Şimdi Ara

WoW artık baydı ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
4.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barboSSa.

    lizard bence sen önce bi üzerindeki agresifliği at eleştiriye açık olmayı öğren insanlar senin yorumlarına bişey dediği zaman insan gibi karşılık vermeyi öğren.
    bu konuya bişey demiyorum artık çünkü karşımda anlaşabileceğim değil saldıran bir tip var.hem bıraktıysan bıraktın paran bana gelmeyecek ya.


    Nasıl yani ??? başkasıyla karıştırdın galiba??? daha cevap falan yazmamıştım ki
  • TBC zamnındada pre tbcyi arıyodu insanlar bence wotlk harika bir paketti q sistemi olsun lore olsun.
  • benim gibi düşünen 1 kişi buldum sonunda ama azınlığı oluşturuyoruz sanırım

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sıth

    TBC zamnındada pre tbcyi arıyodu insanlar bence wotlk harika bir paketti q sistemi olsun lore olsun.
  • ben de paso char kasıom:) 1-60 arası çok zevkli paso item değiştiriyosun hepsi de birbirinden farklı şimdiki gibi renkleri farklı bi sürü aynı item değil
  • Bende zevk alıyordum yeni karakter kasmaktan. Heirloom set falan da yapmıştım. Sonra bir cuma akşamı bir baktım süresi dolmuş hesabın. Tam kredi kartı falan girecekken 'dur yav açtırmayayım, birkaç gün offline takılayım dedim'. Demez olaydım. Dragon Age adında bir belaya çattım ki akıllara zarar. Yıllardır bu kadar saran bir rpg oynamamıştım. Baldur's Gate den sonra gördüklerimin en iyisi. Wow dan sıkılan ve aksiyondan ziyade hardcore rpg seven herkese tavsiye ederim. Hack&slash seven ve orta-ileri derecede İngilizcesi olmayanlar uzak dursun yalnız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 17 Şubat 2010; 13:25:32 >
  • dragon age manyak ötesi zaten yapımcılar baldurs gate sevenler kesinlikle oynamadı demişti..ben de nox baldurs neverwinterdan gelen bi insan olarak çok sevdim yalnız kısa sürüyo şimdi değişik şeyler denemek için tekrar başladım hatta bi yandan da dante's infernal gidiom ince ince...char da wow da dinleniyo öle öle 80 olucam 71 kdr dancında geldim şerefsizm
  • wow sıkmayacak diye bir kural yok arkadaşlar, amiyane tabirle her gün kebap yeseniz o da sıkar.. wow sıkıyorsa sebebi birazda sizsiniz.. araya bir şeyler karıştırıp doldurmadıgınız için, gece gündüz wow oynadıgınız için sıkıldınız.. çoğu recruit a friend sayesinde bir sürü karakterim var.. karakter baydıkca başka karakterle oynarım.. raidler bayarsa katılmam.. bazen hiç daily hc bile yapmam.. ortalarda gezerim.. bırakırım saatlerce afk kalır.. bazen gaza gelir karakter kasarım, bazende karakterlerden birine 1-2 parca gear toplarım.. daily hc sırası gelmezse hic canımı sıkmam.. oturur tv izlerim.. netten indirdigim dizileri izlerim.. oglumla oynarım.. bazen alt + f4 yapar, dota oynarım.. hiç midem bulanacak kadar oynamam.. başkasında t10 var, herkes kolay kolay alıyor diye kafama takmam.. Anlayacagınız WOWu keyif için oynarım.. stres yapmak için değil atmak için oynarım..
    sizde böyle yapın keyfinize bakın




  • "Wow baydı" demeyelimde "wow u çok oynadığım için baydım" diyelim bence, konuyu açan arkadaş için demiyorum ama çok sefer 3-4 senede hergün 8 saat oynayıp "wow baydı blizz bu işi beceremiyor" diyen duydum. Bir oyun 3-4 senenin hergünü kendini saatlerce ekran başına kilitliyorsa o oyun kötü olamaz ve bayık olamaz bence.. Kaldıki senelerce hergün oynanan bir oyun bayıksa başka bir oyun örneği vermeli.. Başka varmı 5 sene bilgisayara insanı kilitleyen bir oyun?

