Şimdi Ara

WSJ: 'Apple, yeni bir iPhone geliştiriyor! iPhone HD'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABD merkezli Wall Street Journal gazetesinin iddiasına göre Apple, Haziran ayı sonlarına doğru duyurulacak olan yeni nesil iPhone geliştiriyor.

Yeni nesil iPhone konsept çalışması

WSJ'nin haberine göre Apple'ın yeni nesil iPhone'a, iPhone HD adını vermesi muhtemel görünüyor. Verizon Wireless adlı GSM operatörü ile anlaşıldığı da iddialar arasında yer alıyor. Dünya'nın ilk CDMA iPhone'u olma özelliğine sahip olması beklenen yeni nesil iPhone'ların Pegatron teknolojisi ile üretileceği belirtiliyor. 4G ve WiMAX desteği gibi özelliklerinde yeni nesil iPhone'da bulunacağı iddia ediliyor.

Haziran ayı sonlarına doğru tanıtımı yapılması beklenen yeni nesil iPhone'da şu özelliklerin olması bekleniyor:

• 5mp kamera

• Video konferans ve görüntülü konuşma için ön kamera

• OLED ekran

• 960x640 çözünürlük

• Multitasking destekli iPhone OS 4.0

Yeni nesil iPhone diğer adıyla iPhone HD hakkındaki gelişmelerin yakından takip edildiği ve önüzmüdeki günler içerisinde daha somut bilgilerin gün ışığına çıkacağı belirtiliyor.

Yeni nesil iPhone HD ile ilgili konsept tasarım reklamı

• eğer tipi böyle olacaksa hiç pişman olmam 4g beklemeyip 3gs aldığıma

Öte yandan bu özellikler ile geleceğine pek inanmasam da eğer gerçekten böyle olursa dünyada bir iPhone patlaması ve krizi gerçekleşir diye düşünüyorum.
  • Haziran-Temmuz gibi çıkması kesin, beklemeye devam...
  • apple denenmis olan teknoljileri bile yapisina dahil etmezken 4G gibi henuz daha oturmamis, hatta standartlari bile tam olusturulmamis bir teknolji kullanacak oyle mi? Hep taklit edilen olurken (arada araklayan :)) ), HD ekini kullanip taklit eden olacak ? WiMAX in cenazesi kaldirilali yillar oluyor, bak bunu koyar :> . Son olarak multi taskingi isteseydi simdiye kadar getirirdi, ki acikcasi ben secenek olarak bile sunulsun istemem. (cogu kullanicinin da bunun ne demek oldugunu bile bildigini zannetmiyorum)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Gruber says the next model will have:

- an A4-class SoC,
    - a 960 x 640 display,
    - a front-facing camera,
    - and that iPhone OS 4.0 will enable third-party multitasking"

anlaşılan forumdaki beklentilerin çoğu globalmiş
  • Global demek icin sokaktaki normal kullaniciya inmek gerekir. Bu tip forumlarda dolasan nerd-techie diye tabir edilen kesim toplam kullanicilarin cok cok ufak bir kismini olusturur, ki hicbir firma bu kisma bakarak urunlerine yon vermez. elinde telefon olan rastgele 10 vatandasi cevir ve A4-class SoC nedir, multi tasking nedir diye sorun bakalim kacindan cevap gelecek. hadi 10 tane iphone kullanicisi olsun bu (kesinlikle sokaktan cevirmeniz gerek yalniz bu 10 kisiyi) .

:))
  • öne dönük kamera istemiyorum şahsen.
    Apple'ın felsefesine de ters, 21.yüzyılın trend haline gelmeye aday minimalist teknoloji felsefesine de.
    Nedir bu felsefe:
    " Bir teknolojik üründe varolan ancak kullanmadığınız herşey, kullanıcı deneyimini kötüleştirir"

Yani bir cihazdaki özelliklerin ne kadar büyük yüzdesini kullanıyorsanız, o cihaz o kadar başarıldır.

Öne dönük kamerayı hiçkimse kullanmayacak. Son derece gereksiz. Bence Apple, Iphone'a MMS gereksizliğini ekleyerek bir hata yaptı, öne dönük kamerayı telefon şebekesi üzerinden görüntülü konuşma amacıyla eklerse başka bir hata yapar. Sürüye uymaya başlar. Sanki daha önceden telefon yokmuş da ilk defa üretiliyormuş gibi hiçbir telefonun ve hiçbir gereksiz özelliğin etkisinde kalmadan yapılmıştı Iphone, ama gittikçe diğerlerine benzerse bu hata olur.

Ancak, öne dönük kamera SADECE IPHONE'LAR arasında özel uygulamalarla video konferans demekse, o zaman tamam. Kullanışlı, hızlı olur ve insanlar gerçekten kullanır.

