Şimdi Ara

Wüsthof, KAİ, Zwilling, vs. Bıçak fırsatları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
29
Favori
44.305
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Masraf çıkarma başımıza her sene Sürbısa ve ProTürk'e saydırıyoruz zaten.
  • Bıjak alana heralde 1 kilo biftekte hediye ediyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anzubesti

Bıçak alınır da birde masraf edip biftek almak lazım bunun için :)

bunlar hannibal reyize gider anca
  • Danayı bulsak ,kesmeden yeriz...
  • Hattori hanzoyu 20$ a rehin alan adam yapmış bunları.

Guzel görünümlü bıçaklar vede pahalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi 105 lira olan şef bıçağını %35 indirimle alabilecek miyiz 2 gün sonra?

Teacher, benim aldığım en iyi bıçak Thomas marka bıçaktı Kipa'larda satılıyor, santoku ve şef bıçağı almıştım, aşırı memnunum. Bu çok çok mu daha iyidir, thomas ile karşılaştın mı hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Danayı bulsak ,kesmeden yeriz...

• Türkiye'deki yerli bıçaklar kalite olarak yeterli seviyede, sürbısa kullanıyorum memnunum.

• biz desdere ile kesiyoz eti.
  • Arkadaşlar bu bıçaklar konusunda birşeyler yazmak isterim.

Wüsthof bıçakları güzeldir, tarzı öncüdür, Almanya Milli Aşçılık Takımının kullandığı bıçaklardır fakat çok çok pahalılar ve olduğu gibi yabancı sermayedir.

Ben derim ki;
    İlla ki dövme bıçak alayım derseniz ülkemizde üretilen, çeliği yine Whüstof ile aynı formülasyona sahip "Krupp çeliği" olarak bilinen bıçaklardan alabilirsiniz. Çelikleri ithaldir genelde ama, yine de üretim ve fabrikasyonu ülkemize aittir. Bunlardan birinci marka PİRGE'dir, bursada üretilir ve modern bıçak konusunda dünya ile yarışmaktadır. Ürünleri Amazon.com üzerinde dahi satılmakta. Diğeri ise Sürbisa'dır fakat halen modern ve insanı cezbeden ürün serileri yok malesef. Whüstof'un tarzında şef bıçakları üretiyorlar ama ürünlere "mutfak bıçağı" diyolar. Ya da ahşaplı bıçak setleri yapıyorlar ama, bıçakların fotoğraflarını çekemiyorlar. Ahşap stand içindeki görüntüleri var halen. İnşallah onlar da sunum ve imajlarını düzeltirler ileride.

Dövme bıçak için 1. tavsiyem Pirge Classic serisidir. Whüstof'la herşeyi aynıdır diyebilrim.https://www.pirge.com/tr/seriler

Dövme bıçak için 2. tavsiyem de Surbisa'nın Klasik serisidir.http://www.surbisashop.com/kategori/177/Profesyonel-Asci-Bicaklari.html

Bir diğer tavsiyem de, dövme olmayan Pirge Pure Line serisihttps://www.pirge.com/tr/urunler/?seri=pure-line

Bu tarz şef bıçakları alacaksanız, hele set alacaksanız illaki dövme almanız gerekmez Pure Line gibi ısıl işlem görmüş, kaliteli çeliğe sahip bıçakları alabilirsiniz. Dövme bıçaklar oldukça ağırdır, aynı tipin dövme olmayanına göre. Kimi sever, kimi sevmez. Mesela ben aileme hediye aldım ama yıllarca "mutfak bıçağı" diye "kasap bıçağına" alışmış aileme kullanımı garip geldi biraz.

En önemli püf nokta ise BIÇAĞI MIÇAĞI BIRAKIN EN İYİSİNDEN MASAT ALIN
    F.dick marka harika bir masatım var. Bıçakların hepsi köreliyor, mutfak bıçakları çabuk körelecek şekilde yapılır. Çünkü, kasap ve mutfak bıçakları masatla güzelleşir. Eğer kamp ve asker çakıları gibi çok çok sert malzemelerden yapılsalardı, bilemeleri de zor olurdu, kimse o kadar uğraşmak istemez mutfakta iki sebze doğrayacağım diye.

