. Ama öyle bir ozellik opera ayarlarinda bulamadim. Bir daha da açılmadı.
Bu arada parlaklığın farklı yerlerde farklı ayarlanabilmesi telefonlarda sadece amoled ekranlarda mümkün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 29 Mayıs 2024; 19:0:28 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
120hz ve default mode olarak 2 gün daha test ettim. Default mod ekrana dokunur dokunurmaz 120hz oluyor birşey izlerken 60a düşüyor. Ekran süresine etkisi çok az. 120hz de 3saat 20 dk ekran süresi aldım. Default 120/60hz modunda ise full 60hz le yaptığım testlerin aynısıyla sonuç aldım. Yani telefonu full 60hz tutanlar aslında bataryadan çokta tasarruf etmiyolar.
Bataryaya etkisinin çok fazla olmaması 120hz nin tam verimli çalışmaması olabilir. Tabi siz test etmişsiniz ekrana dokunmakla birlikte 120hz moduna geçiyor diyorsunuz. Ben YouTube ve İnstagram gibi uygulamalarda 120hz kullanırken akıcılık 120hz gibi değildi. Belki de yazılımsaldır, donanım güçlü olduğu için 120hz modu düzgün çalışmıyor diye düşünmüştüm.
Cihazın batarya tüketimi maalesef yazılım kaynaklı fazla, 8gen2 işlemcili Poco F6 Pro için yabancı içeriklerde çok eleştirmişler. 3900Mah bataryalı S23 8 saat ekran süresi veriyor aynı işlemci ile. Yazılım düzelmedikçe biz her şeyi kıssak ne fayda :)
@draqpit42 inşallah yazılımsaldır hocam. Sabredeceğiz tabi, başka çaremiz yok ne kadar can sıkıcı olsa da.
@tesbihcekenhoroz aynen hocam yola devam tabi ki. Telefonu değiştirecek kadar bütçem yok zaten. Düzelsin diye bekleyeceğiz. Çok büyük sorun mu hayır tabiki de fakat olması can sıkıyor işte.
hem fps uygulaması hemde androidin kendi fps göstergesiyle test ettim (dev mod kısmında olan) her ikiside aynı sorunucu verdi. Ekrana dokununca direk 120hz aktif oluyo bişey izlerken 60hz de. Video vs de 60 120 yi anlamak biraz zor ama ana menüde gezinirken çok belli oluyo. Note 8 ile kıyasla ise hmm evet 120hz farklıymış diyosun. Gözün alışması lazım eğer göz 60hz alışınca ondan 120ye geçince fark bariz belli oluyor. evde s24 ultra var onda ekran ltpo mesela ekran açıkta %7 şarj yiyo pocoda %10. Aradaki fiyat farkı ise 5-6 kat. Poco asıl bataryayı oyun oynarken yiyor.
Beğenmediğimiz iphoneda öyle 3000 mah ile deli ekran süresi sunuyor. Samsungta dikkat ettiğim şey ise deep sleepteyken arka planda çok konuşmaması. Poco sürekli konuşuyo ama hangi uygulama sürekli aktif bunu göremiyorum. Bunu farkedince aklıma direk gelen ilk soru " acaba poco ne kadar güvenli" sorusu oldu. Her cihaz bilgi topluyor bunda herkes hem fikir ama samsung gallery sıfır internet kullanırken poco gallery 100kb 500kb ufak ufak internetle haşır neşir oluyo. İnternet bağlantısını tamamiyle kesemiyosunda. Tek çözüm Galleryi silip yerine FOSS Gallery vb açık kaynaklı app kullanmak.
@ne_demek Sanki güncellemeylede çözülmeyecek gibi :D valla bende sen gibi düşünüyorum. Satıp başka telefonda alınır sonuçta para çöpe gitmedi ama tüm uygulamaları aktar fotoğraf video vs bunları aktarma işiyle sürekli uğraşmak istemiyorum. O yüzden gittiği yere kadar. Benim en büyük umudum infinix gt 20 pro nun benzer işlemciyle çok daha fazla ekran süresi vermesi. İnfinix bunu başardıysa xiaomide istese başarır gibi. Şuan pek kullanıcıları iplemiyolar gibi.
Arkadaşlar telefonu sipariş edecekken elim bir çekiniyor bu batarya/ekran süresi şikayetlerinden ötürü. Oyun oynayan, sosyal medya takılan biri vs. de değilim de hakikaten kötü mü, bu kadar berbat mı yahu batarya, ne kadar endişelenmeliyim acaba, yardımcı olabilir misiniz?
