Şimdi Ara

x1600 pro O/C hüsranı yardım please

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

x1600 pro ekran kartıma atitool ile overclocking denemesinde kart 75 dereceye kadar çıktı sonra ekran sapsarı oldu makine yeniden başladı.. oturum açılınca bi hata mesajı verdi 605 Mhz vs vs svs ocerclocking default vs dedi ok dedim. sonra atitool a baktım ayarları ilk baştaki gibi olmuş. nerde yanlış yapıyorumki acaba ?

• çok fazla oc yapıyosundur ekran kartı artifact veriyodur resetliodur 650 fln dene olmazsa 620 fln dene
  • 605 de resetledi zaten :-)

650 de çıldırır
  • pardon yanlış anlamışım peki bişey sorucam def halde kaç mhz bu?
  • Bende de x1600 pro (agp) var. En fazla 610/846 yaptım. Ama bilgisayar oyun oynarken dondu kaldı. Sonra 600/423 yaptım. 5 saat hiç durmadan oblivion oynuyorum hiç donmuyo pc. Bu arada default hali 600/800. Bişey de ben sorayım performansı çekirdek hızını mı arttırmak daha çok etkiler yoksa memory hızını mı arttırmak daha çok etkiler?
  • quote:

Orjinalden alıntı: umut_di

Bende de x1600 pro (agp) var. En fazla 610/846 yaptım. Ama bilgisayar oyun oynarken dondu kaldı. Sonra 600/423 yaptım. 5 saat hiç durmadan oblivion oynuyorum hiç donmuyo pc. Bu arada default hali 600/800. Bişey de ben sorayım performansı çekirdek hızını mı arttırmak daha çok etkiler yoksa memory hızını mı arttırmak daha çok etkiler?

Performansı çekirdek hızını arttırmak etkiler ama işin içine voltaj arttırmak vs gireceği için stabilite sorunu ortaya çıkar ayrıca kartın ömrünü de riske etmiş olursunuz.Çekirdek ve memory hızlarında iyi bir orantı yakalamak daha iyi olur.Oyun performansını kartı overclock ederek değil işlemciyi overclock ederek oldukça artırmak mümkündür.Hatta overclocklu kartın getirisinin çok çok üstüne çıkılabilir.Her ikisinin de overclocklu olması halinde stabilite sorunları fazlaca baş ağrıtabilir.Benim tavsiyem işlemciyi olabildiğince overclocklu kullanmak ekran kartını ise mümkün olduğunca default kullanmakla sorun yaşamadan yüksek fps lerle oyun oynayabilirsiniz. Ekran kartı memory hızlarını %10-20 artırmakla oyun içindeki fps artışı 1-2 fps yi geçmez.Aksine işlemciyi örneğin AMD için 2000 den 2800 e çıkardığınızda en az 15-20 fps farkeder.

• quote:

Orjinalden alıntı: umut_di

Bende de x1600 pro (agp) var. En fazla 610/846 yaptım. Ama bilgisayar oyun oynarken dondu kaldı. Sonra 600/423 yaptım. 5 saat hiç durmadan oblivion oynuyorum hiç donmuyo pc. Bu arada default hali 600/800. Bişey de ben sorayım performansı çekirdek hızını mı arttırmak daha çok etkiler yoksa memory hızını mı arttırmak daha çok etkiler?

default hali 500/405. grafmaster cok abanmıssın sen karta. deneyerek bulucaksın artık en iyi degerleri. ben x1600 proyu 580/440 da kullanıyorum. fan hızlarında arttırmayı unutma eger sesten şikayet etmezsen hep %100 de tutabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemci, kasa, ekran kartı fanlarının hızını nasıl arttıracağız? Ben de power fanı 2500, chassis fanı 2700, cpu fanı 3900 seviyesinde. Bu seviyeler az mı? ÇÜnkü benim işlemci şu an 50 derecedehem de bilgisayarı hiç kastırmadan. Sistemde 34 derece
  • Ben imzamdaki gibi kullanıyorum şuana kadar hiç problem yaşamadım 650MHz de kullanıyodum bi kere oyunda VPU Recover çıktı soora düşürdüm bende..
  • güzel bir karta benziyor.2003 puanı ne acaba ortalama
  • Valla ben oc yaparak 600/846 da 7000 puan aldım. Ama 2001 den az puan alıyorum gibi geldi ancak 14500 alabildim. 2005 de 4250 aldım... Belki işlemcidendir gerçi işlemcim Athlon XP 2500@2.2ghz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.