    Herkezde aynı item var konusuna gelince evet doğrudur ama item farkı açıldıkça oyun dahada bir item based hal alıyor, item dengeleri fark yaratmazsa player based oluyor. Bu bakımdan ben kendi adıma itemlerin oyuncular arasında uçurum boyutuna ulaşmamasından memnunum. Böylelikle iş hayatımdan artan zamanımda oyun oynadığımda itemlerimide elde ettiğim için geri kalmıyorum.. Sizde bir oyuncudan dayak yediğinizde tek sebebin item farkı olduğunu bildiğinizde sinirlenirsiniz anlatmaya çalıştığımda bu.. lvl 60 dönemi item farkı o kadar yüksekti ve oyuncular öyle sıkılmıştıki anlatamam.

    Son olarak accountunuzu dondurduğunuzda sebebi nedir diye soruyor blizzard.. Mesela ben her ay dondurup tekrar açıyorum ve buraya "oyun çok vakit alıyor" yazıyorum.. Bu raporda blizzin eline geçtikçe insanların isteklerine göre oyunu şekillendiriyor.. Yani bu oyunu değiştiren bir yerde biziz.

    Ben oynama süremi haftada 40-50 saatten 15 saate indirdim sadece pvp yapmaya karar verdim, oyunu tadında oynuyorum hiç baymıyorum ve hiç bayacağımıda sanmıyorum.. Sırf bu yüzden güzelim xboxuma vakit ayıramaz oldum.. Blizz bu işi biliyor yeterki siz oyunu sıkıcı hale gelecek kadar aşırı oynamayın.

    not: konuyu açan arkadaşa özel yazmadım yazımı belkide kendisi oyuna fazla zaman ayırmıyor ben genel oyuncu profiline göre yazdım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eagen

    yaklaşık 4 sene sonunda WoW u sattım ve bıraktım. Artık eski zevki vermiyor. TBC ilk zamanlar ne kadar güzeldi.

    Artık miladını dolduruyor WoW, blizzard kopartabildiğim parayı kopartayım diye her türlü para getirici olayı yapıyor. Sonuçta ticari bir şirket

    Cataclysm gelince de eski havasına döneceğini zannetmiyorum. Artık daha değişik oyunlara yönelmekte fayda var.


    Miladı kime neye göre doluyor bu soru da önemli.Oyunda item yapmak kolay diyen veya raidler kolay diyen arkadaşlar ulduar'da algalonu normal ya da hard mode kesebilmişler mi? Toc 25 hc de anubu kesebilmişler mi?
    Kingslayer title alıp Lich kingi farma bağlamışlar mı? Bu soruların cevapları evet ise ozaman raidler kolay ,item yapmak kolay diyebilirsiniz.
  • Hepde aynı şeyi anlatıyorsunuz yok Kingslayer title almışlarmı yok 25 hc item almışlarmı... Adamların anlatmak istediği bu değil. Bende 4-5 yıldır WoW oynuyorum ki bence her pakette biraz daha geriye doğru gidiyor.
  • aslında profesyonel oyuncular için heroic mode harici normal girme şansı tanınmayacak.. PVP PVE diye gereksiz bir ayrım var ya, onun yerine noob, orta şeker ve profesional realmler olacak.. wow kolay diyenler profesyonel serverda oynayacak, orada normal mode olmadıgı için mecbur heroic oynayacak.. böylece o çok özlemini duydukları mazoşist duyguları yaşayacaklar

    bu aynı single player oyunlar gibi.. başlarken easy,normal,hard,insane,öküz diye seçenekler çıkar.. bizim akıllı arkadaş sürekli easy'de oynar sonra gidip sağda solda oyun kolay der, sevinir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunpasa -- 17 Şubat 2010; 15:41:04 >




  • Moffaka çok güzel yazmışsın. Katılıyorum.

