Şimdi Ara

Wow için en iyi mouse+ keyboard setup?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Klavye G15 G19 veya Standart bir multimedia klavye+G13

Mouse: Deathadder , Naga , g500 , RAZER Imperator

Gelelim bunları yorumlamaya,.

Klavye için G5 ideal fakat G19 ile kıyaslarında G19 için mazleme kalitesi daha iyi olarak bahsediliyor. Buradan G15 in malzeme kalitesinin tam olarak yeterli olmadığı çıkar mı? Eğer ki sürekli kullanımda aşınıyorsa siyah kısmları terden griye dönüyorsa g15 yerine paraya kıyıp g19 tercih edilebilir. G19 LCD ekranı Hoş ama bana göre okadar da etkileyici birşey değil. Arada 200 lira fark var o paraya gider 1 lcd monitör daha alırım ufak. Gelelim G13 e . Bu üründe pek görünmüyor çevrede ama oyuncu için klavye yerine bu ürün daha bile iyi olabilir bilemedim tam. En büyük problem alışma gibi geliyor onda. Elim rahat edemezse veya normal klavyeye yönelirse boşu boşuna verilmiş bir para olur g13 e ödenen.

Mouselar:
    Bu mouse konusu zaten delirtir insanı mx518 g5 razer plasma derkene en son ideazon da durulmuştum. şuan ideazon ile ss quick heavy mousepad i kullanıyorum. insan gibi kullanmadıgımdan moupad dayanmadı şuan koskoca mousepadde grileşmemiş 1 alan bile kalmadı. mouse da da skatezler eskidi çizildi felan. kullandıklarımın arasında en rahat razer plazma idi aslında 4 sene boyunca eziyet ettim en sonunda temizlemek için söküp sabunlu su ile girişince yamulmuştu
    Şimdi tekrar mouse klavye dünyasına bir dönüş yapayım dedim bu aralar da wow oynuyorum ona uygun en iyi mouse u seçmem lazım.
    Şimdi gelelim yeni modellere: Deathadder felan neresi yeni demeyin bana göre yeni yani :)
    Deathadder sadece mağazada baktım oyunda felan kullanmışlığım yok fazla ama inanılmaz tavsiye ediyorlar nedense. Emektar razer imi da düşününce uzun süre gider gibi. Fakat o razer da 4 senede aşınmıştı. Eğerki diğer modellerde veya bu yenilerde kaplamalar daha kaliteli ise onlardan bir önerinize yönelebilirim.
    Naga: Bu modeli de yazdım hatta allah bilir gider alırım ama bana çok saçma geliyor açıkçası. Bir mouse üzerindeki okadar macroyu zebellah olsan aktif olarak kullanamasın. Anca pasif sürekli kullanılmayan macrolara atanabilir ki o da klavye üzerinden yapılabilir gereksiz geliyor açıkçası. Ama websitesinden baktığım kadarı ile boyutları deathadder a göre daha küçük. Ellerim fazla büyük değil o yüzden küçük mouselarda daha doğrusu yüksek olmayanlarda daha rahat ediyorum bu bir + olabilir bu mouse için kullanan birinin yorumu lazım.
    RAZER Imperator: Bu mouse da pek populer değil ama bana daha dayanılıklı ve daha düzgün tasarımlı geldi. Pek bir bilgim yok bunda da.

Mousepad için de thermaltake in mousepadini almıştım razer ile 4 sene boyunca hiç problem çıkartmamıştı. ilk zamanlar mouse kazayla felan kayıp masadan düşecek haldeydi öyle diyeyim. sonra bu steelseries quick heavy i aldım. o da ilk zamanlar iyi oluyor da sonradan rezalet sevmedim açıkçası.
    Yenilerden baktım 1 2 ama kullanmadan anlamak mümkün değil tabi. Derseniz ki ben bu mouse ile bu pad i kullanıyorum mouse kayıyor üstünde ve malzemesi çok kaliteli. ona göre tercih yaparım.

Ufak 1 2 toplama yaptım 400 500 lira tutuyor bu zıkkımlar en üst seviye alırsam.
    Almışken yine 1 defa almak lazım. sizin tavsiyelerinizi bekliyorum tşkler şimdiden.

