Şimdi Ara

x1800 xt ekran kartına 1024 ddr 400 mhz ram Yavaşmı kalıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar selamalar .bende AMD 3500 ve X1800xt 512 mb ekran kartı var.1024 mb ddr 400 pc 3200 ram lerim var.bu ramler yavaş gelir 2 gb ram alman daha iyi gibi bir arkasdım fikir verdi.sizce katkısı olurmu? yoksa oyunların performansının ramlerle ilgisi yokmu cevaplarını ve önerileriniz bekliyorum teşekkürler

• oyun tabi ramle ilgili ama 2gb da cok ucuk bir rakam bence şu an için 1gb güzel bir rakam zaten normal bir winxp bu ramin cok azını kullanıyor gerisi boş boş bekliyor ...

2gb kullanan arkadaşlara sormak lazım gercekten fark olurmu ben zannetmem belki win vista çıkınca 2gb upgrade gerekebilir ama xp de bence hayır
  • arkadaşın hangi akla hizmet bunu söylemiş anlamadım. sistemin rami yani anakarta taktığın rami işlemci kullanır. ekran kartı ile alakası yok. ekran kartının kendi rami var. 512 mb hem de . bir yavaşlama olacağının sanmam. paşa paşa kullanırsın.
  • peki hocam anakarta taktıgımn ram i işlemci kullanıyorsa ram artışı işlemci performansı artısını birlikte getirmezmi buda daha akıcı bir yonu oynamaya yol açmazmı?
    bildiğim kadarıyla CPU oyun performansını birebir etkiliyor yanlışmı? Cevaplarını bekliyorum ilginiz için şimdiden teşekkürler
  • işlemcinin 1gb rami tamamıyle kullanabildiğini nereden çıkardın ki? ram-page diye bir program var indir bak bakalım ne kadarının kullanabiliyor. bende 1gb ram ve athlon 2500+ var tray'de 5-6 virus , spyware, messengerlar ,tv kartı programları varken firefoxta 5-6 sekme açıkken ve firefoxun düzgün görüntüleyemediği siteler için de bir tane ie açıkken skypedan arkadaşımla konuştuğumda bile 700 mb den fazla boş ram gösteriyor. ayrıca cod2 oynarken alt+tabla windowsa dönüp baktım o zaman da 500+ idi. sende bir bak. bakalım
  • şu an için 1 GB yeterli gibi görünüyor. ama sadece görünüyor.
    yeni oyunlar ve çıkacaklar için 2 GB almanı öneririm.

• ben x1800xl kullanıyorum 2 gb patriot remlerle fear oynarken emule, msn, virüs prog. + bi kaç program çalışıyor daha hiç teklediğini görmedim sistem haftada bir 2 saat falan kapalı kalıyor eğer sistemini kapatmıyorsan benim gibi 2 gb rem al oyunlarda şimdilik fazla bi etkisi olmaz sanırım 2 gb remin yinede fazla mal göz çıkarmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2gb ın 1gb dan farkı olup olmadığını kullanmadan anlayamazsın ben 2gb kullandığım için söylüyorumki kesinlikle evet fark var. 2gb a çıknca değilde 2 gb dan 1 gb a düşünce daha iyi anlıyosun aradaki farkı.
    Özellikle Battlefield 2 yi çok seven biriyim ve 1gb yetmiyor bu oyuna takılmalar oluyor.
    Grafik tabanlı işlerle fln uğraştığım zaman genelde 1 gb ın altında ram kullanımı oluyor ama boşta olan ramin fazla olması geçişleri kolaylaştırıyor.
    diyelimki oyunda windowsa çıkış yapıyorsun 1gb ram de 10sn de dönüyorsa 2gb ramde 3-4sn de dönüyor.
    Bunun gibi biçok artı sayılabilir ama standart kullanıcılar için 1gb üstü ekstra sayılır.
  • 1 gb normalde yeterde artar.ama 2gb alırsan da fark eder özellikle battlefield,cod gibi oyunlarda.o ekran kartına 2 gb ram yakışır bence
  • ya eğer o kadar çok ram isteyen işler yapmıyorsan şu anda 2 gb ram 1 gb'den farklı olarak mak. 2 fps fark yaratıyor.bunu deneyerek ortaya koymuşlardı arkadaşlar.ama yok oynuyorsan birşey diyemem alman lazımdır
  • farkını anlayamicaksın..
    sana tavsiyem 3dmark 2003 ve 2005 testleri yapman, eger puanların normalse sistem ve ekran kartı sürücüleri vs doğru yüklenmiş ve bir sorun yok demektir
    aksi taktirde sana format önercem
    temiz sisteme kur kartını, ama performans kaybının ram inle kesinlikle alakası yok..
  • ekran kartının grafik işleme ünitesi çok güçlü.bazı arkadaşların iddia ettiğinin aksine ekran kartı sadece kendi ramini kullanmaz.3d uygulamalarda büyük ölçüde hatta tamamiyle sistem ramini de kullanır.birçok oyunda senin sisteminde performansı kısıtlayan unsur ram olacaktır.üstelikde AA ve AF yi açtığın zaman bu belli olacaktır.bence hiç vakit kaybetmeden 2gb a yükselt.(6600gt ekran kartında bf2 de 2gb la 1gb ram arasındaki farkın çok yüksek olduğunu gördüm.6600gt ile bile böyle bir fark oluşuyorsa senin ekran kartında daha büyük bir ilerleme olacaktır.)
  • Özellikle internetten oyunlar oynuyorsan (bf2, css, pes, fifa, nfs vb. buna devasa online oyunları da dahil) 2 gb ram gerçekten çok farkediyor, ayrıca bf2 yorumlarına kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum. İmzamdaki sistemde online oynadığım 1gb ram ile kasılmalar yaşadığım oluyordu, high oynama zevki varken bence 2gb gerçekten değiyor..
  • arkadaslar evet herhalde bazı oyunlarda takılmalar ram kaynaklı oldugu görünüyor sizinde önerilerinizden anladıgım kadarıyla bende en kısa zamanda 2 gb a ramleri çıkartacagım
  • Hayatında 2gb ram kullanmamış kişiler gelipte saçmalamasınlar lütfen, 2gb çok uçukmuşta farkı olmazmış hey allahım komedi.. 2gb'ın öylede bir farkı varki akıllara zarar, 1gb artık günümüz oyunları için yetersiz ve X1800XT'nin önünü kesinlikle tıkar.

2gb kullanmayan biri yorum yapmasın. ben şahsen 2gb'tan sonra 1gb'a düştüm ve acı gerçeği anladım, kesinlikle kasılıyor sistem, yetersiz.
  • sorman bile kabahat sene sonuna doğru yeni oyunlar gelicek. 2GB derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.