    Bu arada merakımdan soruyorum. Lizard_King bizimle karakterinin armory sayfasını paylaşır mısın?
    Raid'lerin heroic versiyonlarında senin ve/veya guild'inin ne kadar ilerlediğini görmek isterim.
    Challenge yok dediğin raid'lerin heroic versiyonlarını bitirmiş olduğunu, Lich King'i kestiğini varsayıyorum. Ayrıca gear'ının her bir parçasının en az lvl264 olduğunu düşünüyorum. Zira mesajından oyunda senin için challange olacak bir içerik kalmamış mesajı alınıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uther Lightbringer

    Arkadaşlar bu oyundan sıkılmanın tek nedeni item olayı değil...
    Ne bahanesi saçma sapan konuşmayın..
    Nerede TBC Raidleri nerede WOTLK raidleri(pre tbc zamanında oynamadım)
    Gereksiz boş konuşmayın ya..Ben raidden haz almıyorum diyorum adam tittle istiyor(!)
    Arkadaşım ben bazı playerlar gibi playerlığımla,no-lifer'lığımla övünen biri değilim zaten öyle bişey yazmadım nerenizden okuyosanız artık.
    Raid farkı,boss combat farkı..Bana göre şuana kadar olan paketlerde lore olarak WOTLK açık ara öndedir ama ambiansını vermediler.Getirdiği raidlere bakın bi konuşun..
    Karazhan<Naxxramas
    Zul Aman<Sarthiron
    Hellfire Citadel: Magtheridon's Lair<Malygos
    Coilfang Reservoir: Serpentshrine Cavern<VoA
    Gruul's Lair<Onyxia
    Tempest Keep: The Eye<TotC
    Black Temple<Icecrown Citadel
    Sunwell Plateau<Ulduar
    Baba büyüksün

    Pvp çok oyanamıyorum ama PvE olarak Wotlk yüz karası bir ek paket..
    Şunlar olsa bence çok daha iyi olurdu:
    1.ICC raidi bu kadar sıkıcı olmaması lazımdı ayrıca ne çabuk geldi Lich King...
    2.Bir troll raidi olmadan ek paket olur mu??Drakuru vs. bir raid olucaktı..
    3.Eski raidlerle artık yüremediğini Blizzard anlayıcaktı..
    Daha bir çok madde koyulabilir ama aklıma şimdilik gelen bunlar.

    Bu arada bi oyundan sıkılmak için END GAME olmaya gerek yok...

    Dediklerin çok doğru başka da diyecek birşey kalmamış. Karazhan'ın verdiği zevk hiçbir 25men WotLK raidinde yok. BC zamanında hc Tempest Keep bile aşırı eğlenceliydi... Ahh eski zamanlar ahh...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lizard_King

    "Bana anlamsız geliyor, wow'u bıraktım daha iyi bir hayata başladım demek..." demişsin , ama gerçekten öyle, wow oynarken "ulan şimdi şu item'ı almam lazım, şunu farmlamam lazım" diye düşünüyorsun, hobilerine , sosyal aktiviteyi 2.ci 3.üncü sıraya atıyosun ister istemez.Wow'u bırakınca üzerindeki bu yük kalkıyor.Oyun oynarken istediğin zaman "tamam" diyip bırakabiliyosun, wow'da bu mümkün değil.



