Şimdi Ara

WoW için ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb sayın donanimhaber'ciler.Geçen gün Geforce 9800 GT ekran kartım yandığı için (zaten uzun zamandır çok düşük performans veriyordu) yeni bir ekran kartı almaya karar verdim.Bilgisayarı komple kardeşime bırakacağım için düşük fiyatlı bir ekran kartı almayı düşünüyorum.WoW ve diğer oyunları en düşük ayarlarda oynamaktayım.Diğer oyunlardan kastım ise normal olarak yeni nesil oyunlar değil tabi ki.Maksimum 150 TL'ye kadar düşünüyorum.Dediğim gibi oynarken grafik ayarlarını en düşüğe getirerek oynarım her zaman.Size bilgisayarın diğer özelliklerini de yazayım:

İşletim sistemi - Windows 7 Ultimate 64 bit (Yarın yükleyeceğim,şu an idareten Windows Xp Pro kurdum)
    Anakart - Gigabyte G31M-ES2L
    Bellek - 4GB
    İşlemci - Intel(R) Core(TM)2 Quad Cpu @2.5 GHz

• http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx-titan-z-gddr5-12gb-768bit-nvidia-geforce-dx112-ekran-kart.html tavsiye ederim taktım makinaya girdim oyuna artık Frostbolt u instant atıyorum :)
  • Ben de kardeşimle buna bakıp hayal kuruyorduk :D Şaka bir yana hesaplı bir kart olması gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blizzaial2 -- 30 Nisan 2015; 19:20:32 >
  • Wowun gereksinimleri yüksek değil grafiklerinden dolayı bende r9 280 var hiç Bi sorunla karşılaşmadım eski pcimdeki ekran kartını tam hatırlamıyorum ama hd3600 falan filandı onla bile 5,6 sene evvel Bi sorun yoktu tahminimce 240 bile işini görür orta ayarda oynarsın frostbolta takılma o pingle ms ile net bağlantıla alakalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir sonraki expansion'da grafik motoruyla ilgili ne gibi çalışmalar olur bilemiyoruz. o yüzden ekran kartı değiştirirken şimdilik idareten değil de biraz iyi olsun da ileride de sıkıntı çıkarmasın mantığı ile almak lazım.

eğer ileri seviye grafikli oyunlar oynamıyorsan 2GB 256bit ATI Radeon R9 270x yeterli olur diye düşünüyorum.
  • Nvidia wow için gtx750ti uygun diyor... Sistem tavsiyelerine de hd 5870 öneriyor... Yanlız wow işlemci performansından daha fazla etkileniyor, ekran kartı yerine işlemci güncellemesi de yerinde olur... Gene wow sistem önerilerinde işlemci i5 2400 idi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence o sistemi artık komple yenilemenin zamanı gelmiş hocam
    şimdi ekran kartı alsan 1 sene sonra işlemci ram başka bir şey çıkıcak ihtiyaç
    yavaştan para toplayıp diğer sistemide toplamaya başla derim.
    şimdilik idareten bir ekran kartı al ama sonrasını da düşün.
    birde o sistemin power supply ı önemli yani 350watt gibi basit power varsa ona göre kart bakmak lazım
    power supply ın watt ı da üzerindeki kağıtta yazar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanoman

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx-titan-z-gddr5-12gb-768bit-nvidia-geforce-dx112-ekran-kart.html tavsiye ederim taktım makinaya girdim oyuna artık Frostbolt u instant atıyorum :)

yok ben oyuna girip kendim atıyorum
  • psu iyiyse 150tlye hd5850-6850 yada gtx550-650 satılıyor daha yüksek model iş görmez o sistemde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artyom Khan

quote:

Orijinalden alıntı: nanoman

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx-titan-z-gddr5-12gb-768bit-nvidia-geforce-dx112-ekran-kart.html tavsiye ederim taktım makinaya girdim oyuna artık Frostbolt u instant atıyorum :)

yok ben oyuna girip kendim atıyorum

Sen 1 numarasın dostum

• 256 bit veri yolu olan piyasadaki herhangi bir kartı alırsan arkana bakmadan kafan rahat oynayabilirsin.
  • i7 860 + 12gb RAM + HD 5850 mevcut. Sadece wow için ekran kartı yükselticem. Fiyat/Performans bir ürün önerebilir misiniz? İkinci el de alabilirim.

gtx 960 filan baktım ama fiyatları yüksek geldi. Eski sisteme çok para yatırmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Advantea

Wowun gereksinimleri yüksek değil grafiklerinden dolayı bende r9 280 var hiç Bi sorunla karşılaşmadım eski pcimdeki ekran kartını tam hatırlamıyorum ama hd3600 falan filandı onla bile 5,6 sene evvel Bi sorun yoktu tahminimce 240 bile işini görür orta ayarda oynarsın frostbolta takılma o pingle ms ile net bağlantıla alakalı

Bende de aynı ekran kartı var. Ashran savaşlarında iki taraf karşı karşıya geldiğinde ortalık 56 oluyor. Nasıl olurda bu kadar kişi birşeyleri cast edip ortalık renk cümbüşü olurken pc kasıyor anlamıyorum. Başka bir topicte bahsetmiştim arkadaşın birisi ekran kartıyla alakalı değil cpu ile alakalı demişti. AMD Phenom işlemci var. Ekran kartı tamam ama işlemci yetersiz geliyor demişti.

