Şimdi Ara

x1950gt Aldım Ama Sorun Devam Ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar x1950gt aldım bu seferde. ama hala oyunlardaki fps düşmesi geçmedi gitti bunu ben nasıl halledicem kafayı yedirticek bana.
    Sistemim 3-4 senelik.Toptan almıştım o yüzden mi oluyo bu olay.
    Anakart : Asus P4P800-X AGP 8x
    İşlemci : Intel p4 3.0 ghz
    Ram : 512+1024 = 1.5 Gb DDR (ddr2,3 deil tabiri caizse ddr1)
    Ekran Kartı : Sapphire x1950gt agp 256 mb ddr3
    Monitör : Samsung SyncMaster 793DF
    Lütfen artık şu soruna bir çare bulalım beni çıldırtıcak.
    Sorunumu tekrar anlatayım.Oyundaki verdiğim komutlar 5-6 saniye sonra işleme konuyo.
    Yani adamı ileri koştururken mouse ile yöne çevirdiğimde adam dönmüyor koşmaya devam ediyor 5-6 saniye sonra dönüyor yada neye bastıysam onu yapıyor.Bir program kurmuştum üstte fps değerini yazıyodu.
    Fps 30'dan düşük olduğunda bu olaylar oluyor fakat yukarsında olmuyor.Bu fps'yi 30'dan yüksek nasıl tutabilirm ne yapmam lazım?

• Offffff arkaşlar lütfen birisi yardımcı olsn artık hiç bu konudan anlayan kimse yok mu?
  • Windowsu yeniden kur ve son versiyon driver kullan.

PSU 400 watt matex yazıyor. En az fsp bluestorm 2 500 watt lazım x1950 ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 19 Ocak 2008; 22:06:40 >
  • 400 watt kullanıyorum ama x1950gt kullananların çoğu 400 watt ile kullanıyorlar ve bendeki sorunların hiçbiri olmuyor.
  • 400 wat yetecektir.hatta 350 watla kulananlar var forumda. fakat bunun gercekten 400 wat olması lazım. malum piyasada 500 wat diye 250wat bile vermeyen adi 15 dolarlık psular var.
    birde arkadaşın dediği gibi temiz bir windows cok iyi olabilir
  • fps düşmesi cpu dan olabilir, format at sürücüleri güncelle birazda oc yap ondan sonra dene bakalım.. bide ramleri 1.5 filan gibi kullanmak çok iyi değil, ramler ya 1 yada 2,4,6 die gitmeli ama performansın o yüzden düşeceğini sanmam.. dediğim gibi cpu gibi gelio bana..
  • ekran kartında sorun yok ama o sistemle 100 fps den aşşaği inmemesi gerekiyor,sorun ramlerde veya cpuda veya anakartta olabilir..bence format atmalisin,son driverlari yuklemelisin ,bu şeklde cozum bulabiliceğini garanti edemem..ama sana şöyle bi olay anlatayım:
    bende aynı soruna ugrasıyodum okuz gibi sistemimle osuruktan bi oyunda 12 fps falan alıyodum,drivler guncelledim formatlar attim ekran kartı yeniledm farkli cd lerden yukledim oyunu tam pes ediyodum ki bu forumdaki ustadlardan biriyle irtibat kurdum,2 gun uğraştik,sorunun ne oldugunu duysan gülerisn,sorun anakart uzerindeki on board ses kartiydi..evet evet ses karti,bios ayarlarından iptal ettik aynı gun icinde 250 fps sbt aldim:D O ustad oldukca youn,ismini veremem ama dua et gorsün çağrini:D o cozum bulamazsa kimse bulamaz ;)
    dediğim gibi ama herseyden kaynaklaniyo olabilir ,sorun oldugu kesn,tek tek deiştrp deniycen ,...kolay gelsin ama ceken bilir..o yuzsden sana sabir diliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eyvallah kardeşim valla yemin ediyorum insanı çıldırtan birşey bu umarım benim sorunumda seninki gibi basit olur :)
  • arka planda çalışan uygulamalar yapabilir. mesela antivirüs yada update yapmaya çalışan bir program gibi... en güzeli temiz format ve güncel sürücüler.
    bide hangi oyunlarda buı sorunlar çıkıyor? sistem eski olduğundan ve agp kullandığından zaten çok performans alamazsın. daha detaylı yazarsan daha çok yardımcı olabiliriz
  • hocam sistemimi zaten yazdım. ya her oyunda yapmaya başladı.
    düşünün hitman blood money oynuyorum en yüksek ayara getirdim onda bile bazı yerlerde fps düşmesi sorunu yaşıyorum. halbuki olmaması lazım.ben sistemimle alakası olduğunu düşünmüyorum pek ama.
    fast write kapamam lazım mı?
    ayrıca benim sorunum öteki arkadaşınki olabilir belkide. bios üzerinden anakartın onboard sesi nasıl iptal edicem? bende zaten ses kartı creative live 5.0 var. anakartınkini iptal edeyim olmazsa.
    arkadaşlar ayrıca format daha geçen hafta attım ama eğer düzelmezse artık napalım yeniden atıp denicem.
    ayrıca overclock yapsam fps sorununu sizce halledebilir miyim?
    o.c yapmayıda çok istemiyorum ekran kartının ömrünü azaltıyor bide garanti iptal oluyor.
  • Arkadaşım sendeki sorun fps sorunu değil.Sen öle algılaşmıssın.Normal bir bilgisayar 10 fps alırken bile tüm komutları anında yerine getirebilir.Yani sen 30 dan sonra yapmıyor diyorsun bundan kesin olarak eminmisin acaba.Ses kartını bios ekranında kapatabilirsin.Biraz kurcala bulursun.Bak belki bir ihtimal klavyende sorun olabilir.Tuşlarda filan.Yani pek zannetmiyorum ama genede varsa başka bir klavye ile denersen iyi olur.Power supply konusunda ise ben imzamdaki sistemi 300w ile kullanıyorum ne kitlenme ne donma nede sendeki gibi sorunlar var.
  • klavyede sorun olduğunu bende düşünmeye başladım çünkü film izlerken klavyedeki ses açma tuşuna basınca makina kilitleniyor. başka klavye ile denicem ama pek sanmıyorum değişeceğini.
    neyse artık kurcalıcaz olmadı bilgisayar dergilerindeki teknik elemanlara mail atarım.
    aslında burdaki üstadlar bir baksa çok ii olcak :)
  • ben sistemini yaz demedim zaten daha detaylı bilgi istedim sorun hakkında. mesela hangi oyunlar hangi işletim sistemi gibi... oyun fps sini "fraps" adlı program gösterir. bence windows kurulumundan sonraki donanım kurulumunda hata var. bide anakartının biosunu update yaptınmı hiç?
    http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us buradan en son biosunu (Version 1010.003) indir kur yine aynı sayfadan en son güncel yazılımları kurabilirsin.