    Geçmiş olsun.. Bu şekilde oynadıysanız bence de bırakmanız iyi olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elemriel -- 17 Şubat 2010; 16:15:51 >
  • mmo'RP'g olan bir oyunda RP yok.
    Istediginiz itemi giyemiyorsunuz. Lvl 60 zamanında komple tier 1 veya tier 2 set dizmis adam 61 oldugunda seti kaldırıp atmak zorunda kaldı. Bu durum oyundaki her armor ve silah icin gecerli. Emekler çöpe. Oyunculara seçim hakkı sunulmuyor. "Arpen mi basayım agi mi" secim hakkı degildir. Dalaranda dur; herkes aynı. 60ta aldıgın mountu diledigin gibi kullanabiliyorsun 80'de ve o kadar... Hani nerde çeşitlilik, varyasyon, roleplaying?

    Oyuncuların anlamak istemedigi şey olayın normal mod, heroic mod, bunların kolay veya zor olması degil. Komple heroic set dizseniz bile 5 6 ay sonra bir anlamı kalmayacak olması. Olay böyle oldugunda "Ya Ulduar yapsam ne olur yapmasam ne olur"a varıyor. Zira şekil 1a: Heroiclerden düşen tokenlar. Yaptıgınız iş ile bütünleşemiyorsunuz. Itemlar degisiyor, statlar degisiyor, oyun surekli yenileniyor. Bir yerden sonra "eh bi yeter dur da oynayalım be kardeşim" oluyor insan.

    Pvp sezon 1 set diziyorsun, tam herkes gear olarak eşitlenmek üzereyken, hop sezon 2.. Haydi bir daha honor kas gear diz. 8 sezondur böyle.

    Zonelar var, sadece levellarken ugruyorsun. 80 olan adamı bir daha silverpine forestta goremezsiniz, neden ugrasın ki? World event mi var, bir 'anlam'ı olan?

    Starcraft, Diablo 2 ve Warcraft 3 ile çok sıkı bir fanbase oluşturdular, üzerine bu oyun cillop gibi oldu. 1-60 arası deneyim harikaydı ancak ondan sonra oyun hep çok monoton gitti. Expansionlarla beraber harcadıgınız onca emegin uf puf olması Wowdan baymanızın en büyük nedeni, en azından benim için durum bu, ve tanıdıgım pekçok başka kişi için de.

    Bir de soylemeden edemeyecegim... Arthas'ın olmadıgı wow dünyası bana birşey ifade etmiyor artık. Kaç senedir üzerine lore dönderdikleri karakteri böyle harcamayacaklardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nament -- 17 Şubat 2010; 16:45:11 >




  • 5 senelik wow oyuncusuyum,Oyuna ilk Türkwowda 1.8 patchle başladım daha sonra orjınaldede bayağı oynadım,hala Türkwowda 2 tane 80 lvl charım var..Oyun artık benıde baydı,ilk başladığımdaki zevki alamaz hale geldim fakat 1 hafta kadar önce bulduğum 3.3.2 patchlı bır Clasik wow serverinde şuanda çok mutluyum.. Bwl,mc gibi eski raidler hergün düzenleniyor gayet zevkli bir yabancı server Türk arkadaşlarla beraber oynuyoruz.. Wotlk dan sıkılanları beklerım :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_37807778/tm.htm
  • Söylediklerinin bazılarına katılıyorum nament.
    Ama gear upgrade etmek bu oyunun temeli değil mi zaten?

    Bir de beni bir konuda aydınlatırsanız sevinirim (lafım vanilla zamanından beri oynayanlara özellikle). PvE için konuşacağım... Şimdi gördüğüm kadarıyla eski raid'lerdeki boss'lar falan taktiksel olarak çok basit. Şimdiki boss'lar kadar bilgi ve koordinasyon gerektiren taktiksel ve karışık fight'lara sahip değiller. Buna rağmen neden millet hala eski raid'leri arıyor? Bana şimdiki daha karışık fight'lar daha eğlenceli ve challenging geliyor eski bosslarla karşılaştırınca. Acaba diyorum, WoW vanilla zamanında milletin böyle MMO bir oyun dünyasına yeni girmesi ile herşeye daha bir sevda ile bakması, daha böyle ne bileyim "ilk göz ağrım" mantalitesi ile olayı ele almasından dolayı mı vanilla WoW'u arıyor? Sonuç olarak insan psikolojisi bu. İlk hoşuna giden şeylerin zaman gelişip değiştiğini görmek, eski alışkanlıklarına bağlı insanlarda böyle bir sonuç çıkarıyor olabilir. Mesela bana hala Amiga 500'de oynadığım Sensible oynunun verdiği hazzı başka bir oyunun verdiğini görmedim. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: altugaaa

