Şimdi Ara

X markası otomobil daha iyi polemiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar valla bıktık. Adamın birisi dün bir başlık açtı, yeni Civic fiyat aldım uçmuş falan.. Ya insanlar x marka araba alıyorsa bir bildiği vardır. Neden sizin gibi düşünmüyor diye küçümseme yoluna gidiyor ve aklıyla dalga geçiyorsunuz? Kimse senin beğendiğin marka araca binmek zorunda değil. Herkesin araçtan türlü türlü beklentisi var. Şimdi çeşit çeşit araç var, bütün araçlar da neredeyse iyi. Herkes sol şeritten gitmeye başladı. Herkes arabasıyla mutlu. Adamların ürettiği makinalarla birbirimizi yarıştırıyoruz. Yani en saçma muhabbetlerde burada dönüyor. Bende bu muhabbetlere giriyorum sonra bu ne biçim muhabbet ya deyip dalga geçiyorum. Birbirimizle trafikteki saygımız yarışsın yarışacaksa. Üretilme maksadı A dan B ye götürmek olan bu araçları bu kadar gündemde tutarak, hem cebimize zarar veriyoruz hem de fiyatları yükseltiyoruz. Ben aracıma çok uzun yıllar binmek istiyorum ve başaracağım. Gidip sıfır araç almak bana hiç mantıklı gelmiyor. Tabi bu şahsi düşüncem. Aşırı para kazansam herhalde ya gideyim şunu alayım derim ama o durumda yok. O zaman vergisi gitgide düşen bir araç dururken gidipte sıfır araç alamam. Velhasıl herkesin tercihine saygı duymak gerekir. Varsa uyaracak bişey güzelce onun şusu var deyip takdiri alıcıya bırakmak lazım. Adamın aklıyla dalga geçmek kimseye bişey kazandırmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bencede, bende 2. el almayı mantıksız buluyorum, alacam sıfır fiat panda 1.2 bir daha ne araba alırım ne satarım

• Forumda çoğu kişi insanlara faydali olmak için tavsiyelerde bulunuyor. Hepsinin iyi niyetli olduguna eminim. Konuyu açanın iyi araba almasini istiyorlardir muhtemelen. Ama ölçü bazen kaçıyor tabi :)

Mesela gecen bir konuda arkadaşın biri c200 bes para etmez araba onun yerine yok volvo al yok bmw 320 al bilmem kac kat daha iyidir diyordu. Baska birisi de pasat veya superb al ustu de sana kalsin farki hissetmezsin diyordu. Yav arkadas al bmwyi gor o zaman mercedesin konforunu verecek mi, yada dizaynindan kapi sesine , torpido kapanmasindan ışık yanmasina o premium hissi var mi gör. Baskasi da volvo demis, s60 alsan çekecek mi o motor o kasayi. Sag seritten 70 le gidersin volvom var diye millet de dikiz aynasindan bakar. Ya da al skodani , kimsenin gram deger vermedigi ismi bile duyulmamis bi marka aracin olsun. Ustelik fulunde bile koltuk isitma opsiyonu yok yani daha ne diyim. Zaten bizim ülkede passat sevgisi bi başka. Yüz elli yuz altmis binleri almanyada isci sınıfının bindigi o araclara gömüp elitim diye geziyorlar ya gülesim geliyor yani sadece.

Kisaca sen ne yap ne et yorumlara kulak asma. Kendi bildigin sevdigin araci al. Saygilar

• self.uskuc kullanıcısına yanıt
    X markası otomobil daha iyi polemiği

• almadan önce ya sormayacak yada katlanacak bu duruma . aldıktan sonra ya arabayı abartılı olarak ne kadar donanımlı ne kadar güzel ne kadar yolda iyi olduğun yakıt fites geçişlerinin direksiyon tepkisinin ne kadar güzel olduğunu yazmasın her markanın bir birinden üstün tarafları var sanırsın her güzel özelliği vermişler o araca ? vw o parayı hak etmiyor diyorum yok piyasası var para kazandırıyor diyen var opel çok yakıyor diyorum yok iyi araç diyorlar hundai çabuk dökülüyor diyorum olur mu diyorlar pasa grup sanayiden çıkmaz diyorum yalan diyorlar fiat teneke dir diyorum olur mu diyorlar dacia alüminyum folyo dur diyorum yok camı sağlam diyorlar bir insanın kafası karışacaksa sormasın sorarsa sa bu cevapları kafasına takmasın . bu gibi konuşmalar ve atışmalar olmasa bu forumun tadı kaçar bence

• Parmaklarınızı boşuna yormuşsunuz hocam. Bahsettiğiniz mevzu hep olacak ve hiç bitmeyecek. Hatta yıllar geçtikçe daha kötüye gidecek. Eskiden teknolojiyi kullanmak erişmek kolay değildi ve dolayısıyla da sadece araç kullanıcıları ve hakikaten anlayan insanlar yorum yapardı. Şimdi ise liseliler bile forumlara girip yorum yapabildiği için bu tarz yorumlar hep olacak.

Adam meslek lisesi okuyor kendini otomobil dehası zannediyor. Zaten forumu dinleyerek araba alan pek yoktur diye düşünüyorum.

• İnsanlar o kadar kutuplaşmış ki midik yarıştırma dışında yaptıkları çok az şey var, normal durum yani

• TR de malum hangi kategori, hangi segment, hangi marka ve model araba alirsaniz alin, hak ettigi degerin üstünde para veriyorsunuz bu net bir gercek. Milletin Avrupa da 500 euro ya 700 euro ya aldigi, kücük cocuklarina aldiklari akülü arabalarla ayni para eden arabalara burada 30-40 bin lira paralar isteniyor. Yazik. Ayrica fabrikasyon olduktan sonra, el yapimi otomobil olmadiktan sonra artik standartlar üc asagi bes yukari bellidir malum herkes maliyet hesabi yapiyor ve en az maliyetle optimum kari elde etmeye bakiyor. Rekabet kizisti ve makasta daraldi. Otomobilin sifir fiyati, ikinci el fiyati, yakit fiyati, mtv si, kaskosu, zorunlu trafigi her yerden gol yiyoruz, her yerden yurtdisindakinden daha fazla paralar veriyoruz. Zaten satin alim gücümüzde cok düstü. TR gecen seneden bu yana %40 fakirlesti. Zaten ekonomi bomboktu bu global pandemide anamizi aglatti. Normallesme falan hikaye birkac ay sonra üstümüzden gecen silindiri daha iyi anlayacagiz. Yakit tüketimi en makul, vergisi en makul, performansi en makul, bakim ya da ariza gerektirdigi durumda servis yayginlik durumu ve ücretleri acisindan en makul degerleri veren, fiyat - performansta en makul dengeyi veren, ayni muadili rakiplerine göre artilari ve eksileri neler, hangileri daha agir basar vs gibi bu kriterlere bakacak ve bir korelasyon saglayip, bunlarin hangisi sizin icin en önemli kriterlerse bunlari da belirleyip kendiniz icin en optimum olani sececeksiniz. Gerisi fasa fisodur, lafi güzahtir azizim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.