Şimdi Ara

x570 anakart önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, sistemime x570 anakart almam gerekmekte fakat kur ve fiyatların durumu ortada. Bundan dolayı giriş seviyesinde alabileceğim en iyi x570 anakart konusunda yardımlarınızı rica ederim. Benim kafamda olan model MSI x570 Gaming Plus modeli. Bu anakartı sıfır olarak 1250 liraya alacağım. Bu fiyat bandında değerlendirmek gerekirse nasıldır ? Bunun dışında başka önerileriniz var mı ? Bu arada işlemci ile alakalı oc denemelerim pek olmamaktadır.




  • Konuya ek olarak 1400 liraya MSI MPG X570 Gaming Edge Wifi de seçenekler arasındadır.


    @kunGFu hocam konu hakkında yardımlarınızı rica ederim :)

  • S.Soylu kullanıcısına yanıt

    Gaming edge x570 de sorunluydu alma derim. Gaming plus da yaramaz. Onlari gec, tomahawk x570 al tepe tepe kullan. (Tabi ki sans isi lakin ben epeydir b550 gaming edge wifi yi kullaniyorum.) Hayirli cuma indirimleri olacak iyi takip edersen bulabilecegini dusunuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Maalesef ki bütçem yok o kadar en fazla 1500 lira bütçem var. Gaming Edgeler de nasıl bir sorun vardı acaba? Dediğim gibi ben öyle oc yapayım işlemciyi zorlayım kafasında değilim pek ama x570 almak zorundayım. Tabi ki almışken iyisi olsun isterim ama bütçe meselesi işte. Eğer ki Edge senin işini görür derseniz tercihim ondan yana olacak. Yok ben yine de Tomahawk öneririm derseniz kendimi baya bi zorlayarak almaya çalışacağım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.Soylu kullanıcısına yanıt

    Wifi lazim degilse x570 gaming plus al gec o halde, zorlamayacagim diyorsun. Wifi lazimsa is degisir. https://www.kitguru.net/components/motherboard/luke-hill/x570-vrm-temperature-analysis-luke-deep-dive/all/1// nette kaynak coktu, kimse önermez x570 edge yi, ama sakin sakin 3700x ile kullananlar vardi. Ben kendime alir gibi söylüyorum ama bütce ve dolar gibi bir gercekte var. Kendime b550 gaming edge aldim, bayadir kullaniyorum memnunum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Hali hazırda takacağım işlemci 3600 zaten. İleride 5000 serisi bi işlemciye geçersem eğer kısmet olursa o zaman satar güzel bi B550 anakart alırım. Teşekkürler hocam yardımınız için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alt segmentte MSI x570 serisi kötü, asus x570 anakartlar daha iyi.

    Asuslarda pcie slotlarında full gen4 desteği ve özellikle VRM konusunda fark atar.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Hocam ikide bir yazıyorum ama kusura bakma son olarak birde Tuf x570 Plus nasıldır sıfırını 1500 liraya buldum da eğer bu seçenek mantıklı ise genel paket olarak bu sefer kesin kararı bunda kılacağım :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.Soylu kullanıcısına yanıt

    Güzel fiyata bulmussun olabilir tabi, edge den plus tan daha iyidir. Ama bios olsun ram destegi olsun, msi i daha basarili buluyorum. Tabi yeni bios lar ile asus da düzeltme yapmistir, kullananlara yine bir sormak lazim. Ram docp(xmp) konusunda sorun yasayanlar vardi, ram alacaksan listeye göre alirsan yahut elde ki rami memory support listesinden kontrol edersen iyi olur. Bunun disinda tuf plus iyidir, kaliteli dr.mos mosfetlere sahip.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsiburada fiyatı da 1620 lira. Bence artmadan bir an önce al hocam.



    https://www.hepsiburada.com/msi-mpg-x570-gaming-plus-am4-ddr4-4400-mhz-oc-2x-m-2-usb-3-2-hdmi-rgb-atx-anakart-p-HBV00000LKRIV?magaza=T%C3%BCz%C3%BCn%20Teknoloji&utm_source=pc&utm_medium=cimri&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=26&wt_pc=cimri.c.26.pc

  • www.vatanbilgisayar.com
    MSI MPG X570 GAMING PLUS AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4400MHz (O.C.) M.2 USB 3.2 Anakart - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-mpg-x570-gaming-plus-am4-amd-ryzen-ddr4-m-2-usb-3-1-anakart.html
  • Bütçe ne kadar ki?

