Şimdi Ara

X360'da Görüntünün Ekrana Sığmama Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde okuduğum konuda bazı kişilerin oyunlarda görüntünün ekrana sığmama sorunu olduğunu okudum bende Xbox'ı açıp baktığımda aynı sorunu benimde yaşadığımı fark ettim. Benim TV'im Samsung Plazma modeli 42Q91, tv'nin menüsünü kurcaladığımda görüntü ayarlarında SADECE TARA diye bir özellik var onu seçtiğim zaman görüntü ekrana tam olarak yerleşiyor, bu sorunu yaşayan arkadaşlar bence bi denesinler.

• Bu sorunun adı overscan ve ps3 ve xbox 360 ta bu memcut .

Bende sadece tara yacaktım ama componentten sadece tara modu aktıfleşmiyor.

Sen sadece tara yaptığım zaman görüntü nasıl bir değişme oldu ekranın tam oturmasını biliyorum ama her hangi bir buğukuk ve ya netlik yaşadınmı.

Pc de hd rip izlerken 16.9 daha net görünüyor sadece tara yapınca görüntüye buğuluk geliyor ama bu buğuluğu tv nin netlik ayarını 70 80 yapınca çok güzel oluyor.

Sadece tara yapabilmek için konsolumu satmayı bile düşünüyorum.Hdmi modellerinden almak istiyorum
  • Gördüğüm kadarıyla bi fark yaşamadım ama akşam eve gidince bidaha denerim fark varmı yokmu yazarım.
  • nasıl fark yasamadın olurmu renkler biraz matlasır ama çizgilerdeki pixellesmeler yok olur.kaymak gibi olur grafikler. aynı görüntüyü ga kablodanda alursın
  • Just Scan modunu ben de denedim ancak o zaman görüntü bende daha da küçülüyor. Tam ekran olmuyor yani. 16:9 seçiyorum ben, tam oturuyor ekrana. 1080p modunda da 720p modunda da herhangi bir kayma veya sığmama olmuyor. Çözünürlük ayarlarında bir sorun olabilir sizinkilerde.
  • xbox ayar menüsünden çözünürlüğü değiştirdiğinizde de düzelmiyormu?
  • HDMI kablo ile bağlarsan çözünürlükle oynanmıyor, 720p, 1080i ve 1080 p ayarı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: husmenus

nasıl fark yasamadın olurmu renkler biraz matlasır ama çizgilerdeki pixellesmeler yok olur.kaymak gibi olur grafikler. aynı görüntüyü ga kablodanda alursın

Evet dediğin gibi olur pc de öyle oluyor .

pikselleşmelerin kalmasıyla görüntü çook güzel oluyor istersen 40'' lcd nin dibine gir gene görüntü net ve kaliteli görünüyor .

Sedece tara ( just scan) çok güzel bir özellik ama hdmi den açılıyor vede benim canımı sakıyor 100 ytl verip component to hdmi çerici almayı düşünüyorum veya 360 satıp yenisini almayı.

Çevirici bu

http://urun.gittigidiyor.com/COMPONENT-HDMI-CEVIRICI_W0QQidZZ9474145

tek amacım tv ye hdmi den takmak ve sedece tara yapmak....

Bence 16.9 modu HD videolarda çok iyi sonuç veriyor ama oyunlarda o kadar iyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 10 Haziran 2008; 15:20:17 >

• @tborucu

Arkadaşım denedinmi ne gibi değişmeler oldu
  • Bende de aynı sorun var samsung le40r81b tv var onun hdmi2 girişinden xbox ı bağlayıp xbox ayarından da en iyi çözünürlük seçineğini işaretleyince 1360x768 çözünürlüğüne ayarlanıyor ve görüntü hem tam olarak ekrana oturuyor hemde oyunlardaki kırıklıklar düzeliyor. Benim problemim daha farklı, artı olarak pc de aynı çıkışı kullanıyorum bu seferde sürekli hdmi kablosu çıkartıp takıyorum ve buda beni sinir ediyor, Sedece tara özelliği benim lcd de varmı bilmiyorum akşam gidince bakıcam eğer böyle bir özellik varsa kablo çıkarıp takmaktan kurtulucam yoksa da artık pc yi dvi to hdmi dan bağlamak yerine vga to vga olarak bağlayacam tabi bu seferde hdmi dan aldığım canlı renkleri alamıyacam
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanerq

