Şimdi Ara

WoW 7.7 Milyon Kullanıcıya Düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
3.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Activision Blizzard yaptığı basın açıklamasında World of Warcraft'ın 7.7 milyon kullanıcı sayısına düştüğünü belirtti. Bu, yılın bir önceki çeyreğinden itibaren yaklaşık 600.000 kadarlık bir düşüş anlamına geliyor.

Açıkçası bu tarz haberleri okuduğumda hep aklıma Yogg-Saron geliyor: "No king rules forever, only death is eternal!"

Neyse kimse moral bozmasın, oyundan zevk alıyosan istersen toplamda 50 kişi oynuyo olsun, fark etmez.

Kaynak

• Wow's dead baby. Wow's dead.
  • Bu oyun hala oynanıyor mu ya?
  • benim ayrılığıma dayanamadılar, dağıldılar milyon milyon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala en cok oyuncuya sahip oyun

• quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

Hala en cok oyuncuya sahip oyun

Haha. LoL.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyunun dibi mi?Kesinlikle evet.

Piyasada bana 1 oyun söyleyin wowun yerini tutacak hemen geçeyim:) Aylardır arıyorum yok yok yok.Wowa alternatif arıyorum çünkü ne yazık ki wowun eski tadı yok...Eski mücadele ruhu yok.Hele en son arena conquest cap olayından sonra iyice soğudum...Oyunu ister casual ister hardcore oyna...Bir şekilde o casual hardcore oynayanın seviyesine gelecek...Casuala hitap edeyim derken hardcore oyuncuyu çok küstürdü bence blizzard...Archeage ve elder scrolla ümit bağladım.Umarım 2sinden biri gerçekten wow gibi bana hitap edebilen bir oyun olur her şeyiyle.Wow gibisinin gelmesi çok zor.
  • Öyle ya da böyle wow çıktğı günden bugüne daha bırak wow kadar iyisini yanına yaklaşabilecek düzeyde bir oyun yapmıyo kimse. Aslında isteseler yapabilirler ama uğraşmıyolar. Sonuçta wow lak diye 1 yıllık bi çalışmayla(piyasadaki çoğu mmo gibi) ortaya konmuş bir oyun değil ve inanılmaz sağlam bir lore a sahip.
    Valla şimdilik Elder Scrolls online wowu geçebilecek tek oyun gibi gözüküyor. Çok büyük umutlarım var şu wow tekelinden kurtarsın birisi bizi.
  • bi kaç düzenlemeyle wowu eski imajına döndürebilirler bence ... valla 7.7milyon bana biraz fazla gibi geliyor geçen gün tam 35dakika dg bekledim hem tank denedim hem healer o derece yani bide realmler birleşik olmasa napıcaz bilmiyorum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cross1963

bi kaç düzenlemeyle wowu eski imajına döndürebilirler bence ... valla 7.7milyon bana biraz fazla gibi geliyor geçen gün tam 35dakika dg bekledim hem tank denedim hem healer o derece yani bide realmler birleşik olmasa napıcaz bilmiyorum ...

7.7 milyon sadece aktif olan hesap sayısı zaten. Wowun asıl oyuncu kitlesi 4 milyon falandır MAX.

Siz kızmayın diye 4 milyon dedim ama ayda 600 bin kişi anca oyuna girip çıkıyordur normalde.

• WoW'da aktif hardcore-softcore raid yapan insan sayısı zaten 1 milyonun üstünde. WoWprogress'ten kaç guild aktif raid yapıyor görebilirsiniz. Ki wow oynayan insanların çok ciddi kısmı LFR dışında raid yapmıyor, onu da unutmamak lazım.

