Şimdi Ara

Work and Travel / Erasmus Hakkındaki Sorularınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
11
Favori
3.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öneriniz için teşekkürler, bilgisayar başıma geçtiğimde yapacağım bunu

Türkiye'deki firmaya ilk gidişimde ortalama olarak $1600 (2012),

Vize randevusu için $150, uçak bileti (gidiş-dönüş) $600 ödedim.

Edit: Giderken yanınızda minimum $500 götürmeniz tavsiye edilir, zaten bu bir zorunluluk.

Orada ise para biriktirmedim, genellikle 2-3 haftaya bir gezmeye gittim, orda burda yedim parayı. Club, müze, turlar vesayreye gitti hep paralarım. Ha gitmişken Iphone aldım standart fiyattan ($700).

Genel olarak bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erasitozdogru -- 25 Temmuz 2017; 18:50:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar hocam diğer sene Work and travel düşünen biri olarak birkaç sorum olacaktı,

+ Sadece başlangıçta, firmalara WAT parasını / vize / uçak bileti cart curt giderini ödedikten sonra ve yanımıza başlangıç için gerekli miktarda harçlık aldıktan sonra Amerika'ya gittiğimizde bir daha Türkiye'den para istememize hiç gerek kalmayacak değil mi? Dönüşte de uçak paramızı çıkartacak kadar kazanabilecek miyiz? Sonuçta oraya çalışmak için gidiyoruz birde Aile'den para alacaksak rezil oluruz.

+ Ben bir arkadaşımla gitsem , aynı evde kalsak giderler vs daha mı uygun olur yoksa bir avantajı yok mudur? Hem de 2kişi beraber aynı eyalete kabul almak zor mudur?

+Hazırlığı bitirdim bu sene ve ingilizcem b1-b2 seviye arası. Mülakatta neye bakıyorlar. Aşırı sağlam bir dil bilgisine ihtiyacımız var mı?

+ Kalcağımız süreye göre Work and travel fiyatı değişiyor mu? Mesela sen 4 ay civarı kaldım demişsin ama bizim tatilimiz 3ay olsa neler değişecek , fiyat aynı mı kalacak? veya neye göre ayarlanıyor?

Biraz uzun oldu tutamadım kendimi hocam

• Selam,

- Öncelikle ilk söylediğin meseleyi son cevabıma eklemeyi unutmuşum şu an editledim. İlk giderken yanınızda zaten para götürme zorunluluğunuz var, minimum $500 maksimum $800-900 olarak. Program bunu bir zorunluluk olarak koyuyor size.

- Gitmeden önce zaten uçak biletinizi gidiş dönüş olarak alma şartınız var. Her türlü gitmeden dönüş biletinizi de almış oluyorsunuz haliyle.

- Aileden para almanıza gerek kalmaz merak etmeyin, her türlü geçinmenize ve üstüne gezip tozmaya yetecek parayı kazanırsınız içiniz rahat olsun.

- Arkadaşınla beraber gitmen kabul zorluğunda bir değişiklik yaratmaz. İlk sene sınıf arkadaşımla aynı yere gittim. Aynı evde kalma konusuna gelirsek, bu tamamen çevredeki kira ücretleri durumuna bağlı birşey. Benim işverenim kalacak yeri veriyordu ve fiyatı oldukça uygundu ($65 Haftalık). Genellikle işverenler kalacak yer veriyorlar zaten. Gittiğinizde kalacak daha uygun yer bulursanız sonradan oradan ayrılıp bulduğunuz yere geçiş yaparsınız.

- Mülakatta dil becerinin önemi minimum düzeydedir. İllaki anlayacak ve cevap verebilecek düzeyde olman gerekiyor ama tutup senden süper bir İngilizce beklenmiyor kesinlikle, hiç kasmana gerek yok. Kendine güven ve tedirgin olma mülakat sırasında. Relaks :)

