Şimdi Ara

WPA-PSK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
37.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zyxel 661HW marka adsl modemim ve bir laptop ve bir pda'm var. Wireless şifreleme için wpa-psk kullanmayı tercih ettim. Çünkü wep'den ve mac filtrelemeden daha etkiliymiş.

1)Kullanma kılavuzlarını okudukça WPA şifreleme için radius etkinleştirilmesi, WPA-PSK şifreleme için local user database'den kullanıcı adı ve şifre oluşturulması gerektiği izlenimine kapıldım, doğru mudur?

2)Peki wpa-psk yerine wpa kullansam, radius ücretlimidir?

3)Local user database'de neye göre kullanıcı adı ve şifre oluşturucam? Önce modem'de sonra clientdemi(laptop ve pda)), yoksa önce clientte sonra modemdemi? Bunu pek anlamadım

Ayrıca anladığım kadarıyla;Wireless LAN - 802.1x/WPA ayarlarında ReAuthentication Timer süresi sonunda bağlantı kopmuyor ama internete erişebilmek için yeniden şifre girmek gerekiyor. Idle Timeout süresi sonunda bağlantı kopuyor. Peki WPA Group Key Update Timer nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 26 Mart 2008; 19:09:24 >

• ben de neden kablosuz ağım arada bir kopuyor diyordum. acaba bu dediğiniz ReAuthentication Timer (Yeniden Onaylama Zamanlayιcιsι) ya da Idle Timeout (Eylemsiz Zaman aşιmι) sürelerinden mi kaynaklanıyordur?
    Gerçekten bunların manası nedir?
    Bende de 660HW var ve Wpa2/PSK kaullanıyorum. Ben de onun en güvenli olduğunu okumuştum. Ve şifre anahtarım da çok uzun ve karışık. burada:https://www.grc.com/passwords.htm parola ürettiriliyor.
  • evet, reathentication süresi sonunda görev çubuğunda ağ bağlantısı aktif görünüyor, ama hiç bir sayfa açılmıyor. Idle timeout süresi sonunda ise ağ bağlantısı tamamen kopuyor. Acaba girdiğimiz anahtar üzerinden sürekli yeni şifre mi oluşturuluyor da eski şifre geçersiz olup bağlantı sağlanmıyor ne bileyim ben de anlamadım. Network bilenler bişeyler yazar diyordum?? Enazından "yok söylediğin şeylerle alakası yok" falan deseler de ben de kendi kendime kuruntu yapmasam
  • quote:

Orjinalden alıntı: barsoy

evet, reathentication süresi sonunda görev çubuğunda ağ bağlantısı aktif görünüyor, ama hiç bir sayfa açılmıyor. Idle timeout süresi sonunda ise ağ bağlantısı tamamen kopuyor. Acaba girdiğimiz anahtar üzerinden sürekli yeni şifre mi oluşturuluyor da eski şifre geçersiz olup bağlantı sağlanmıyor ne bileyim ben de anlamadım. Network bilenler bişeyler yazar diyordum?? Enazından "yok söylediğin şeylerle alakası yok" falan deseler de ben de kendi kendime kuruntu yapmasam

Bu söylediklerinizin testini yaptınız mı yoksa tahmin mi ediyorsunuz? Ben bu kopmaların zamanlarını tam test edemedim. Bana sanki düzensizmiş gibi geliyor.

• yok ; reauthentication ve Idle timeout konusunda kesinlikle eminim. Saedece WPA Group Key Update Timer ne anlama geliyor onu bilmiyorum. Bu arada sözü geçen süreler en fazla 9999 saniyeye kadar(yaklaşık 2,7 saat) uzatılabiliyor. Bunun dışında ve sürekli ağ bağlantısını yeniden elle kapatıp açma dışında bir yöntem varmı yeniden bağlanmak için onu da merak ediyorum. Modemin ingilizce olan kullanma kılavuzu bile(hızlı başlangıç kılavuzu değil) bu konuda pek açıklama yapmıyor.
  • quote:

Zyxel 661HW marka adsl modemim ve bir laptop ve bir pda'm var. Wireless şifreleme için wpa-psk kullanmayı tercih ettim. Çünkü wep'den ve mac filtrelemeden daha etkiliymiş.