• Valla ben Deathadder v2 3500dpi olanını kullanıyorum neden çok öneriyorlar diyorsan bende aldıktan sonra anladım ama mutlaka denemen gerekecek ele oturuşu mükemmel Razer'ın en pahalı mouse'u Mamba'ya çok benziyor kasası para yok diye bunu aldım ben Bence çok rahat edebilirsin ama dediğim gibi almadan denemen gerek çünkü elim çok büyük değil diyorsun tam oturmaz büyük gelirsede dediğin gibi Imparator veya Naga olabilir seçimin. Imparator'u ilk geldiğinde denemiştim ben deathadderdan biraz daha küçük bir mouse ve 5600dpi birde yandaki zımbırtı tuşlar varya onların yerleri değişebiliyor. Klavye için birşey diyemeyeceğim çünkü ben razer lycosa Türkçe olan kalvyeyi kullanıyorum o dediklerinden sadece G15 'i kullandım ve bana tuşları çok yüksek geldi uzun oyun maratonlarında parmaklarım ağrıyordu şimdi çok rahatım bu klavye ile. Sonuçta yazdıklarından ne alırsan al kalitesiz bir ürün almış olmayacaksın ama almadan mutlaka denemeni öneririm mağzalarda bakıp.

• LOGITECH LOGITECH G19 Gaming Klavye
    RAZER RAZER DEATHADDER 3500 dpi Gaming Mouse V2

Bu iki ürünü sipariş etmiş bulunmaktayım. mousepad e karar veremedim. Şuan quick heavy var ama dediğim gibi eskidi. Hem ürün geldiğinde yine de bir test ederim üstünde hem de o zamana kadar araştırırım en uygun pad i diye sipariş vermedim mousepad.

Yine dediğim özelliklerde aldımı bir defa alayım tarzı mousepad tavsiyenizi bekliyorum bu sefer özellikle deathadder kullananlar derse ben bunu aldım 2 senedir kullanıyorum taş gibi diye çok yararı olur
  • Deathadder ile Razer Vespula kullanıyorum ama bu mousepad ser yüzeyli bilmem sen alışabilirmisin ben çok menunum bileklik desteğide var 2 yüzeyli hem speed hem control ama mutlaka yumuşak olsun diyorsan yani bez mousepad bakacaksan Razer Goliathus serisine bakmanı öneririm çok memnun kalırsın.
  • Bir ara bileklikli mousepad kullanmıştım alışamayıp ters çevirip kullanıyordum Goliathus ise düşünüyordum hatta kampanyalı satışı vardı DA ile ama bes mousepadler korkutuyor artık. SS de kötü marka değil internet yorumlarına göre mousepad için ama aşına aşına bir hal oldu. Almışken tam olsun bitsin şu iş mousepadle felan uğraşmayayım birdaha diyorum. tavsiye edilen ürünlerde genelde bez bilemedim açıkçası

1. duruma öneri mouse (Banko - Tek öneri)
    Razer Naga

Mouse düşündüğün gibi büyük bir mouse değil..
    mouse a alışman 2 gün kadar sürüyor, sebebi şimdiye kadar hiç bu kadar tuşu mouse a görev olarak atamamış olmanın acemiliği
    bu devreyi atlattıktan sonra net olarak söylüyorum, başka mouse kullanmak istemessin

http://www.gameekstra.com/RAZER-Naga-MMOG-Laser-Gaming-Mouse,PR-863.html

bende alırken baya araştırdım, en ucuz buradan temin ettim...netten siparişe güvenmiyorsan adamların mağazasına git bak bir sürüde ürün var

deathadder ve imperator süper mouselar şüphesiz
    ama wow oyuncularının tercihi Naga dır. Youtube dan wow naga vb isimlerde ararsan ne demek istediğimideanlarsın.

2. duruma önerim

Logitech G15 veya Razer Lycosa ikiside birbirinden iyi klavyeler, g15 in üzerinde cok detaylı olmasada güzel bi ekran var bu razerde yok
    razerin artı noktası ise Türkçe olması, enter tuşunun büyük olması

g13 cok hoş tasarım ama hiç alışılmadık tuş dizimi oldugu için oyun esnasında nereye basıyorum oluyorsun, pek tavsiye etmiyorum

bu solediklerimden hangisini alırsan al, işte budur diyeceksin şüphesiz

• quote:

Orijinalden alıntı: WatchOverMe

2 tane güzel seçenek var benim sana tecrübelerime dayanarak verebiliceğim tavsiyeden
    ürünleri gayet iyi araştırmışsın gerçi