Usta aşçı ve kasaplar hemen hemen hergün masat kullanırlar, 1-2 kere bıçağı masatlasan hafifçe, devamlı keskin kalır.

Victorinox ve Leatherman kamp bıçaklarım var, kendi markalarına ait bileme aletlerim de var ama mutfak masatı ile bile jilet gibi bileyebiliyorum, kolumdaki kılları tek seferde sıyıracak kadar.

Benim kombinasyonlarım ve önerilerim şunlar;
    Set almamaya çalışın, beğendiğiniz bıçaklardan karma yapın. Setteki her parça size uyamayabilir.
    Dövme bıçak çok fazla birşey kazandırmaz, kaliteli ve normal ısıl işlem görmüş bir çelikten bıçak aynı işi yapar.
    Kesinlikle masat alın, iyi bir masat 100'tl ve üstü fiyatadır. Masatınız 30cm olsun derim.
    Pimli bıçaklar, sapı birden fazla malzemeden oluşan bıçakları bulaşık makinesinde yıkayamazsınız. Aralarından su alır, mikrop üretir, zamanla eskir.
    Doğrama tahtası plastiği gibi sapı olan bıçakları daha rahat makinede yıkarsınız, kolay temizlenir, mikrop üretmez. Öyle klasik seri dövme bıçaklar gibi şık değildir belki ama açıkcası ben gönül rahatlığı ile kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 4 Haziran 2014; 16:58:11 >

• çok pahalı bıçaklar roc a devam

• quote:

Orijinalden alıntı: ^Teacher^

Son bir şey bıçakları bulaşık makinalarından uzak tutalım.

Bunun sebebi nedir, ısı mı, deterjan mı? Ona göre biz de atmayalım bıçakları makineye... (Ki şu ana kadar hep makinede yıkadık.)
  • teacher30 kullanıcısına yanıt
    Aman şu ROOC bıçaklarından uzak durun.
    Eve hediye gelmiş 3-5 tane var. Renkli yapacağız, seramik görünümü vereceğiz diye boyamışlar. Her yemek yapışında boyaları sıyrılıp yemeğe karışıyor. Şirin bir teknik bulduk diyor Çinliler. Bizimkiler bi marka bulup basıp üstüne getiriyolar ülkemize. TV programlarında falan renkli renkli ama çeliği bi işe yaramaz, bilenmez bıçaklar görünüyorlar.

Hem çeliğin boyası siliyor-çiziliyor hem de kadifemsi gibi dokusu olsun diye sapını kapladıkları boyları kabarıp, çatlak çatlak dökülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 4 Haziran 2014; 17:04:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoturk

Arkadaşlar bu bıçaklar konusunda birşeyler yazmak isterim.

Wüsthof bıçakları güzeldir, tarzı öncüdür, Almanya Milli Aşçılık Takımının kullandığı bıçaklardır fakat çok çok pahalılar ve olduğu gibi yabancı sermayedir.

Ben derim ki;
    İlla ki dövme bıçak alayım derseniz ülkemizde üretilen, çeliği yine Whüstof ile aynı formülasyona sahip "Krupp çeliği" olarak bilinen bıçaklardan alabilirsiniz. Çelikleri ithaldir genelde ama, yine de üretim ve fabrikasyonu ülkemize aittir. Bunlardan birinci marka PİRGE'dir, bursada üretilir ve modern bıçak konusunda dünya ile yarışmaktadır. Ürünleri Amazon.com üzerinde dahi satılmakta. Diğeri ise Sürbisa'dır fakat halen modern ve insanı cezbeden ürün serileri yok malesef. Whüstof'un tarzında şef bıçakları üretiyorlar ama ürünlere "mutfak bıçağı" diyolar. Ya da ahşaplı bıçak setleri yapıyorlar ama, bıçakların fotoğraflarını çekemiyorlar. Ahşap stand içindeki görüntüleri var halen. İnşallah onlar da sunum ve imajlarını düzeltirler ileride.