• @Centauri

Apple'ın o kamerayı görüntülü görüşme için koyacağını hiç sanmıyorum. Tıpkı bahsettiğiniz gibi bir uygulama için veya iChat uygulaması için koymuş/koyacak olabilir. Bu da gayet mantıklı.
  • Ya bu tasarım arkadaşlar, bu haber yabanci sitelerde geçeli aylar oldu yaw, bu başka bir dananın tasarımı apple ile alakası yok, azıcık bi araştırma yaparsanız yeni iphone'un ön kapağı dolaşmakta nette lütfen arkadaşlar
  • Cowon S9 tasarımını neredeyse aynen kullanmışlar.
    http://www.jetaudio.com/products/cowon/s9/
  • Bu apple ile alakası olmayan birisinin tasarımı
  • ipod touchlara da bi güzellik yaparlar artık.

Orijinalden alıntı: Centauri

öne dönük kamera istemiyorum şahsen.
    Apple'ın felsefesine de ters, 21.yüzyılın trend haline gelmeye aday minimalist teknoloji felsefesine de.
    Nedir bu felsefe:
    " Bir teknolojik üründe varolan ancak kullanmadığınız herşey, kullanıcı deneyimini kötüleştirir"

Yani bir cihazdaki özelliklerin ne kadar büyük yüzdesini kullanıyorsanız, o cihaz o kadar başarıldır.

Öne dönük kamerayı hiçkimse kullanmayacak. Son derece gereksiz. Bence Apple, Iphone'a MMS gereksizliğini ekleyerek bir hata yaptı, öne dönük kamerayı telefon şebekesi üzerinden görüntülü konuşma amacıyla eklerse başka bir hata yapar. Sürüye uymaya başlar. Sanki daha önceden telefon yokmuş da ilk defa üretiliyormuş gibi hiçbir telefonun ve hiçbir gereksiz özelliğin etkisinde kalmadan yapılmıştı Iphone, ama gittikçe diğerlerine benzerse bu hata olur.

Ancak, öne dönük kamera SADECE IPHONE'LAR arasında özel uygulamalarla video konferans demekse, o zaman tamam. Kullanışlı, hızlı olur ve insanlar gerçekten kullanır.

kusura bakma ama sırf tr de görüntülü konuşma (fiyatı en büyük etken) yapılmıyor diye tüm dünyayıda öyle mi zannediyorsun.zaten ülkemizde 3g nin sadece görüntülü konuşma olmadığını bilen abone sayısı toplam abone sayısının çok azı.avrupa ve kuzey amerikada 3g görüntülü konuşma oranı 2g konuşma oranını 2009 sonu itibariyle geçti.hele iskandinav ülkelerinde bu oran %80-90 oranına varıyor.hal böyleyken eğer ülkemizde de 3g kullanım fiyatları önemli ölçüde düşerse(vergi oranlarınında düşürülmesi olmazsa olmaz) hem herkez görüntülü konuşmaya geçer,hemde 3g nin diğer nimetlerinden fazlasıyla yararlanır.

bu arada bu çizim tamamen sallama.ayrıca şimdiye kadar apple ın yeni ürünlerini gizleme konusunda ki başarısını göz önüne alırsak,ne zaman apple lansman yapar yada lansmana çok az bir süre kalır ancak o zaman net ve sağlam bilgiler ediniriz.

• ne kadar sevmesem de kabul etmek gerekir ki apple goze hitap eden tasarımlar yapıyor genellikle . Bu takozun iphone olamayacagı aşikar :))
  • Sokağa felan inmeye gerek yok, bizdeki forumlarda yazılan ve diğer ülkelerdeki forumlarda yazılanlar nerdeyse 1-1 örtüşüyor; ki bu da talepleri global olarak kabul etmeye yeter de artar bile.

Yabancı forumlarda yazanlar, ben yada bu forumda yani Iphone'u takip edenlerin %90ı bahsettiğiniz sokaktaki insanlar, bir takım işlevsel özellikleri, yeni teknolojileri ve diğer tüm cep telefonu üreticilerinin sunduğu hizmetleri Apple'dan istemek/isteyebilmek için hiç de nerd-tech felan olmaya gerek yok Hem zaten yabancı forumlardaki beklentilerin teknoloji manyakları tarafından istendiğini, çoğunluğu yansıtmadığını söylemek biraz yersiz bir iddia olur...

quote:

Orijinalden alıntı: alimakkaya

Global demek icin sokaktaki normal kullaniciya inmek gerekir. Bu tip forumlarda dolasan nerd-techie diye tabir edilen kesim toplam kullanicilarin cok cok ufak bir kismini olusturur, ki hicbir firma bu kisma bakarak urunlerine yon vermez. elinde telefon olan rastgele 10 vatandasi cevir ve A4-class SoC nedir, multi tasking nedir diye sorun bakalim kacindan cevap gelecek. hadi 10 tane iphone kullanicisi olsun bu (kesinlikle sokaktan cevirmeniz gerek yalniz bu 10 kisiyi) .

• Yaza yaklaştıkça dedikodular artacaktİr .
  • İmkansız bana göre tipinin böyle olması. Apple tarzlarına çok aykırı uç noktada bir tasarım...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.