Bende de aynı sorun var samsung le40r81b tv var onun hdmi2 girişinden xbox ı bağlayıp xbox ayarından da en iyi çözünürlük seçineğini işaretleyince 1360x768 çözünürlüğüne ayarlanıyor ve görüntü hem tam olarak ekrana oturuyor hemde oyunlardaki kırıklıklar düzeliyor. Benim problemim daha farklı, artı olarak pc de aynı çıkışı kullanıyorum bu seferde sürekli hdmi kablosu çıkartıp takıyorum ve buda beni sinir ediyor, Sedece tara özelliği benim lcd de varmı bilmiyorum akşam gidince bakıcam eğer böyle bir özellik varsa kablo çıkarıp takmaktan kurtulucam yoksa da artık pc yi dvi to hdmi dan bağlamak yerine vga to vga olarak bağlayacam tabi bu seferde hdmi dan aldığım canlı renkleri alamıyacam

Xbox 360 hdmi1 den veya hdmi3 ten bağla vede sadece tara yi seç boyut kısmından 16.9 4.3 yazıyor oradan sadece tara ( just scan) seçeneği olacak ve bu şekilde hem renk hemde netlik ayarları açık oluyor.

• Deneyemedim ama denediğimde hemen yazıcam. Birde Samsunglarda HDMI 1 ile HDMI2 ve HDMI 3 arasında bir fark varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tborucu -- 12 Haziran 2008; 9:34:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tborucu

Deneyemedim ama denediğimde hemen yazıcam. Birde Samsunglarda HDMI 1 ile HDMI2 ve HDMI 3 arasında bir fark varmı.

Hdmi 2 de 1.1 piksel mapping var ve o koca lcd tv monitörden daha iyi gösteriyor.

Denerken dikkat et görüntüde en gelirgin değişiklik ne, görüntüdeki piksellekmeler yok olacak hafif bir buğuluk gelecek ama bu buğuluk kötü bir durum değil aksine süper bir olay resmen oyundaki aa yi yumuşak bir görüntüye çeviriyor vede sana tavsiyem sadece tara yaptıktan sonra tv nin netlik ayarını %65 75 ayarsı bir şey yaparsın daha iyi olacaktır görüntü.

Ben 360 ta deneyemedim hdmi yok.Lcd tv yi pc kullandığım tecrübelerimi yazdım.

• Hocam bende LCD değil plazma var ama fark yoktur heralde. Senin dediğine X360'ı HDMI2 den bağlarsam daha ii görüntü alırım ozaman DVD playerı Hdmi1 den bağlayıp sadece tara özelliğini kullanmayıp 16:9 seçersem dahamı ii olur.

quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

quote:

Orjinalden alıntı: tborucu

Deneyemedim ama denediğimde hemen yazıcam. Birde Samsunglarda HDMI 1 ile HDMI2 ve HDMI 3 arasında bir fark varmı.

Hdmi 2 de 1.1 piksel mapping var ve o koca lcd tv monitörden daha iyi gösteriyor.

Denerken dikkat et görüntüde en gelirgin değişiklik ne, görüntüdeki piksellekmeler yok olacak hafif bir buğuluk gelecek ama bu buğuluk kötü bir durum değil aksine süper bir olay resmen oyundaki aa yi yumuşak bir görüntüye çeviriyor vede sana tavsiyem sadece tara yaptıktan sonra tv nin netlik ayarını %65 75 ayarsı bir şey yaparsın daha iyi olacaktır görüntü.

Ben 360 ta deneyemedim hdmi yok.Lcd tv yi pc kullandığım tecrübelerimi yazdım.

• Lcd tv nin hdmi 2 den bağlanmanın hiç bir faydası yok sadece xbox 360 görüntü ayarlarında optimal diye bir seçenek açılıyor o zaman lcd tv yi monitör gibi gösteriyor ama biz lcd tv mi nimetlerinden yararlanmak istiyoruz o sebepten optimali kullanmayacaz yani 360 hdmi 2 den bağlamanın bir faydası olmayacaktır.

Sadece tara özelliği hangi hdmi çıkıştan bağlarsan bağla aktıf olur.