- Program süresi sabittir ve toplam verilen vize süresi 4 aylıktır. Gitmeden çalışma periyodunu kendin seçersin ancak genellikle iş yerleri 3 aylık civarı çalışabilecek bir çalışan istiyorlar. Zaten programa giden kimsenin 1 ay çalışıp 3 ay gezebilme gibi bir şansı yok.
    Bu sebeple atıyorum işe başlama gününü 15 Haziran 2018, iş bitiriş tarihini 4 Eylül 2018 olarak ayarladın ise sana verilen vize bitiş süresi ortalama olarak 15 Ekim civarıdır ve 15 Ekim itibariyle ülkeden çıkmış olman gerekir. 4 Eylül'den sonraki süreçte kendine 1-2 haftalık gezi planı ayarlarsın. Sonra uçağına atlar dönersin olay bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erasitozdogru -- 26 Temmuz 2017; 11:11:10 >

• hocam ben okulu uzatsam 1 sene sonra mezun olsam o mezun olduğum yaz gidebilir miyim ?
  • Eyalet ve iş konularında tavsiyen var mı? Şuan aklımda 2 yer var.1.si mrytle beach(South Carolina eyaleti) ikincisi virginia beach(Virginia eyaleti).Buralar hakkında ne söyleyebilirsin?

Virginia beach de çok fazla türk olduğunu söylüyorlar dil gelişimi için bu ne derece kötü etki yaratır ?

• erasitozdogru kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum bilgilendirme için
  • Selam,

Garsonluk, housekeeping ve lifeguard işlerini önerebilirim. Garsonluk işi her zaman çıkıp gelmiyor, çünkü hali hazırda hızlı iletişim kurabilen ve dil seviyesi iyi olanlara bakıyorlar. Kuşkusuz en çok kazanılan iş, bahşiş ile çok iyi para geliyor bu işten. Baya bir prestiji var. Bu yüzden garsonluk işi veren firma çok nadir denk gelir. Ama lifeguard ve housekeeping işlerini saat olanaklarından dolayı tavsiye ederim. Özellikle housekeeping işi şansa bağlı olmakla birlikte tip üzerinden bazen çok iyi kazandıran bir iş.

Virginia beach için söylenenler doğru ama merak etme bunun senin İngilizce öğrenimine bir zararı dokunmaz. Tutup gününün alayını Türklerle geçirmediğin sürece bir sorun teşkil etmez bu. Arkadaş edinmekten çekinme hiç raad ol yani. South Carolina hakkında bilgim yok maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erasitozdogru -- 25 Temmuz 2017; 21:40:51 >

• einsteinwashere kullanıcısına yanıt
    Mezun olup o yıl vize alan arkadaşlar var ama tamamen şans işi, riskli olabiliyor. Çünkü vizedeki temel mantık döneceğinin garantisini vermek. Haliyle mezun adama bu ülkede işi kalmamış koyup gidecek gözüyle bakılıyor. Bankada yüklü miktar para, taşınmazın falan varsa onları belge olarak yanında götür böyle birşeye kalkışırsan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erasitozdogru

Mezun olup o yıl vize alan arkadaşlar var ama tamamen şans işi, riskli olabiliyor. Çünkü vizedeki temel mantık döneceğinin garantisini vermek. Haliyle mezun adama bu ülkede işi kalmamış koyup gidecek gözüyle bakılıyor. Bankada yüklü miktar para, taşınmazın falan varsa onları belge olarak yanında götür böyle birşeye kalkışırsan.

3 üzeri ortalamam var. Yüksek lisans yapacağım filan desen 😄

• einsteinwashere kullanıcısına yanıt
    Bunları elçilik görevlisine anlatırsın tabiki ama dediğim gibi belgeye dökülmüş hali daha etkili oluyor. Şimdi yüksek lisans başvurusu yaparsan ve kabul olursa, kabul belgeni götürebilirsin bu büyük avantaj sağlar sana ama işte vize döneminden önce bunu halledebilir misin onu bilmiyorum maalesef :)
  • Hocam ilk kez gidecekler 2200$ para vermesi gerekiyor galiba 4 aylık süreç içinde hem ihtiyaçlarını karşılayıp hemde bu parayı çıkarabilirmisin ? Birde work and travelı nerede yaptınız
  • muratcimen98 M kullanıcısına yanıt
    Hocam bu çok geniş bir soru ama söyleyebileceklerim şunlar;

Şu an firmaların talep ettiği fiyat aralığından haberim yok ama tahminimce dediğiniz gibi $2000-2200 civarı bir ücret talep ediyorlardır. Bu parayı gidince çıkarmayı planlıyorsanız zor bir ihtimal. Sosyal hiçbirşey yapamazsınız, yapamadığınız gibi tamamını çıkaramayabilirsiniz bile. Onun için böyle bir düşüncesi olan arkadaşlarıma tavsiyem, program ücretini bir yatırım gibi düşünsünler; kendileri için iyi bir yatırım.