Bu arada grafik ayarlarında ultra modunda oynuyorum. Ekstra hiçbir ayarı ellemedim. Çok can sıkıcı birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru

i7 860 + 12gb RAM + HD 5850 mevcut. Sadece wow için ekran kartı yükselticem. Fiyat/Performans bir ürün önerebilir misiniz? İkinci el de alabilirim.

gtx 960 filan baktım ama fiyatları yüksek geldi. Eski sisteme çok para yatırmak istemiyorum.

aslinda direk sistemi degistirseniz cok iyi olur ama yinede sadece ucuz yollu performansli bir ekran karti degistireyim derseniz forumda ucuz yollu r9 280x lere bakin yalniz sonunda muhakkak x olsun performansta fark ediyor. aslinda ekran kartini olaki yeni sistem kursaniz onada takarsiniz yani paraniz bosa gitmez. ben eski sistemim olan i5 2500k ve gtx 560ti ile cok rahat oynuyordum r9 280x gtx560ti ye gore kat kat iyi bir ekran karti. fakat sunuda unutmayin wow diger oyunlarin aksine gpu dan cok cpu yada fena yuk bindirir ve wow u oynatan sistemin cpu suda cok onemlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: taka8604

quote:

Orijinalden alıntı: Advantea

Wowun gereksinimleri yüksek değil grafiklerinden dolayı bende r9 280 var hiç Bi sorunla karşılaşmadım eski pcimdeki ekran kartını tam hatırlamıyorum ama hd3600 falan filandı onla bile 5,6 sene evvel Bi sorun yoktu tahminimce 240 bile işini görür orta ayarda oynarsın frostbolta takılma o pingle ms ile net bağlantıla alakalı

Bende de aynı ekran kartı var. Ashran savaşlarında iki taraf karşı karşıya geldiğinde ortalık 56 oluyor. Nasıl olurda bu kadar kişi birşeyleri cast edip ortalık renk cümbüşü olurken pc kasıyor anlamıyorum. Başka bir topicte bahsetmiştim arkadaşın birisi ekran kartıyla alakalı değil cpu ile alakalı demişti. AMD Phenom işlemci var. Ekran kartı tamam ama işlemci yetersiz geliyor demişti.

Bu arada grafik ayarlarında ultra modunda oynuyorum. Ekstra hiçbir ayarı ellemedim. Çok can sıkıcı birşey.

wow un nedense amd islemcilere bir alerjisi var. zamaninda ayni ekran karti, intel ve amd ile farkli sistemlerin testlerine bakmistim bir sitede, tam 2 kati kadar fps sunuyordu intel islemci. gerci sadece wow da degil biraz arastirirsaniz amd islemcilerin oyun konusunda fps testlerinde intelin yanina bile yaklasamadigini gorursunuz. keske yaklasabilseler ve rekabet olussa, piyasa ilerlese. sirf bu yuzden intel isleri agirdan aliyor cunku rakibi yok. durum malesef boyle, uzun lafin kisasi eger konu oyun ise adres tektir oda intel dir bunun tartirsmasi bile yapilamaz.

• orhanyor kullanıcısına yanıt
    Fiyat performans için cpu+anakart onermeniz mumkun mudur hocam. Sadece wow oynuyorum. İ7 860 sistemim sizce wow için yetwrsiz mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru

Fiyat performans için cpu+anakart onermeniz mumkun mudur hocam. Sadece wow oynuyorum. İ7 860 sistemim sizce wow için yetwrsiz mi?

fiyat performans i5 4690k forumdan ikinci el onerebilirim ben bilgisayari gecen ay toparken fiyat olarak 550tl civarina bulunabiliyordu ama sadece wow oynuyorsaniz bence elinizdeki islemci is yaparmi yapmaz siz oyunda deneyip gorun oyle karar verin. legionda oynarim derseniz unutmayin blizz her expansionda oyunu biraz daha gelistiriyor ve gereksinimleri bir tik yukari aliyor. ha en kotu ayarlari high yada mid e cekerim derseniz neden olmasin.
  • Ustalar 7790 kullaniyorum high ayarlarda 25+ man raidlerde bazen kasiyor. Bunu satip yerine 400 450 liralik guzel bir kart almak istiyorum ne onerirsiniz.

Sistem i5 2400
    16 gb ram
    Asus z77a anakart
    600w psu
    120 gb ssd kingston

• Arkadaslar bu baslik altina sormam uygun gorunuyor oyunun hz sini yani refresh rate nerden degistirebilirim ?

• intelin online oyunlarda üstünlüğü bilinen bir gerçek bunu söyleme gereği duymadım :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.