7.7 milyon rakamı geçen ay aylık ödemesini yapmış olan hesap sayısıdır. Eğer sen diyorsan ki "600 bin kişi oyuna giriyor ama 7 milyon kişide oyuna girmeden ödemesini yapıyor" böyle bir durumda Blizzard dünyanın açık ara en şanslı şirketi olmalı, 600 bin kişiyi besleyecek server kur ama 7,5 milyon kişiden para al, oohh ne ala dünya valla.
  • 2004 yılında çıktı oyun artık kan kaybetmesi normal, ama şirketin ceoları bu kaybı görüp oyuncuların isteklerine kulak verirse tekrar wow tavan yapabilir ha yok kafalarına göre takılırlarsa 1 yıl içinde dahada çok geriliyebilir
    Terenas Menethil Says : "No king rules forever, my son"
  • Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    elder scrolls online bekleneni karşılayamicak gibi görünüyor,

sağlam bir geçmişin üzerine dandik bir oyun gibi olmuş,

gameplay iç karartıcı
  • İlk ek paketler çıktığında insanlar çok heyecanlanıyordu.
    Bc çıktığında çok büyük heyecan yaratmıştı.
    Lich king çıktığında da çok büyük heyecan vardı. Çünkü insanlar hikayenin nereye gideceğini çok merak ediyordu.
    Arthas ölecek mi, ölürse ne olacak gibi.
    Blizzard oyunun hikayesini tüketti, yerine koyduğu şeylerde beklenen ilgiyi yaratmadı.
    Wow artık eski 10 milyon oyunculu günlerine geri dönemez.
    Oyunu 4-5 sene oynadım, beni oyuna geri döndürebilecek tek bir neden bile göremiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • wow'u bırakıp 6 adet oyun denedim ve ciddi miktarlarda harcama yaptım.sonuç yine aynı oldu wow dan başkası yalanmış
  • Wow insanlara ne yaptıysa artık, wowun düzeninde olmayan her oyun bize kötü geliyor. Oyunun kralıda olsa insanlar bırakıp wowa geri dönüyor. Herkes her denediği mmoda wowdan bir parça görmek istiyor yani. GW2 o kadar olay oldu bak şimdi hiç adını bile duymuyoruz, aslında çok güzel oyun ama wow bizi çok değiştirdi kolay kolay vazgeçemeyiz heralde.

Wowu bırakanlara soruyorum, Şuanda başka Mmorpg oynuyor musunuz? LoL cs 1.6 dota2 hariç

• wowun bir türlü bırakılamamasının, bırakılsa da başka bir mmorpgye başlanamamasının nedeni atmosferi ve loreu bence.diğer oyunlarda havadan gelip konan hikayeyi warcraft oyunlar ve kitaplarla oturttu.lorela alakası olmayan bir oyuncu bile quest yaptığı mekan hakkında, önemli npcler hakkında az da olsa fikir sahibi.sanki orası gerçek bir ortam, sanki o npc canlıymış gibi ve bunun nedeni grafiklerin aşırı gerçekçi olması değil.burada garrosha saydırıyoruz, sanki gerçek biri hakkında konuşuyormuş gibi oluyoruz, belki içinizde allah akıl fikir versin diyen vardır ama her karakterin ayrı ayrı hikayesi olunca çok rahat üst kat komşun hakkında konuşur gibi konuşuyorsun.diğer oyunların loreu ise olay odaklı, karakter odaklı değil ve yetersiz.ben farklı bir mmorpg başlığında burada ki kadar ciddi lore tartışıldığını görmedim.

tabi bu benim naçizane fikrim, başkasına saçma gelebilir ama wrath of the lich king geliyor dendiğinde herkes önce ouv arthas geliyor deyip sonra yeniliklerden bahsediyorsa vardır bunda bir bit yeniği diye düşünüyorum.diğer mmolarda bu pek olmuyor, belki swtor ve lotroda olmuştur bilemedim.yani kısacası wowun bırakılamamasının yada unutulamamasının nedeni gerçekten var olan bir evrenmiş gibi hissettirmesi ve bunu grafiklerle değil içerikle yapması, saygılar.