Dvd playerinde hdmi varsa isteğinin hdmi çıkıştan bağlaya bilirsin film sadece tara yaparsan görüntü ekrana tam oturur dikkatet film aç ve bir sahnede duraklat göreceksinki sadece tara yaptığında görüntünün dişarıya taşmış olan tarafı panele tam oturacak yani aynı 360 taki overscan gibi.Film izlerken bile sadece tara yapsan daha pürüzsüz görüntü alırsın.
  • Hocam ben HDMI 2 ve HDMI 3 derken 2. ve 3. HDMI girişinden bahsettim sen yanlış anladın heralde, bir yerlerde 2. HDMI ile 1. HDMI girişi arasında fark vardır gibi bir şey yazdığını hatırlıyorumda onun için sormuştum. Bu arda hala Xbox'ı deneyemedim bu akşam bakıcam inşallah.

quote:

Lcd tv nin hdmi 2 den bağlanmanın hiç bir faydası yok sadece xbox 360 görüntü ayarlarında optimal diye bir seçenek açılıyor o zaman lcd tv yi monitör gibi gösteriyor ama biz lcd tv mi nimetlerinden yararlanmak istiyoruz o sebepten optimali kullanmayacaz yani 360 hdmi 2 den bağlamanın bir faydası olmayacaktır.

Sadece tara özelliği hangi hdmi çıkıştan bağlarsan bağla aktıf olur.

Dvd playerinde hdmi varsa isteğinin hdmi çıkıştan bağlaya bilirsin film sadece tara yaparsan görüntü ekrana tam oturur dikkatet film aç ve bir sahnede duraklat göreceksinki sadece tara yaptığında görüntünün dişarıya taşmış olan tarafı panele tam oturacak yani aynı 360 taki overscan gibi.Film izlerken bile sadece tara yapsan daha pürüzsüz görüntü alırsın.

• ridvan1903 arkadaşım çok sağol problem çözüldü. Kurtuldum tak çıkar yapmaktan hdmi kablosunu
  • quote:

ridvan1903 arkadaşım çok sağol problem çözüldü. Kurtuldum tak çıkar yapmaktan hdmi kablosunu

Diğer hdmi çıkıştan bağlayıp sadece tara modunumu açtın arkadaşım anlatırmısın, zaten yapman geekende buydu .Yardımcı olabildiysen ne mutlu bana.

Görüntüdeki değişmeler nelerdir bir az bilgi verebilecekmisin, sırf hdmi yüzünden 360 satacamda barı deysin sattığıma.
  • Rıdvan ben gördüklerimi söylim bir kere sadece tarayı seçtiğinde görüntü şak die ekrana oturuyor ben PES 2008 de baktım yukarıdan, aşağıdan ve yanlardan baya bi görüntü kaybı var aslında ama sadece tara dediğin zaman tam ekrana oturuyor. dash boardda X, Y tuşları göründüğü yer var ya onlar aslında bayağı bi solda ama sadece tara demediğin zaman ekranın sağına çok yakın. Ama daha görüntü kalitesi farkına bakamadım onada bu akşam bakıcam. Ama sırf bunun için konsol değiştirilirmi bilemem bence değiştirilmez ama HDMI çıkışlı konsollar 3K açısından daha sorunsuz olduğu için ve HDMI çıkışla sadece tara aktif olabildiği için de düşünülür bence.
  • quote:

quote:

ridvan1903 arkadaşım çok sağol problem çözüldü. Kurtuldum tak çıkar yapmaktan hdmi kablosunu

Diğer hdmi çıkıştan bağlayıp sadece tara modunumu açtın arkadaşım anlatırmısın, zaten yapman geekende buydu .Yardımcı olabildiysen ne mutlu bana.

Görüntüdeki değişmeler nelerdir bir az bilgi verebilecekmisin, sırf hdmi yüzünden 360 satacamda barı deysin sattığıma.

Neyi karşılaştırmam gerekiyor tam anlamadım. Hdmi2 1:1 maping ile diğer hdmi sadece tara arasındaki görüntü farkınımı soruyorsun ?
    Akşam öyle çok dikkat etmedim ama daha önce sadece tarayı açmıyordum ve hdmi2 ye takınca görüntü kalitesi farketti rahatlıkla anladım oyunlardaki kırıklıklar azaldı ve euro 08 de yazılardaki sorunda düzeldi. Şu an işyerindeyim akşam eve gidince fotoğraflarını çekip göndereyim istersen. Birde tam olarak hangi çıkışlarda hangi ayarlarda resim almamı istiyorsan belirt ona göre çekeyim resimleri.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.