Bildirim
Work and travel? -GİDEN VAR MI HİÇ-
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
bir sürü konu açıldı hakkında
eğer fuzuli para harcamazsan en az 2-3 bin dolarla geri dönüyorsun ama nasıl muamele ediyorlar hakında bi fikrim yok bide en çok parayı alaskada balık fabrikasında alıyorsun geri dönerken cebinde en az 6 bin dolar -
kaç ay sürüyo?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikskare -- 1 Aralık 2006; 15:41:17 > -
Ekşi sözlük de arat hakkında bilgi bulursun;ucuz işçi muamelesi çalışacağın yere bağlı tabii ama büyük olasılıkla görürsün,yine duyduklarıma göre orda alacağın para kaçak işçiler nekadar alıyorsa okadar,yani 3. dünya ülkelerinden yasal olarak kaçak işçi getiriyorlar binevi;şahsen şansım olsa ya da bedava olsa bile gitmem... -
2-3-4 ay arası seçenekler var da para kazanma açısından ve ing geliştirme açısından iyi birşey bence. eksşisözlükteki yorumları okudum zaten de orda da çok fazla yorum yok çoğu da olumsuzdu ama giden bir kişiyle tanıştım o da çok olumlu konuştu yani biraz daha fikir edinmek için acaba dedim dh de var mı böyle giden :) -
http://www.genctur.com/sp/abd/watindex.htm
en iyi para kazanma pedicap te var geldiğinde altına 2. el passat çeken tanıdığı varmış arkadaşımın 15000 20000 dolar arası kazanılabiliyo ama 4 ayda ve sıkı iş çıkartırsan -
abov 2. el passat mı çekmiş valla iyiden iyiye güzel birşeymiş gibi gelio. peki bi şe sorim snaa pedicap ne
-
yukarı -
Üniversite öğrencisi olmak ve 27 yaşından düşük olmak lazımdı hatırladığım kadarıyla.Ama emin değilim.Bir ara heves etmiştim ünideyken.Para için değil de dil için..Arkadaşım gitti Baltimora.Eğer gidecek olursanız Türklerle birlikte kalmayın bence.İngilizcenizin gelişmesini istiyorsanız tabi. -
Geçen gün WAT semineri vardı okulda.Bize anlatılanları söyleyeyim;
Her şeyden önce beklentiler çok önemli.Oraya turist gibi gideceğim diyorsan yanılıyorsun.Diğer normal işçiler neyse aynı muameleyi görürsün.Misafir değilsin kesinlikle.
Para kazanmak istiyorsan Alaska'da çalışman gerekiyor ama bu sefer Work and Travel değil de Work and Work gibi bir şey oluyor.Ama iyi para kazanılıyor.
Garsonluk yapıp bahşişle para toplamak da mümkün ama bu İngilizce'nizin ne kadar ileri olduğuna bağlı.Mesela müşteri size şarap çeşitlerini detaylıca sorsa açıklaman gerekiyor.Ayrıca servis kalitesi de çok önemli.
İki işte çalışarak da 10000 $ ciro yapılabiliyormuş.Ayrıca söylenen bir şey de şu kesinlikle bankadan kredi alıp da WAT'a katılmayın. -
Paranın satın alamayacağı şeyler vardır;eğer 2. sınıf vatandaş muamelesini görebilirim ve kaldırabilirim,sadece kazanacağım paraya bakarım diyorsan git,ben şahsen kaldıramayacağımdan dolayı gezmeye giderim belki ama bu tür bir yolla asla... -
quote:
Orjinalden alıntı: kelli felli
Paranın satın alamayacağı şeyler vardır;eğer 2. sınıf vatandaş muamelesini görebilirim ve kaldırabilirim,sadece kazanacağım paraya bakarım diyorsan git,ben şahsen kaldıramayacağımdan dolayı gezmeye giderim belki ama bu tür bir yolla asla...
-
quote:
Orjinalden alıntı: kelli felli
Paranın satın alamayacağı şeyler vardır;eğer 2. sınıf vatandaş muamelesini görebilirim ve kaldırabilirim,sadece kazanacağım paraya bakarım diyorsan git,ben şahsen kaldıramayacağımdan dolayı gezmeye giderim belki ama bu tür bir yolla asla...
iyi hoş güzel de orda 2. sınıf vatandaş muamelesi var mı? soru o zaten... sen gittiysen var öle bi şey diyosan deneyimlerini paylaş biz de yararlanalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaint -- 2 Aralık 2006; 22:21:08 > -
Ben gitmedim,ama gidenlerin,bizzat babamın,üniversitede hocalarımın,ve de giden tanıdıklarımın doğrultusunda konuşuyorum. -
Öncelikle gidebilmek için üniversite öğrencisi olmak, eğer ki son sınıf iseniz sonraki seneye 1kaç dersinizin kalması yani okulun uzamasını garantilemek ve de minimum 60 ortalamaya sahip olmak gerekli..