1)Kullanma kılavuzlarını okudukça WPA şifreleme için radius etkinleştirilmesi, WPA-PSK şifreleme için local user database'den kullanıcı adı ve şifre oluşturulması gerektiği izlenimine kapıldım, doğru mudur?

2)Peki wpa-psk yerine wpa kullansam, radius ücretlimidir?

3)Local user database'de neye göre kullanıcı adı ve şifre oluşturucam? Önce modem'de sonra clientdemi(laptop ve pda)), yoksa önce clientte sonra modemdemi? Bunu pek anlamadım

Ayrıca anladığım kadarıyla;Wireless LAN - 802.1x/WPA ayarlarında ReAuthentication Timer süresi sonunda bağlantı kopmuyor ama internete erişebilmek için yeniden şifre girmek gerekiyor. Idle Timeout süresi sonunda bağlantı kopuyor. Peki WPA Group Key Update Timer nedir?

Ya nedir bu zyxel ayarlarının karışıklığı of ya.

Benim konuya bakın. http://forum.donanimhaber.com/m_22134627/tm.htm

• quote:

yok ; reauthentication ve Idle timeout konusunda kesinlikle eminim. Saedece WPA Group Key Update Timer ne anlama geliyor onu bilmiyorum. Bu arada sözü geçen süreler en fazla 9999 saniyeye kadar(yaklaşık 2,7 saat) uzatılabiliyor. Bunun dışında ve sürekli ağ bağlantısını yeniden elle kapatıp açma dışında bir yöntem varmı yeniden bağlanmak için onu da merak ediyorum. Modemin ingilizce olan kullanma kılavuzu bile(hızlı başlangıç kılavuzu değil) bu konuda pek açıklama yapmıyor.

Bende de bu ayarlar default ta duruyor ve dediğiniz gibi reauthentication süresi (30dk) sonunda kopup bağlanamama gibi bir sorun olmuyor.
    Burada bahsettiğiniz seçeneklerle ilgili açıklamalar var. Anladığım kadarıyla;
    Reauthentication süresi : Modeme bağlı cihazların kullanıcı adı ve şifrelerini tekrar göndermek zorunda oldukları süre aralığı. Sizin bilgisayarınız şifreyi gönderirken problem oluşuyor anlaşılan(benim ilk aklıma gelen düşük sinyal),
    Idle Timeout Süresi: Bilgisayar-modem arası hiç bir veri alışverişi olmadığında beklenilip bağlantının kesileceği aralık(aynen windows ekran koruyucusu gibi). Yani 1 saat internete veya ağa bağlanılmazsa bağlantıyı otomatik kesiyor.(yalnız burada sanırım yazılımda bir sorun olacak ki ben bağlı olduğum halde benim bağlantımı kesip 30 sn. içinde yeniden bağlıyor)

Radius ile ilgili olarak buraya bakabilirsiniz.

• Evet, idle timeout'da hiçbirşey yapmazsan 1 saat(varsayılan) sonunda bağlantı kopuyormuş. Ben her halukarda kopuyor sanıyordum, orayı atlamışım. Ama 30dk. sonunda bağlantı kopmadığı halde durması hala var. Sinyal gücü mükemmel(zaten aynı odada). Forumda başka birisi daha bahsetmişti; onun da bağlantısı kopuyormuş ama hemen kendi kendine bağlanıyormuş.

Zyxel modemler hakkaten herşeyi yapmanıza olanak veriyor, ama malesef "herşeyi" biliyorsanız. NEtwork'ten anlayan çoğu kişi zyxel'i seçiyor ama işte bizim için ayarlar biraz karışık.