Dövme bıçak için 1. tavsiyem Pirge Classic serisidir. Whüstof'la herşeyi aynıdır diyebilrim.https://www.pirge.com/tr/seriler

Dövme bıçak için 2. tavsiyem de Surbisa'nın Klasik serisidir.http://www.surbisashop.com/kategori/177/Profesyonel-Asci-Bicaklari.html

Bir diğer tavsiyem de, dövme olmayan Pirge Pure Line serisihttps://www.pirge.com/tr/urunler/?seri=pure-line

Bu tarz şef bıçakları alacaksanız, hele set alacaksanız illaki dövme almanız gerekmez Pure Line gibi ısıl işlem görmüş, kaliteli çeliğe sahip bıçakları alabilirsiniz. Dövme bıçaklar oldukça ağırdır, aynı tipin dövme olmayanına göre. Kimi sever, kimi sevmez. Mesela ben aileme hediye aldım ama yıllarca "mutfak bıçağı" diye "kasap bıçağına" alışmış aileme kullanımı garip geldi biraz.

En önemli püf nokta ise BIÇAĞI MIÇAĞI BIRAKIN EN İYİSİNDEN MASAT ALIN
    F.dick marka harika bir masatım var. Bıçakların hepsi köreliyor, mutfak bıçakları çabuk körelecek şekilde yapılır. Çünkü, kasap ve mutfak bıçakları masatla güzelleşir. Eğer kamp ve asker çakıları gibi çok çok sert malzemelerden yapılsalardı, bilemeleri de zor olurdu, kimse o kadar uğraşmak istemez mutfakta iki sebze doğrayacağım diye.

Usta aşçı ve kasaplar hemen hemen hergün masat kullanırlar, 1-2 kere bıçağı masatlasan hafifçe, devamlı keskin kalır.

Victorinox ve Leatherman kamp bıçaklarım var, kendi markalarına ait bileme aletlerim de var ama mutfak masatı ile bile jilet gibi bileyebiliyorum, kolumdaki kılları tek seferde sıyıracak kadar.

Benim kombinasyonlarım ve önerilerim şunlar;
    Set almamaya çalışın, beğendiğiniz bıçaklardan karma yapın. Setteki her parça size uyamayabilir.
    Dövme bıçak çok fazla birşey kazandırmaz, kaliteli ve normal ısıl işlem görmüş bir çelikten bıçak aynı işi yapar.
    Kesinlikle masat alın, iyi bir masat 100'tl ve üstü fiyatadır. Masatınız 30cm olsun derim.
    Pimli bıçaklar, sapı birden fazla malzemeden oluşan bıçakları bulaşık makinesinde yıkayamazsınız. Aralarından su alır, mikrop üretir, zamanla eskir.
    Doğrama tahtası plastiği gibi sapı olan bıçakları daha rahat makinede yıkarsınız, kolay temizlenir, mikrop üretmez. Öyle klasik seri dövme bıçaklar gibi şık değildir belki ama açıkcası ben gönül rahatlığı ile kullanıyorum.

Bilgiler için teşekkürler ancak örnek verdiğiniz Pirga Classic ve Sürbısa Klasik serilerinin şef bıçakları başlıktaki Wüsthof ve Kai şef bıçaklarıyla aşağı yukarı aynı para, bir fiyat avantajı göremedim ki başlıktaki bıçaklarda %30 indirim olacağı yazıyor.

