Şimdi Ara

World of Warcraft oynarken Mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle başlığı Wow bölümüne mi yoksa buraya mı açmam gerektiği konusunda tereddüt yaşadım ama buraya açayım dedim, mod. arkadaşlar uygun görmezlerse taşıyabilirler..

Konu başlığından da anlaşılacağı üzere bilgisayarım World of Warcraft adlı oynarken başka bir program açmaya kalktığımda mavi ekran veriyor.
    Bu sorun son expansion olan Cataclysm’ i yükledikten beri olmaya başladı.
    Sorunu çözmek için sırasıyla yaptıklarım:

-Ekran kartının son sürümünü ayrı ayrı markasının ve nvidia nın sitesinden çekerek ve güncellemeden önce bir önceki driver ı kaldırarak yükledim.
    -Ses kartımın son sürümünü ( onboard ) gene markasının sitesinden indirerek güncelledim.
    -2 x 1GB Kingston 667 MHz ramleri yerlerinden çıkartarak temizledim, anakart üzerindeki slotlarını temizledim, ramleri farklı slotlara taktım.
    -Bilgisayarda yüklü ne kadar gereksiz yazılım varsa sildim, virüs koruma programını ( NOD32 ) kapattım.

Tüm bu yaptıklarıma rağmen hala gerek oyuna girer girmez, gerekse girdikten bir süre sonra başka bir program açmaya çalıştığımda ( mozilla, teamspeak vb. ) mavi ekran almaktan kurtulamadım.

Aldığım mavi ekran hata kodları:

-IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
    -DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
    -Bazende herhangi bir kod olmadan sadece mavi ekran veriyor onu çözemedim..

Son çare olarak aklıma Windows cd sini takıp repair etmek, o da işe yaramazsa format atmak geliyor ama işe yarar mı yaramaz mı bilemiyorum akşam gidince onlarıda deneyeceğim.
    Aynı sorunu ya da benzeri sorunu yaşamış arkadaşlardan, ya da çözümle ilgili bir fikir verebilecek herkesten yardım talep ediyorum :)

Sistem bilgileri;
    Anakart: GA-M56S-S3 (rev. 1.x) nForce 560 / Socket AM2
    İşlemci: AMD64 Dual Core 4200+
    Ekran kartı : XFX 8800GT Alpha Dog edition
    Ram: 2 x 1GB Kingston 667 MHz
    İşletim sistemi: Windows Xp ( vista görünümlü :P ) SP3 yüklü, tüm güncellemeleri tam.

Mavi ekranı sadece ve sadece bu oyunu oynarken ve sadece oyun açıkken aynı anda başka bir program açmaya çalıştığımda alıyorum ( çok nadirende oyuna girerken ).

Şimdiden teşekkürler..

• büyük bir ihtimal ram den kaynaklanan bir sorun ram çıkart başka bir ram takarak dene eğer problem çözülmez ise hdd kaynaklanan bir problem olabilir....
  • Arkadaşlar yok mu bir çözüm önerisi olan yaw
  • Son olarak 2 x 1GB Kingston 800MHz lik ram alıp taktım,
    Format atıp Vista yükledim
    HDD nin IDE kablolarını bile değiştirdim..

Ama nafile...

Bir önceki yazıda oyuna girebildiği söylemiştim ama artık oyunada giremiyorum loading ekranındayken mavi ekran veriyor..

Lütfen arkadaşlar bir yardım edin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    World of Warcraft Ekran Kartı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.