Bu arada wireless ayarlarında OTİST denen otomatik güvenlik diye birşey var, güvenlik ayarlamalarını kendi yapıyor, ama bağlanan bilgisayarında otist uyumlu olması lazım.
  • Şöyle bir cevap geldi zyxel teknik destekten:

WPA-PSK wep ve mac şifrelemeden daha etkilidir, WPA şifreleme için RADIUS server kurulması gereklidir internetten ücretsiz RADIUS serverlar indirilebilir fakat bu uygulama genellikle wireless kullanıcıların internet kullanımı vs gibi konularda modemden bağımsız raporlama ve denetim yapılmak istendiğinde kullanılmaktadır(kullanıcı internete çıkmak istediğinde kullanıcı adı ve şifre gireceği bir ekrandan sonra internete çıkabilir). Modemin kendi local user database inin kullanılması yada hem modemin database i hemde radius server birlikte kullanılması şeklinde çeşitli uygulamalar vardır. Bu gibi uygulamalar genellikle yurt cafeterya otel türü yerlerde kullanılmaktadır.

2. WPA-PSK şifreleme kullanmanız durumunda RADIUS serverla uğraşmanıza gerek kalmayacak.

3. Yinede RADIUS server kullanmak istiyorsanız tekrar irtibata geçiniz?

WPA-PSK şifreleme kullanırken modemle PC arasındaki veri akışının şifrelendiğini biliyoruz, eğer bu şifreleme işlemi her paket alışverişinde gerçekleştirilirse trafikte gecikmeler olacaktır(çünkü anahtar güçlüdür), bunu önlemek için şifre ilk girildiği anda doğrulama işlemi WPA-PSK ile yapılır ve bundan sonraki iletişim PSK metodu çerçevesinde daha zayıf(WEP) şifrelemeyle sürdürülür, bu işlem WPA-PSK algoritması gereği gerçekleştirilir. Bu işlem süresini yani nekadar zaman sonra daha alt düzey şifrelemeye geçileceğini WPA Group Key Update timer da belirleriz.

• acil yardıma ihtiyacım var..airties rt-205 var kablosuz....

kaçak olarak bağlantıma giriliyormu nerden anlarım şüphelendim...

ağ bağlantılarıma tıklayınca.. ağ kurulum sihirbazı
    ağ bağlantısı ekle
    Kablosuz ağ kur sihirbazı
    ve Tüm ağ çıkıyor....
    tüm ağa tıklayınca içinden workgroup diye bişey çıkıyor...evin altında internet cafe var acaba pc ye mi sızdılar yaw.....

önce ağ bağlantılarımı tıklayınca bişey çıkmazdı...psk anahtarımda var... airties kablosuz modem bölümünden wpa yı seçip şifre verdim kaydet dedim.... eee nasıl anlıcam ben şimdi??

acil cevap lütfen
  • konu karışmış da karışmış, hep bu kullanım kılavuzları yüzünden
    şifrelemeyi varsa WPA2-PSK yapın radius fln yapmayın onlar server sistemler içindir
    hatta daha ayrıntılı olarak anlatayım:
    WPA2-PSK ya da WPA2-Personal yazabilir onu seçin olmazsa WPA-PSK ya da WPA-Personal seçin
    şifre olarak da mümkün olduğu kadar küçük büyük harfli rakamlı ve shift tuşuyla yazılan imgelerle karmaşık şifreler oluşturun

@Napolit@n
    kablosuz ağına giren kişileri görmek istiyorsan, modemin arayüzünde wireless clients ya da wireless client users gibi bir yer olması lazım, orda kablosuz ağınıza giren tüm bilgisayarların ip adresi ve mac adreslerini görebilirsin

• açıklaman için çok teşekkürler achfighter

wpa2-psk kullananlara da fbuyukbalkan'ın tavsiye ettiği siteyi öneriyorum cidden (https://www.grc.com/passwords.htm)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.