xp kullandığını düşünerek sp2 li windows xp kurduktan önce anakartının chipset driverlerini
    (http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&DwnldId=8178&lang=eng )
    sonra ses kartını sonra ekran kartının driverlerini kur. en son olarakta
    http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=663&OSFullName=Windows*+XP+Professional&lang=eng&strOSs=44&submit=Go%21 bunu kur...

• hocam ellerine sağlık çok saol şimdi hepsini teker teker yapcam.
    ama bi yanlış anlaşılma oldu ben sana kızarak sistemimi yazdım zaten demedim sadece iyi niyetlii bi hatırlatma yaptım yanlış anlamış olabilirsin :)
  • Arkadaşlar dün hitman blood money oynadım. Ultra high yaptım görüntü ayarlarını. Ve açık mekanlarda deli gibi fps düşmesi yaşadım. Sinirlenip ayarları low yaptım. Düşünün grafikler neredeyse atari oyunu haline geldi ama ona rağmen x1950gt bunu kastı ve fps düşmesi tekrar oldu.
    Benim sorunum ne hala çözebilşmiş değilim ?
  • atiodngov172 isimli driverdan googledan bul ve indir.Bu x1950gt için özel optimize edlimş bir driver.Belki sorunlarını çözebilir.Şahsen ben orjinal driver ile hiçbir oyunu oynayamazken bu driver sayesinde imzamdaki yüm oyunları bitirdim
  • hmm tmm hocam indireyim. windows/system32/driver içine mi atcam?
    aslında benim maile yollar mısn sen ya bulamadım antispyware çıkıyo sürekli.
    killswitch1905@hotmail.com
    killswitch1905@gmail.com
  • http://downloads.guru3d.com/download.php?id=24

Burdan seç beğen indir. Spywer vb yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zommby -- 21 Ocak 2008; 18:25:55 >
  • Hiçbirşeyin içine atmıcan kardeşim.Direk yükliceksin.
    Al ben buldum sana linki aşağıdan Iagree deyip indirirsin

http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&go=cat&dwn_cat_id=9&go=giveme&dwn_id=388
  • peki hangilerini yüklüsunuz bunların? Catalyst ? hotfix? omega ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.