1. duruma öneri mouse (Banko - Tek öneri)
    Razer Naga

Mouse düşündüğün gibi büyük bir mouse değil..
    mouse a alışman 2 gün kadar sürüyor, sebebi şimdiye kadar hiç bu kadar tuşu mouse a görev olarak atamamış olmanın acemiliği
    bu devreyi atlattıktan sonra net olarak söylüyorum, başka mouse kullanmak istemessin

http://www.gameekstra.com/RAZER-Naga-MMOG-Laser-Gaming-Mouse,PR-863.html

bende alırken baya araştırdım, en ucuz buradan temin ettim...netten siparişe güvenmiyorsan adamların mağazasına git bak bir sürüde ürün var

deathadder ve imperator süper mouselar şüphesiz
    ama wow oyuncularının tercihi Naga dır. Youtube dan wow naga vb isimlerde ararsan ne demek istediğimideanlarsın.

2. duruma önerim

Logitech G15 veya Razer Lycosa ikiside birbirinden iyi klavyeler, g15 in üzerinde cok detaylı olmasada güzel bi ekran var bu razerde yok
    razerin artı noktası ise Türkçe olması, enter tuşunun büyük olması

g13 cok hoş tasarım ama hiç alışılmadık tuş dizimi oldugu için oyun esnasında nereye basıyorum oluyorsun, pek tavsiye etmiyorum

bu solediklerimden hangisini alırsan al, işte budur diyeceksin şüphesiz

üstte yazmıştım ama kaçmış sanırım şuan deathadder siparişi verdim g19 ile tek mousepad kaldı. naga dediğin gibi iyi ama g19 dada macrolar olacağından botuna gerek duymadım. ve yandan görünüşüne baktığım kadarı ile benim şuanki mouse idezone dan dahi yüksek. böyle mouselar tam oturmuyor elime rahat edemem diye düşündüm. aklım mamba da kaldı asıl
    Neyse şuan tek mousepad kaldı . eskimiş ss heavy ile deathadder rahatsız olacaktır muhtemelen o yüzden bakınıyorum sürekli yeni birşey

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için Game Pad Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bez mousepadler çabuk eskiyor demişsin, ama farenin skatezlerinin ömrünün uzun olması için sürtünmesi az bir bez mousepad almalısın. Forumda Goliathus Speed çok öneriliyor. Ben ucuz olduğu için Gigabyte Ghost aldım, memnunum. Bunun için Goliathus Control (Speed'e göre daha az kaygan) ayarında diyorlar.

Klavye için :
    Artılar:
    Işıklandırma malzeme kalitesi macrolar ve ses kontrolleri için butonlar hoş LCD ekranı bulunması iyi windows key kilitlenmesi de iyi bir özellik
    Eksiler:
    butonlar çok yakın ve hafif sert. LCD ekran çok küçük gözler de benim gibi pek iyi görmüyorsa pek işe yaramıyor. hele film felan hayatta izlenmez.
    Normal macro butonları ekli ama bilgisayarım arama hesap makinesi gibi normal mm klavyelerde olan butonlar kaldırılmış. Ben bilgisayarım butonunu çok kullanıyordum macrolardan birini atamak zorunda kalacağım oraya.
    Türkçe klavye değil. Bunu yeni kullananlar için söyleyebiliriz ama bizim gibi eski kullanıcılar için klavye japonca olsa dahi farketmiyor biliyorsunuz.

Mouse:
    Mouse razer zaten üzerine pek yoruma gerek de yok aslında.
    Gördüğüm gelişmeler yan butonlar küçüktü eski modellerinde kullanılması zordu. şimdi büyük halde rahat kullanılabiliyor. Malzeme ve tasarım daha kaliteli.
    Eksi olarak kişisel bir durum olan büyüklük diyebilirim. mouse benim elime tam oturdu yine ama şunu söyleyim sınırda o da. ergonomisi iyi olduğundan yine çok rahat ama küçük mouse severler bence tercih etmemeli. Bu yükseklik tamamen mouse ele tam otursun diye ayarlanmış ama benim kişisel tercihim avuç içinin mouse a temas etmemesi yönündedir. Ben yine sınırda olduğum için kullanabiliyorum ama küçük elli ve bayanlar rahatsız olabilir kullanırken.

Özetle şöyle söyleyeyim: Durumunuz yoksa veya makineniz orta seviye ise çok büyük değişiklikler bekleyerek böyle ürünler tercih etmeyin. Ama makineniz iyi durumunuz da iyi ise keyfinize keyif katmak için alınabilir ürünler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.