    benim gibi düşünen 1 kişi buldum sonunda ama azınlığı oluşturuyoruz sanırım

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sıth

    TBC zamnındada pre tbcyi arıyodu insanlar bence wotlk harika bir paketti q sistemi olsun lore olsun.



    Azınlık değiliz hiç merak etme bi dk ile oynamayıpta lore kötü diyen birinden bisey bekleyemicem.Hepsine bakamadım mesajların ama bazılarında hobilerinin sosyal hayatın fln bittigini yazanlar olmuş.Şunu demeliyim ki benim hayatımın en eğlenceli , hoş ve uzun sohbetleri vent.te geçti yüzlerini görmediğin kişiliklerini bilmediğin başka insanlarla ilitişim kurmak yeni bir ortam olmak çok farklı bişey.Vent ve wow sayesinde tanıştığım arkadaşlarımın yeri ap ayrı ayrıca nedir hobin gitar calmakmı keman calmak mı ? aç venti arkadaslarına dinlet tabi dans mans ise birsey yapılamaz o ayrı.İnternetin var bilgisayarın var ventte şnsanlar var ve sen bisey üretemiyorsan hiç kusura bakma bilader senin beceriksizligin Bom bile oynanıyor yahu ventte.




  • Hem herkeste aynı item olmasından yakınmışsın hem de pvpnin dengesiz olmasından. Nasıl bir çelişki bu..
  • @ infernall

    Vanilla zamanında da taktik vardı olmaz mı. Nefarian, Twins, BWL 3Drakes, BWL İlk boss vb.. Pozisyon almak çok önemliydi, bossla savaşırken duracağın yer falan bir sürü şey vardı vanillada da ama raidler 40kişilikti. Wotlk'daki gibi sürekli action halinde olmanı gerektiren taktikler yoktu diyebiliriz zaten olsa kaos olurdu raidlerde. Benim vanilla wow oyuncusu olarak yakındığım nokta set dizmenin kolaylığı. Eskiden 40 kişi raide giderdin organizasyonu sendüşün, 10kişilik party grupları olurdu bildiğin 5m gibi mavi item düşüren, ne raidi.. Daha zordu instance yapmak.. 40 kişisin, düşen bir item'ı isteyen class bazında 7-8 kişi var senin item alman ayları bulabilir her zaman da düşmüyor sonuçta.. Mor item gördüğün zaman durup bir bakardın adamın arkasından.. Boss fightlar belki daha monotondu vanillada ama kişinin egosunu tatmin ediyordu item almadaki zorluk.. Benim tek istediğim her çıkan instance'a da LFG yapılmasın yahu, PuG olmasın, suyu çıkmasın.. WoW senaryosunun en bilinen, en öndeki insanı Lich King'in mekanı geliyor oyuna bir bakmışsın LFM,LFG ICC yazılıyor.. Bu mudur ? Patch ile LK geliyor, 10 saat içinde bir bakmışsın World first killer havada uçuşuyor.. Bu mu yani Wotlk paketinin simge instance'ı nın zorluğu ? HC mod var guildler onlara gider PuG çıkartılmaz da diyemiyoruz.. LFM Togc diyen adam kaynıyor ortalık.. Oyunu bu kadar basitleştirmenin manası yoktu, vanilla oyuncusu olarak yakındığım nokta bu. Hele LK puga düşsün bir de, Blizzard rezilliğine rezillik katsın..




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.