Ben programımı New York eyaletinin Albany şehrinde Queensbury adı verilen bir bölgesinde Six Flags The Great Escape eğlence parkında yaptım hocam.

• Dolar kuru 3.50 olmuşken sence wat'a gidilir mi ?

kuzenim yıllar önce gitti sende git diyor ama o gittiğinde dolar 2 tl falandı şimdi oldu 3.5 tl.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. 4 sınıf yazında gidebilirmiyim?(bil muh okuyacagim 4 bittikten sonra orda calismak icin kalmayi deneyecegim.)

2.Oxford House 1900 dolarni mu 1800 dolarmi ne oyle bir fiyat cikardi gecen gunlerde bana.Bu sadece sirket icinmis sence fiyatlar nasil?

• Erasmus için ortalamam tutuyor, sınavı da kazanırsam başka bir engel kalır mı önümde? Ayrıca Erasmus ve Erasmus+ bir arada yapılıyormuş duyduğum kadarıyla doğru mudur? Bir de İngilizcem çok iyi değil ama yine de mesleki İngilizce dışında fena sayılmaz. Siz gittiğinizde İngilizceniz ne durumdaydı, çok iyi İngilizce bilmesek bir sorun yaratır mı? Şimdiden teşekkürler

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Gittiğim ilk yıl kur 2.25 civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam eğer.

Eğer ailen karşılayabiliyorsa bence kaçırma git derim. Cidden güzel bir tecrübe, herkese tavsiyemdir ve sonuna kadar değer.
  • TheLimonataX kullanıcısına yanıt
    Daha önce belirttiğim gibi mezun olup gitme olayı tamamen büyük şans. Genellikle mezun durumdaki arkadaşlarımız zor alıyor vizeyi, geride sağlam teminat vermeleri gerekiyorki vizeyi alabilsinler.

Hele sen orda kalıp çalışmayı düşünüyorsun, bu tamamen falso vize durumun için. Döneceğinin teminatını iyi verebilirsen belki alabilirsin vizeyi.

Dediğin firmayı hiç duymadım bir araştır Work and Travel forumlarında ama $1900-2200 genel fiyat ortalaması firmalar için, yani normal.
  • WeiLucas kullanıcısına yanıt
    Selam,

Erasmus ve Erasmus+ arasındaki farkı çok iyi bilmiyorum. Genel itibariyle ufak tefek fark olsa gerek aralarında, ama mantalite aynı. Yani ikisinden de aynı faydayı görürsün bu kafaya takılcak bişey değil

Erasmus veya Work and Travel için destansı bir İngilizce şartı yok daha önce belirttiğim gibi. Günlük hayatta konuşabileceğiniz şeyleri anlayıp cevap verebiliyorsanız bu kadarı yeter de artar bile. Zaten gidince göreceksiniz, Avrupa'nın her tarafından gelen öğrenciler de sizin gibi konuşuyor olacak. Pratik yaparak gelişecek herkes.

Erasmus için belirli bir sınav yok. Dil puanı ve Genel Akademik Not Ortalamasından gelen puanların harmanlanmasıyla ortaya çıkan puanınız var (%50-%50). Şöyle ki, eğer okulunuzda hazırlık okuduysanız ve hazırlık not ortalamanız 80 ise size erasmus için genel getirisi 40 puandır. Not ortalamanız diyelim 3 olsun, yüzlük sistemde 80'e takabül eder bu da size 40 paun getirir. Toplamda 80 puanınız olur 100 üzerinden ve tercihinizi yaparsınız. Gerisi şansa kalmış, eğer başvurularda kota sınırları içinde kalıyorsa puanınız yerleşiyorsunuz.

Not: Hazırlık okumadıysanız, okulun kendi dil sınavı oluyor. Buna giriyorsunuz ve direk buradan aldığınız not dil puanınız oluyor.

• erasitozdogru kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler

• 2 yıllık kabin hizmetleri okuyorum , work an travel istiyorum , ıraya direk peşin para veriyor muyuz ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.