Şuna açıklık getirmek bence kesinlikle batarya süresi berbat değil. Ama aman aman mükemmelde değil. Lor peynirli su böreği gibi. Karnın doyuyo ama yediğinin pek tadı yok. Benim günde en çok kullandığım 3 uygulama var. Youtube whatsapp ve tarayıcı. Bazı günler 2 günde 1 kere şarj ediyorum. Tüm hesaplamalar ve ortalama pil tüketimini yazdım. 1 2 sayfa geride ekran görüntüleri var. Bataryası çok çok kötü değil ama iyide değil. Eğer telefonu günde 2-3 saat kullanıyosan full şarj edersen seni 2 gün götürür. Ben %100 değil %65 dolduruyorum pili bazı günler günde 1 kere şarj ediyorum. Zaten cihaz hızlı şarj oluyo. Konu başlığında onlarca ekran görüntüsü kullanım senaryoları var bakıp ordan kendine pay biçebilirsin. Eğer bütçen kısıtlı değilse başka alternatif cihaz bakabilirsin. Tonla marka tonla cihaz var.
Su böreği örneğini beğendim hocam. :)
Hocam ben de WhatsApp, tarayıcı ve Spotify dışından pek az çıkarım diye düşünüyorum açıkçası. Hani oyun oynamayan, video dahi izlemeyen çok basit bir kullanıcıyım ama yine de bilemedim, telefonu çok sevdim ama bu batarya mevzusu da gözümü korkuttu açıkçası. Ki bilmiyorum, 17 18 bin lirayı pek aşmak istemiyorum. Galaxy A35 A55 Nothing Phone 2a gibi opsiyonlar var ama yine de hem fiyat hem vadedilen olarak Poco X6 Pro pek tatlı geldi, yine de çok arada kaldım.
A35i unut çöpe at eğer aralarında A55 le uçurum fiyat farkı yoksa. A55 güzel cihaz ama x6 pro kadar çok vaadde bulunmuyor. Her iki cihazdada virtual proximity sensör var o yüzden iki cihazında eksi kısımları bu konuda aynı. A55 e baktım elime oturan ve kamerası vs gün ışığında poco daha hoş geldi o yüzden pocoda karar kıldım he bide poco için özel fiyat vardı asgari ücretten ucuza geldiği için poco aldım. Ekran konusunda A55vs Poco da poco tokatlıyo açık ara. Hem daha parlak hem daha canlıydı. Batarya konusunu test edemedim ama şuan internetten gördüğüm kadarıyla A55 batarya konusunda pocodan çok çok iyi. Testlerde poco 6 saat ekran süresi verirken aynı işlemlerde a55 8 saat veriyor. A55 içinden şarj aleti kılıf vs de çıkmıyor. Poco aksesuar konusunda eli bol. 500lira oriijinal samsung şarj aleti 300 kılıf ekran korucuyu derken aksesuarlar içinde samsung tarafına cepten 1000 tl çıkıyor. Pocoda bu para cebine kalıyor. 2a yı hiç kullanmadım testte edemedim o yüzden bu konuda bilgisizim, bilgisi olan arkadaşlar yazabilirler. Batarya mevzusu okadar göz korkutmuyor aslında cihaz %100 şarjdan 2-3- saat içinde kapanmıyor. Bataryayı sömüren yeni gelen hyperos mi yoksa mediatek işlemcimi bunu hala kestiremedik. Şu an cihazda optimizasyon sorunu var. Malum cihaz yeni işletim sistemide yeni. Denek gibiyiz. Batarya süresinde ise Ööemli olan kullanım senaryosu ve telefonla ne yapıldığı. Millet 120fps oyun oynayıp 10 saat ekran süresi almak istiyor. Bu fiyata mümkün değil. Dediğim gibi ben günde 2 saat ekranı açıyorum ve 2 günde 1 kere şarj ediyorum. 1 saatte şarj %10 gidiyor sen hesap et. A55 te alsan pocoda alsan memnun kalırsın eğer çok çok basit kullanıcıysan A55 e hatta S23 e de bakabilirsin.
telefona bir kere instagram lite indirdim, sonra da kaldirdim, whatsaopta twitterda vs ne zaman bir instagram linkine tiklasam web uzerinden instagrama giriyor surekli, ana uygulamaya gitmiyor. bunu nasil duzeltirim bilen var mi?
Ben hiç Lite sürümünü indirmediğim halde İnstagram linklerini webde açıyor, uygulamaya git dediğimde İnstagram Lite uygulamasını açıyor Play Storeda. Varsa bir çözümü banada lazım.
aynen oyle hocam, bende ilk 4 ay sorunsuzdu, iki haftadir boyle anlamadim.
Instagram'ı komple sildikten( kaldır ) sonra, telefonda yedeklerinizi alın. Telefonu sıfırlayın ve ayarlarınızı yükleyin. Sonra instagram'ı yükleyin. Ben de( Poco F5 ) bu şekilde olmuştu.
_____________________________ Doğru bilginin adresi... -
İnstagram için o kadar zahmete giremem ama uygulama verilerini sıfırlayıp uygulamayı silip tekrar yükleyeyim bakalım olacak mı.
Edit: Maalesef işin kolayına kaçınca olmadı. Teşekkürler hocam, bir ara deneyeceğim mecburen umarım çözülür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draqpit42 -- 30 Mayıs 2024; 12:55:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt