Şimdi Ara

Wow için toplama bilgisayar yardımı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    internetten kasa buldum fakat bu konuda çok bilgi sahibi değilim.Bu yüzden yardımınızı rica ediyorum.

Bütçem en fazla 1000 TL dir. bu aşağıdaki kasanın özellikleri iyi midir ? Birde bu özellikler ile WOW'u yüksek grafik değerlerinde sorunsuzca oynayabilir miyim ?
    Oyun olarak sadece WOW oynuyorum. Başka bir oyun oynamıyorum.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• bu makine wowda iyi performans için kesinlikle yetersiz.

1000 TL'ye bırak yüksek grafikte, ortalama grafikte bile yüksek performans ile wow oynayacak pc yapamazsın. tabi ki wow'un en çok zorlandığı kısımları baz alarak konuşuyorum (kalabalık şehirler, 25m raidler)

anca ikinci el acilen ucuza kasasını satan birini bulman lazım. o da şans

örnek parça tavsiyesi istersen ikinci veya üçüncü nesil i5 işlemci, en az 4 gb ram, 1gb 256bit gddr5 ekran kartı, 600 watt psu, i5'in socketine uygun P serisi anakart, kafana göre 7200rpm bi harddisk. bu tavsiye ettiğim pc bile sana yüksek grafikte yüksek performans izni vermez ama 1000 TL civarına toparlayabilirsin ikinci el.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChaosBreed -- 10 Kasım 2013; 18:39:58 >

MSI DDR3 AM3 denilen anakartın modeli nedir, ilerisi için upgrade imkanı sunar mı bilemeyiz. MSI anakartların bir kısmında ram uyumsuzluğu, kuzey köprüsünde ısınma vb. sorunlar olduğunu da unutmamak gerekir.
    Kingston Ram konusunda 10 sene önce rakipsizdi ancak şimdilerde ram konusunda ondan daha iyi firmalar bulunmakta. Ayrıca asıl önemli nokta MHZ değerini belirtmemişler, ki büyük ihtimalle standart giydirme bilgisayarlardaki 1333 Mhz hızındakilerdendir.
    Harddisk için Cache ve RPM değerleri belirtilmemiş, 16 mb cache'li, 5400 rpm giydirirler büyük ihtimalle.
    Ekran kartı için 128 BİT--OYUN İÇİN MÜKEMMEL-- yazısını okuduktan sonra yorum yapma ihtiyacı hissetmiyorum :) Oyun oynatmaz demiyorum ama oyun için mükemmel tabiri insanı aptal yerine koymaktan başka bir şey değildir.
    Ses kartı anakartta bulunan bir şey, sadece kalabalık görünsün diye yazıldığı ortada.
    Optik sürücü de kalabalık olsun amaçlı yazılmış, artık çoğu kişi USB'den iş gördüğü için Cd kullanırım diyorsan her türlüsü iş görür.
    Ethernet dediği yine anakart üzerinde bulunur.
    Kart okuyucusu için bir şey diyemem, hiç kullanmadım.
    Kasa bilgisayarın en önemli unsuru, sadece ATX Profesyonel Kasa yazarak olmaz. Bunun sağlamlığı, dayanıklılığı, markası, içinde bulunan PSU, kablo saklama boşlukları, kolay montaj imkanı, Ssd avantajı vs. ilerisi için bilinmesi gereken birçok şey belirtilmemiş.
    Orjinal Windows yüklüyorlarsa eğer, sanırım parçalar arasında en pahalı olanı odur :)
    Garantiye, parçaları tek tek alıp kendin toplasan dahi sahip olabilirsin.

Forumun Donanım başlığı altındaki tüm bileşenler ve Sistem Tavsiyeleri bölümününden daha detaylı bilgi alabilirsin.

• Bu kasa seni ultrada oynatmaz ama Orta grafiklerde rahat oynarsın,200-250 tl daha katabilirsen daha iyi bi ekran kartıyla Highda rahat oynarsın.

İŞLEMCİ (ikinci el)
    Intel® Core™ i7-870 Processor
    (8M Cache, 2.93 GHz) SON TEKNOLOJİ

ANAKART H55 YENİ NESİL(SIFIR)
    ANAKART ÖZELLİKLERİ;
    Intel® Core™ i7, Core™ i5,Core™ i3processors,
    Supports Intel® 45nmHi-K CPU
    Dual channel DDR31333/1066/800 x2 DIMMs,
    1*PCIe2.0 x16, 1*PCIe x1, 2* PCI
    6* SATA II
    5.1 channel HDA
    Gigabit LAN
    2 USB 2.0 ports

MSI N220GT-MD1GD3/LP 1 GB 128Bit DDR3 16X (SIFIR)
    Ekran Kartı Özellikleri
    Bellek Hızı 960 MHZ
    Bellek boyutu 1 GB
    Bellek Arayüzü 128 bit
    Bellek tipi ddr3
    Chipset Üretici NVDİA
    Grafik İşlemci GeForce GT 220
    Çekirdek (İşlemci) Hızı 625 MHZ
    RAMDAC 400 MHZ
    Maksimum Çözünürlük (Max Resolution) 2560x1600
    Arabirim (Slot Tipi) PCI Express x16 2.0
    DirectX Version 10.1
    OpenGL 3.1
    HDMI 1 Adet
    DVI 1 Adet
    Fan Var
    HARDDISK
    Seagate Barracuda 500 HDD (SIFIR)
    DÖNÜŞ HIZI 7200 RPM
    VERİ TRANSFER HIZI 6GB/S
    DİSK BOYUTU 3.5 İNÇ
    ARA BELLEK 16 MB

RAM
    4 GB DDR3 1333 MHZ (SIFIR)

KASA
    ATX TOWER KASA

• Arkadaşlar fazladan bir konu daha açıp kirlilik yaratmak istemedim. Macbook Pro almayı planlıyorum, acaba eskisi gibi zevkle oynayabilir miyim Şu linke bakıp bir fikir verebilir misiniz? LİNK

Orijinalden alıntı: Walter Heisenberg

Arkadaşlar fazladan bir konu daha açıp kirlilik yaratmak istemedim. Macbook Pro almayı planlıyorum, acaba eskisi gibi zevkle oynayabilir miyim Şu linke bakıp bir fikir verebilir misiniz? LİNK

Naptın yahu onla anca en düşük ayarlarda zar zor oynarsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YAYIN İÇİN PC TOPLAMA
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OxOMasK

Merhaba arkadaşlar,
    internetten kasa buldum fakat bu konuda çok bilgi sahibi değilim.Bu yüzden yardımınızı rica ediyorum.

Bütçem en fazla 1000 TL dir. bu aşağıdaki kasanın özellikleri iyi midir ? Birde bu özellikler ile WOW'u yüksek grafik değerlerinde sorunsuzca oynayabilir miyim ?
    Oyun olarak sadece WOW oynuyorum. Başka bir oyun oynamıyorum.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Pc önerim fakat 1000 tl lik bir pc ile zor o dediğin anca ikinci elden bulabilirsinn.Sıfır olacak diyorsun yüksek ayarlarda akıcı ve güzel bir şekilde oynayabileceğin pc bu.

CPU:
    AMD FX-4100 3.6 GHz, 12 MB, AM3+, 4 Çekirdekli BOX İşlemci
    102 $ ( 210,02 TL)
    Sepete Ekle
    ANAKART:
    GIGABYTE 970A-UD3, AMD 970, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3+, CrossFireX
    99 $ ( 203,84 TL)
    Sepete Ekle
    BELLEK - RAM:
    KINGSTON 8 GB (2X 4GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL9 HYPERX (KHX1333C9D3B1K2/8)
    97 $ ( 199,72 TL)
    Sepete Ekle
    HARD DISK:
    SEAGATE 1 TB HDD SATA III 64 MB 7200 rpm ST1000DM003
    69 $ ( 142,07 TL)
    Sepete Ekle
    EKRAN KARTI:
    ASUS HD7770 DC/2DI 1 GB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 128 bit, 1020/4800
    139 $ ( 286,20 TL)
    Sepete Ekle
    KASA:
    COOLER MASTER RC-K280-KKP500 K280 500W USB3.0 SIYAH MIDTOWER
    96 $ ( 197,66 TL)
    Sepete Ekle

TOPLAM :
    1.239,52 TL
    KDV (%18) :
    223,11
    NAKİT / HAVALE (TL) : 1.462,63 TL

• wow diger oyunlardan biraz farklidir, sistemde ekran kartindan ziyade cpu ya yonelir ve malesef eski bi oyun oldugundan fazla cekirdekli islemcilere gore optimizasyonu berbattir. o yuzden tek cekirdekte guclu olan minimum 2/4 cekirdekli bir intel islemci oneririm ama illaki amd olacaksa fx 8350 den assagiya dusme derim. tomsharware in wow uzerinde yaptigi cpu testlerinde gtx 480 ekran karti ile 100fps alinabilirken amd nin 6 cekirdekli islemcisi ile max 60 fps alinabilimis, ekran kartiyla ilgili bir sorun oldugunu dusunup baska bir model kart takmislar fakat yine sonuc ayni. genelde zaten forumlarda oyun icin cpu alinacaksa herkes intel oneriyor. bunu eski bir amd kullanicisi olarak yaziyorum suan i5 2500k var bende bu bile fazla geliyor bu oyuna. ingilizcen varsa testleri okuyabilirsin.

ozellikle su linkte fx8350 okadar kotu durmuyor hatta i5 e rakip sonuclar cikardigi yazilmis en sonunda:http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8350-vishera-review,3328-15.html fakat elektrik sarfiyati intele gore neredeyse 2 kat fazla buda elektrik faturasina yansiyacaktir..http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8350-vishera-review,3328-16.html
    diger bir link :http://www.tomshardware.com/reviews/world-of-warcraft-cataclysm-directx-11-performance,2793-22.html