  • Vatan bilgisayarda sanırım msi x570 gaming plus modeli 1263 Lira gibi bir fiyatı vardı. Kur 12 lirayı aşmışken bu fiyatı başka yerde bulmak imkansıza yakın. Fiyat/performans olarak x570 gaming plus işinizi görecektir.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba.

    ikinci bilgisayarı topluyorum da amazon'da msi x570 ace anakart düşmüş sizce bu fiyata alınır mı?

    Vatan fiyatı 6300 tl



    Vrm performansı nasıldır bilginiz var mı acaba?

    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-meg-x570-ace-am4-amd-ryzen-ddr4-m-2-usb-3-1-anakart.html




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisst0n -- 25 Kasım 2021; 17:49:1 >
  • pisst0n kullanıcısına yanıt

    Eyidir hoştur lakin bu anakarta bu para verilmez, verdirtmem. Amd yeni islemci cikariyor, intel cikardi. Bu paranin yarisina ddr5 anakart alirsin. Ddr5 ramler de yurtdisinda 130eu civarinda 16gb 4800mhz cl38 seklinde bulunabiliyor. Ne oldu simdi, bu anakart fiyatina ddr5 anakart + ddr5 16gb ram aldim.


    X570 de msi tomahawk yukarisina pek bakmiyorum, tomahawk ta gün icinde 1900liradan gitmis, suan tekrar yükselmis. Indirimleri takip etmek lazim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Bunu 2800 liradan aldım sanalkart ile size sormadan ödeme yapmayayım dedim :) gereksiz diyorsanız iptal edip toma kovalayalım o zaman teşekkür ederim cevabınız için

  • pisst0n kullanıcısına yanıt

    O zaman kalsin, 2800 lira fena fiyat degil  


    Vrm olarak 60Alik IR3555 mosfetler var boru degil, 14 faz; 6x2 60A Vcore (IR3599 doublers) + 2x1 60A SoC yapisina sahip. Sogutucu alu bloklar arasi isi dagilimi icin boru mevcut. Heatsink olarak gösteris odakli olsada, yeterli... heatsink choke larin üzerinede basmaliydi. Neyse iyi bence kalsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Hocam mail geldi şimdi akortek değişimi sağlamış sorun çıkarmadılar yorumları okuyunca korkmuştum.

  • pisst0n kullanıcısına yanıt

    Yapacaklar tabi, diyorum ya yapmam derlerse, diycektin hem psu hemde anakartim icin mahkemeye veririm sizi... bu kadar basit, senlik bir durumu yoktu onun.. simdi bir de anakartin yandiysa ve garanti disi birakilirsa, tüketici koruma heyetine gideceksin. Seasonic kaynakli anakartim zarar gördü diye, yardimci olsunlar, seasonic globale da mail atarsin. Nasil nasil koruma devresi sistemi koruyamayip anakarti bozuyormus anlatsinlar. Thh ye de servisi güc kaynagina degisim verdi lakin anakartim sebebiyle zarara ugradim diyceksin. Yok anakartim saglam yahut servis ilgilendi, bozuk kismi anladi ve onardi dersen eyvallah, gecmis olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 26 Kasım 2021; 18:40:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam ilginiz için. Anakart servise yeni gitti bakalım ne diyecekler inşallah thh ile uğraştırmazlar çok uzun sürüyor kur aldı başını gidiyor x570 anakartlar 2.5-3k olmuş.


    Hocam size son bir sorum x570 ace ile msi x570 tomahawk ile günlük bir kullanımda fark olur mu?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.