Bunların dışında bi şart yok, ingilizce konusunda ise gidebilmek için çat pat ingilizce yeterli, konsolosluk görüşmesi sırasında ancak Amerikada herhangibir durumda kendinizi nasıl ifade edersiniz bilinmez..
Alaska için 1200$ şirket, 100$ konsolosluk 800€ gidiş dönüş uçak bileti, ve yanınıza 400$ harçlık gibi bi faturası var ki konsolosluk görüşmesi için gidilecek istanbula yol otel yemek içmek parası hariç (farklı bir yerde iseniz)..
Ayrıca orada para kazanıyorsunuz ancak hayat orada beklenenden çok daha pahalı, ve kazandığınız para direk cebinize girmiyor, yemek kira vs çıktıktan sonra ilk olarak harcadığınız 3000$ civarı ödemeyi de unutmayın..
Çalışırken fabrikada başınızda size misafir değil işçi muamesi yapacak, işi düzenli hızı bozmadan yapmanız için sürekli talimat verecek biri olacak, ancak iş haricinde bu kişilerle çok samimi olup misafirleri tabii ki olabilirsiniz.. Yeterki iş disiplinini bozmayın..
Haftanın 7 günü çalışmak zorundasınız, keyfe göre işe gitmemek yok, eğer olursa sebepsiz, Yönetici ile ters düşersiniz, adam bu sefer size iş vermez, çalışacakken de çalışamazsınız.. Yinede haftada 7 gün en az 10 saat çalışılacak diye bir şey yok, bazen iş olmaz evlerinize geri gönderilirsiniz..
Geçen sene Alaska en kötü sezonunu geçirdi, gidenler çok az çalıştı, sürekli iş yok diye evlerine gönderildiler veya erken bitti..
Buna rağmen min. 5000$ kazançları var..
Oraya kesinlikle parayı kırmak gibi bi beklenti ile gitmeyin, tabi dönem iyi geçer 10000$lada dönersiniz ama ana amaç hayatı öğrenmek, kesinlikle misafir değilsiniz yine de ezilme büzülme gibi bi durum heryerde yok..
Bence gidecekler yakin bildikleri arkadaslari ile gitmeyi tercih etsinler, cunku orada hem sevdiklerinizleyseniz birbirinizi motive ederek işten verim alırsınız, hem beklenmedik durumlarda panik yapmaz, danışırsınız hem de her boş vaktinizde beraber gezip eğlenebileceğiniz kişiler olur ve de fabrikanın şekerli makarnalarını çekmez, çıkar ev tutar kendi yemeğinizi kendiniz yapar, ücret kesintisinden yırtarsınız..
Bu arada bu tüm anlattıklarım alaska ile ilgilidir.. Ve de ben henüz gitmedim bu sene kesin gidiyorum, yanlış anlaşılmasın giden birçok arkadaşım var alaskaya yine onlarla beraber gidicem, onlardan sene başından beri aldığım bilgilerle gitmiş kadar oldum, onların sözlerinden yazmak istedim..
-
quote:
Orjinalden alıntı: RaYNoX
http://www.genctur.com/sp/abd/watindex.htm
en iyi para kazanma pedicap te var geldiğinde altına 2. el passat çeken tanıdığı varmış arkadaşımın 15000 20000 dolar arası kazanılabiliyo ama 4 ayda ve sıkı iş çıkartırsan
Geçen yaz bir iş dolayısıyla 2,5 ay new york da kaldım ve birçok türkle tanıştım bunlardan birçoğu pedi capçi idi ve geldiklerine bin pişmandılar. pedi cap düşüneceğiniz son iş olmalı. -
evet pişman olalar var. mesela 1 ay hiç iş olmamış yanında para getirmeyenler hep ya başka işlere yönelmiş ya da eve dönmüş ama 1 aydan sonra işler çok açılmış walkboard diye birşey var new jerseydeydi galiba 50 metre için 30 40 dolar veriyorlar hatta 100 verip üstü kalsın diyormuş zenginler zaten geneledede zenginlerin geldiği gezdiği biryermiş bnm bi arkadaş kısmetse oraya gtmeyi düşünüyor bu yaz. bu iş sabır ve şans işi
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X