• unsal07 kullanıcısına yanıt
    Deterjan ve su pimli, çok birleşimli bıçakların arasından girer. Malzemeyi çürütebilir, arada artık bıraktırabilir. Ayrıca bıçakların ağızları sele ve diğer metallere denk gelir, makine ve suyun titreşimi ile o noktalar zarar görür. Ağzı yamulur, çelik düzeltme masatı ile ağzını düzeltmezseniz ağzının bozukluğu kullandıkça artar.

Ayrıca, deterjan ve sıcak su sap malzemesini cinsine göre soldurur. Siyah saplarda daha belirgin oluyor solma.

Makinede tertemiz yıkanmadan içim rahat etmez, hep ılık su ile elde yıkamaya üşenirim elbette derseniz benim gibi; Sağlıklı, tek renkten oluşan, boyama olmayan, tek parça saplı bıçaklar alın ve istediğiniz gibi yıkayın. Kaliteli masatınız da olacak tabiki. Masatla hep ilk günkü gibi sorunsuz kullanırsınız.
  • tuncaybe kullanıcısına yanıt
    Siteyi incelemedim ama, daha önce araştırdığımda, Pirge Classic 5 bıçaklı set 440tl iken Whüstof'un aynı seti 1000tl'nin çok üstündeydi. Belki farklı ve size uygun bir durum görürsünüz, ona bişey diyemem. Elbette avantajlı olana yönelebilirsiniz ama benim kanaatim, yerlinin fiyatına gelmeyeceğini düşünüyorum.
  • @teknoturk

Teşekkürler...
  • berquay kullanıcısına yanıt
    Evet %35 alabileceksiniz.
    Hatta almayı düşünenler doğum tarihini 6-7 haziran olarak girin extradan bir doğum günü indirimi de yapar.
    Thomas bıçakları gördüm kipada,ambalajları kapalı olduğu için somut olarak inceleme fırsatı bulmadım.
    Ben wüsthofun Classic serinden bir bıçak kullandırm,kavraması keskinliği çok iyiydi.
    Benim için bıçağı kıstası her an jilet gibi keskin olacak,bu uzun sürecek.Ve tabiki diğer önemli bir yanı ergonomik yapısı.

Birçok yerli bıçağım oldu,sürbisa,sürdövbısa,denizli daha başka markalar.
    Pirge Bursada olduğunu için mağazalarında ürünleri inceleme fırsatım olmuştu,1,1,5 sene oldu ürünlerin kalitesi hoşuma gitmemişti,tasarımları güzeldi.
    Çelik dövmeler yoktu o zaman.
    Yerli üretim yurtdışındaki tasarım ve üst düzey kaliteye önem vermez.
    Daha önce sürdövbısa dan şef bıçağı aldım,bıçak bildiğin ağzı kırıldı,sonra dediler bıçağı gönder değiştirelim dediler,gönderdim yenisini göndermedi koskoca bıçak fabrikası.Detayları anlatmayacam ama çok sinirlendiren bir durumdu.
    Müşteriye,kaliteye ,tasarıma önem vermek konusunda bizde sıkıntılar var.

• Masat konusunda haklısın ewdeki zwilling bıçaklarımın uçları sanırım doğru bileylemedim diye kırık kırık oldu tarak gibi ayrıca zwilling olan meyve douma bıçağını hanım buzluktan çıkardığı tereyağını keserken pat diye kırıldı şok oldum derken 1 hafta sonra fırın tepsisindeki kurumuş böreği kazırken bu seferde zwilling sebze bıçağı ucundan 1 cm kırıldı
    Markaya olan güvenim sarsıldı B'nde mail atmayı düşünüyorum ?
    Bu arada aynı marka şef bıçağım var onu masatla biliyorum gayet memnunum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlışlık olmasın, tekrar yazıyorum. 6-7 Haziran'da satılacak olan ürünler %35 değil %30 indirimli olacak.

Bahsettiğiniz 104,40 Tl ' lik Wüsthof 4561 şef bıçağı ise 73,08 Tl 'den satılacak.

Bana gelen mail bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coconut -- 4 Haziran 2014; 17:00:36 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.