• @khalef kesinlikle tam olarak bu sebepten olduğunu düşünüyorum ben de. Bu yüzden de mesela elder scrollstan çok umutluyum çünkü lore konusunda çok çok iyi bir seri. Tamamen her şey oturtulmuş. Tıpkı wowdaki gibi karakterler üzerinde oturup konuşabiliyorsun.
    Ondan bu konuda hiçbir sıkıntısı olacağını sanmıyorum.
    Ama atmosfer konusu çok ayrı. wowun grafikleri ve atmosferi o kadar güzelki insan başka oyun oynayamıyor wowdan sonra. Böyle bir şey yapamazlarsa elder scrollsunda wow kadar tutunacağını sanmıyorum. Çünkü wow oynamış bir insan oyunu oynarken ister istemez kıyaslama yapıyor ve o grafiklerde eksik bir şeyler olduğunu hissedince o oyun insanı tatmin etmiyor. Wowa geri dönüyor. Wowu bıraktıktan sonra en az 10 farklı mmorpg oynamışımdır hiçbirinde dikiş tutturamadım şimdi wowa geri döndüm.
  • Ben de bırakanlardan biriyim. Bu kafayla giderlerse daha da oyuncu kaybedecekler.

Oyun en iyisi ve hala da öyle.Eyvallah. Ama artık eskiyor, her oyun gibi.

Bence oyuncu kaybetmesinin temel sebepleri :

1) Raid ve Dungeon'ların çok kolay hale gelmesi.
    2) Oyuncuyu çekecek mistik öğelerin azalması.
    3) Oyundaki her güzel şeyin "ekstra" para ile alınması
    4) Oyunda "Para ve Ticaret" kavramlarının çok fazla gözardı edilmesi.
    5) Warcraft'a bağlı olmak adına saçma sapan ırk ve görevlerin gelmesi. Örneğin son Pandaria versiyonu.
    6) Artık oyun o kadar toon şeylerle doldu ki hiçbir görüntü insana karizma veya güçlü gelmiyor. Bence yeni ırklara, skillere ihtiyaç var.
    7) Talent ağacının yapboz'a dönmesi. Yeter artık insanlar alıştıkları şeylerden her 3 ayda bir vazgeçmek zorunda kalıyor.
    8) Crafting sisteminin önemini tamamen kaybetmesi.
    9) Belli professionlar dışında hiçbir professionun iş yapmaması.
    10) Süreki bir classın OP oluşu. Tamam Op olsun. Kabul. Ama 10 gün sonra nerf yiyor. Bu defa bu da başka classı Op yapıyor. Kısaca karakter eşitsizliği.
    11) Raid - Dungeon Finder (Dünya'nın en saçma buluşu) Level atlamadaki tüm zorluklar bitti. Bir serverda 10 gün sonra 90 levellar cirit atıyor.

Ve gelelim ben ve benim gibilerin beklentilerine.

Dediğim gibi oyun Warcraft olduğu için belli şeyleri yenilik olarak getiremiyor. Ama artık bunu aşması lazım.
    Oyuna Worgen geldi. Çoğu kişi çok sevindi. Nihayet artık toon görünmeyecek bir ırk geldi diye. Ben de sevindim. İyi ki de geldi. Ama Worgen'dan sonra Panda geldi.
    Şeytani pandalar. Yemek yeme görevleri vsvs. Kısacası fos. Yani Worgen'in geldiği bir oyuna artık getirin Vampire ırkını. Getirin yeni bir class.

Getirin artık yeni bir düzgün Boss. Getirin artık iyi bir grafik yaması. Getirin artık düzgün ve bir süre değişmeyecek bir talent sistemi. Getirin artık ticaret ve parayı daha önemli hale. Getirin artık ....

Kısacası bunlar benim fikrimdir.

Ama bu kadar şey saydım. Yine başlarmısın deseniz muhtemelen evet derim. Deseniz ki Wow bu kadar mı kötü. Evet bu kadar kötü ama hala en iyisi derim.

Kısacası bizler gibi Blizzard'da ne yapacağını şaşmış durumda.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.