Şimdi Ara

X-fi Titanium HD için Kulaklık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler.
    X-fi Titanium HD için kullandığım 3.5 mm Jak'lı kulaklığım bozuldu. Gelecek yıl PCyi yenileyeceğim için yeni kulaklığı 7.1 gamer kulaklık olarak düşünüyorum. Bu kulaklıklar gördüğüm kadarı ile USB bağlantılı. 7.1 özelliğini kullanamasamda bu kartla USB girişli kulaklık arasındaki bağlantıyı nasıl sağlayabilirim. Kullanılacak ara eleman için resim link vs. ile birlikte yardımcı olursanız sevinirim.
    İyi Günler



  • Bence titanium hd ye yazık edersin Bahsettiğin kulaklıkların çoğu sanal 7.1 gerçek olanlarda çok pahalı. Mesela gerçek 5.1 cooler master bende halihazırda var 3.5 jacklı ama sanırım piyasada şuan yok (bulabilirsen tavsiye ederim). Logitech G430 dikkatimi çekti jack ile bağlanıyor ama o da sanal. Gerçek 7.1 alırsan zaten modüle istediğin bağlantıyı yaparsın. Usb yi 3.5 a çevirmeyi düşünmektense direk jacklı gerçek 5.1 yada 7.1 cihazlara yönelmeni tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Benim farklı bir sorum olacak. Bu karta hem kulaklık hem de kırmızı beyaz çıkıştan 2+1 ses sistemi bağladım. Modeli Z623 ses sisteminin. Bu ikisi bağlı iken sadece kulaklığa ses veriyor. Kulaklığı çıkarınca hoparlöre ses veriyor. Pc den kulaklık veya hoparlör diye seçemiyorum. Bu sorun sizde de var mı nasıl çözebiliriz.
  • Öncelikle USB'den takılan 7.1 veya 5.1 kulaklıkları üçe ayırmak gerekir. Bunlardan bazıları her ne kadar 5.1, 7.1 ibaresi çersede kulaklığın içinde birer tane sürücü bulunduran, USB'den de sanal 5.1 veya 7.1 yapn cihazlar. Kısacası çakmanın da çakması olanlar. İkincisi Kulaklığın içinde gerçekten 5.1 veya 7.1 dizilimine uygun sürücü barındıran ancak USB'den sanal 5.1 veya 7.1 yapan çakma olanlar. Bir de bu işi layığıyla yapan cihazlar. Fiyat olarak da ucuzdan pahalıya göre sıralama da bu şekilde oluyor. Ama sonuç olarak hiçbirinde X-fi'yı direkt olarak kullanamazsınız. Elinizden elektronik işleri geliyorsa ikinci tipte bir kulaklığın USB ses kartı kısmından sonraki kablolamasını değiştirerek X-fi'a bağlantı kurabilirsiniz. Üçüncü tip cihazlar hem gayet başarılı cihazlar hem de gayet fiyatlı ürünler. Bunlardan birini modifiye etmek tamamiyle kişisel bir uğraş olur ve ses kalitesinde farkedilir bir iyileşme sağlayabilir misiniz tartışmaya açık bir konu. Yani yaptığınız yatırım kadar kazanç elde etme olasılığınız düşük diyebilirim.
    Artık üretiliyor mu bilemiyorum ancak halen kullanmakta olduğum Ozaki PH-009 diye bir kulaklık var. Tamamiyle 5.1 analog bağlantı yapılan bir kulaklık. Belki ikinci elde bulabilirsiniz. Ses kartınıza takacağınız 3.5mm jackları bunun kulaklık anfisine takıyorsunuz. Hoperlör sisteminizi de cihazın anfisinin arkasındaki soketlere takıyorsunuz. Kulaklık ise ön tarafta bulunan özel bir sokete bağlanıyor. Ben kendi X-fi'ımı yılalrdır böyle kullanıyorum. Fiyatını hakeden bir ürün ancak dediğim gibi bulmak biraz zor olabilir.

    X-fi Titanium HD için Kulaklık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 23 Şubat 2019; 18:27:25 >




  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz şey bir sorun değil. Hoperlör ve kulaklık olan hemen hemn tüm sistemlerde bu durum mevcuttur. Kulaklığın amacı çevreye ses yaymadan ses dinlemek olduğundan bir çok sistem kulaklık takıldığında hoperlörleri kapatır. Y kablo kullanırsanız istediğinizi yapabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeronics

    Bahsettiğiniz şey bir sorun değil. Hoperlör ve kulaklık olan hemen hemn tüm sistemlerde bu durum mevcuttur. Kulaklığın amacı çevreye ses yaymadan ses dinlemek olduğundan bir çok sistem kulaklık takıldığında hoperlörleri kapatır. Y kablo kullanırsanız istediğinizi yapabilirsiniz.
    Y kablo ile kulaklık çıkışını çoklamaktan mı bahsediyoruz.

    RCA çıkışlarının kalitesi ile kulaklık çıkışı arasında fark var mıdır peki
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    Her yapılan bağlantı bir miktar kayba neden olacaktır ancak aldığınız veya yaptığınız Y kablo ve soketler çok dandik olmadığı sürece Z623 size aradaki kaybı hissettiremez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.