• AMD X6 1055t kullanıyorum, gerçekten bu oyun için berbat bir işlemci. Geçenlerde sıkıntımı dile getirmiştim, inanılmaz derecede kötü bir işlemci. Aynı ekran kartı ve ram değerine sahip arkadaşlarım oyunu ULTRA ayarlarda oynuyor. (Birisi 8350 kullanıyor, diğeri X4 kullanıyor). Dürüst olarak cevap vereyim çoğunlukla wow oynadığım için 6 çekirdeğin, iki tanesini kapadım, 2 katı fps alıyorum. (V-sync kapalı)

Orijinalden alıntı: Aléister Crowley

quote:

Arkadaşlar fazladan bir konu daha açıp kirlilik yaratmak istemedim. Macbook Pro almayı planlıyorum, acaba eskisi gibi zevkle oynayabilir miyim Şu linke bakıp bir fikir verebilir misiniz? LİNK

Desene hocam yine windowsa kaldık

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aléister Crowley

quote:

Desene hocam yine windowsa kaldık

Aynı fiyata bunu alabilirsin.Bunun aynısını kardeşime aldım çok güzel bir bilgisayar.İş için kullanacaksan macbook alırsın yok ben oyun oynuyacam diyorsan linkdekini tavsiye ederim.
    http://www.pcdepo.com/msi-ge60-2oe-220xtr-notebook-urun10701.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aléister Crowley -- 10 Kasım 2013; 22:55:44 >

• Benim arkadaşım 1200 tlye topladığı kasa ile Battlefield 4 dahil ultrada oynayıp üstüne 60 fpsde hd video çekebiliyor. Yani şu ne alıcağını bilmek önemli,burda 1000 tlye pc toplanmaz diyen arkadaş bi kenara çekilsin bi zahmet.

Wow için asla laptop alınmamalı. Wow genelde işlemciye yüklenir güzel bir fiyata i5 3500k bulabilirsen bide bütçeni 1500 tlye çek çok güzel bir bilgisayar toplama şansın olur.

Orijinalden alıntı: Fuander

Benim arkadaşım 1200 tlye topladığı kasa ile Battlefield 4 dahil ultrada oynayıp üstüne 60 fpsde hd video çekebiliyor. Yani şu ne alıcağını bilmek önemli,burda 1000 tlye pc toplanmaz diyen arkadaş bi kenara çekilsin bi zahmet.

Wow için asla laptop alınmamalı. Wow genelde işlemciye yüklenir güzel bir fiyata i5 3500k bulabilirsen bide bütçeni 1500 tlye çek çok güzel bir bilgisayar toplama şansın olur.

Video için hangi programı kullanıyor? Zira ben imzamdaki sistemle, wow da fraps ile dehşet kötü performans alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: the_KHA

quote:

Benim arkadaşım 1200 tlye topladığı kasa ile Battlefield 4 dahil ultrada oynayıp üstüne 60 fpsde hd video çekebiliyor. Yani şu ne alıcağını bilmek önemli,burda 1000 tlye pc toplanmaz diyen arkadaş bi kenara çekilsin bi zahmet.

Video için hangi programı kullanıyor? Zira ben imzamdaki sistemle, wow da fraps ile dehşet kötü performans alıyorum.

Fraps tek seçenek malesef

• quote:

quote:

dostum senin islemciyle ekran karti bile 2000 tl nin ustunde bak adam 1200 tl ye neler yapiyor :)

saka bi yana bu sistem wow icin cok fazla, fraps sorun yaratiyosa yazilimda bir problem vardir diye dusunuyorum. cunku iyi bir performans alabilmen lazim

• Acaba herhangi bir uyum problemi olabilir mi? Benim arkadaşım anlar bu konulardan hepsini özel özel seçmişti çünkü. Mesela belirli i5 işlemcilerine belirli ekran kartları daha iyi performans veriyor.

Ayrıca senin o sistemle iyi performans alabilmen lazım bence,iyi sistem gibi gözüküyor şahsen

quote:

Aa sana bir şey söylemeyi unuttum biz 3 senedir bu işin içindeyiz. Fraps ile kaydediyorsan Usb 3.0 harici harddiskine kaydetmelisin yada ssd olmalı. Kendi harddiskine kaydedersen çok kasar

• quote:

quote:

quote:

Aa sana bir şey söylemeyi unuttum biz 3 senedir bu işin içindeyiz. Fraps ile kaydediyorsan Usb 3.0 harici harddiskine kaydetmelisin yada ssd olmalı. Kendi harddiskine kaydedersen çok kasar

Alıntıları Göster

Aynen mantıklı, bu olsa gerek Deneyelim bakalımm

• AMD FX 6300 ISLEMCI

SEAGATE 500 GB 7200 RPM HARDDISK

ASUS GTX 650 TI 2 GB 192 BIT EKRAN KARTI

M5A97 EVO R2.0 ANAKART

XIGMATEK ASGARD PURE 382 BLACK EDITION KASA

GSKILL 4 GB CL 9 TEK MODUL RAM

bunlar ile ultrada çok rahat oynuyorum en kalabalık şehirlerde bile 40 fpsin altına düşmüyor. raidler sıkıntısız. yakında bir tane daha 4 gb ram alıcam single oyunlar için.

bf3 indirdim dün ultrada bitirdim çok rahat bi şekilde campaigni.
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.