Şimdi Ara

X3 425 çekirdek açıldı performansa etkisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • inanılmazmı ya ne biliyim daha üstünüde denemedim belki dahada gidecek ama 270 mhz yaptım bıraktım anakartım gigabyte ma78lm-s2 760g chipsetli 2x2 ddr2 800 mhz vtec marka oem ram power480w tagan ya ben 4 çekirdek çalışsın diye çok uğraştım 3 tane 425 denedim ama beceremedim dört çekirdek sevdam hala sönmüyor

X3 425 çekirdek açıldı performansa etkisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svoodoo -- 24 Ocak 2010; 18:32:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarfhan

kısaca 95watt tdp değerli bu işlemciye stok fanı yetmiyor. ben de 4 çekirdek kullanıyorum. phenom 1 be serisi işlemciye ait fan var elimde (resim için tıkla) bunu takınca sıcaklık 7 ila 10 derece arası düşüyor.

evet Youtubedaki unbox videolarda be nin bu fanını görmüştüm Amd bu yönden kınıyorum bu fanı standart yapabilirdi bütün işlemcilerde, kendi işlemcisine yetmeyen bir fan koyarak 939 da yediğim darbeye benzer bir şok daha yaşadım diyebilirim.sorun oc ile olan ısı değil 2.7 olan default hızında bile boşta 45 derece olan cpu da.

• quote:

Orijinalden alıntı: svoodoo

inanılmazmı ya ne biliyim daha üstünüde denemedim belki dahada gidecek ama 270 mhz yaptım bıraktım anakartım gigabyte ma78lm-s2 760g chipsetli 2x2 ddr2 800 mhz vtec marka oem ram power480w tagan ya ben 4 çekirdek çalışsın diye çok uğraştım 3 tane 425 denedim ama beceremedim dört çekirdek sevdam hala sönmüyor

Arkadaşın ısıları gayet makul tagan kullandığını sölemiş demekki sorun psuda ekran kartımı çıkararak yaptığım denemelerde bunun göstergesi.
  • ben de şuan onb kart var yani 500w feel hayli hayli yetmesi lazım oc ye.yalnız ben daha üzerinde çalışmadım oc için zaman darlığından.denemelerimi paylaşacam burda
  • quote:

Orijinalden alıntı: svoodoo

arkadaşlar bendede x3 425 var şu an üçüncü x3 425i kullanıyorum çekirdek birisiyle açtım zaman zaman ama olmadı şansıma küstüm x3 425 olarak kullanıyorum default voltage ile 3640 mhz yapıyorum orjinal sogutucu ile 3dmark 2006da 3950 gibi cpu scoru alıyor nasıldır sizce?

Gerçekten 3 çekirdekle 4 çekirdek arasında tam 1000 puan civarında fark var...

Bu stok fanla;

Bu da bu gün aldığım sonuç, Zalman 7700CU ile aldım..

Arkadaşlar 4. çekirdek açıkken, ısı ölçen hiç bir programa inanmayın, ben hepsini denedim hepsi saçmalıyor...
    En iyisi el ile kontrol etmek...

• evet stok fanla 4.çekirdek ve l3 açık halde yeni bios ile 3640mhz
  • o hıza o voltaj az gibi, stabilite kontrolüğ için test yaptın mı?
  • Fanı acilen değiştir soğtucudan fırlamasın
  • evet stabil değil zaten sadece görüntü almak ve diğer bi konuda(Calc Mule v0.04http://forum.donanimhaber.com/m_37506489/tm.htm) 4 çekirdek testine katılmak için çıktım bu hızlarabu hızlarda zaten kullanmam yeni işlemci fanı aldığımda voltaj falan verip öyle kullanacam.bu hızlarda işlemci 70 derecelerde çalışıyor boşta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 4 Şubat 2010; 16:14:30 >

• @burak_bt
    enteresan.. bi de 3.0 hızında dene bakalım ne sonuç verecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulo61gun

evet stabil değil zaten sadece görüntü almak ve diğer bi konuda(Calc Mule v0.04http://forum.donanimhaber.com/m_37506489/tm.htm) 4 çekirdek testine katılmak için çıktım bu hızlarabu hızlarda zaten kullanmam yeni işlemci fanı aldığımda voltaj falan verip öyle kullanacam.bu hızlarda işlemci 70 derecelerde çalışıyor boşta

bu hızda v0.04a'yı denesen kesin bitiremezdi, iyi kanırtıyor bilgisayarı v0.04a!

ama çok iyi iş çıkarmış işlemcin bu kesin!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 8 Şubat 2010; 14:36:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

Fanı acilen değiştir soğtucudan fırlamasın

kısa ve öz
  • Super sonuclar arkadaslar ve bende de bu ıslemcıden var en yakın zamanda testler yapacagım
    saygılar
  • güzel inceleme olmuş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.