Başka bir konuya yazdığım ancak cevap alamadığım soruyu buraya da yazayım belki bir cevap gelir...
İmzamda yazılı sistemimde son zamanlarda bir sorun oluştu. 1- Ekran kartı belleği normalden fazla görünüyor (3279Mb). (paylaşımsız ekran kartı olmasına rağmen) 2- Sistem belleği 6Gb (Kullanılabilir 4Gb) şeklinde görünüyor muhtemelen 2Gb lık ram ekran kartı paylaşımına ayrılmış. Nası oldu anlamadım. 3- Ayrıca da Ram lerim dual channel olarak çalışıyor triple channel olarak çalışmadığı görünüyor.
Şimdi ben eskisi gibi ekran kartının paylaşımsız olmasını ve sistem belleğinin adam gibi 6Gb olmasını ve triple channel çalışmasını istiyorum. Bilgisayarımda farkedilir bir yavaşlama oluştu çünkü. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim.. Saygılar...
Araştırmalarım sonucu paylaşılan sistem belleği diye bir şeye ulaştım sanırım problemi yaratan o. 2Gb lık bir paylaşılan sistem belleği görünüyor ve kullanılabilir ram miktarı 4Gb olduğu içinde anakart otomatik olarak triple deil Dual çalışıyor.. Paylaşılan sistem belleğini kapatırsam sorun çözülcek gibi duruyor ama bilmiyorum nasıl kapatacağımı bulamadım...