Şimdi Ara

Wordpress Yedek Alımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba , internet sitemiz wordpress uzerinden yonetiliyor.Ftp sunucusundan sitenin yedegini ve hosting aldigim firmadan sql yedegini aldim diyelim.Sonra wordpress de degisiklikler yaptim , yeni temalar yukledim , yeni sayfalar hazirladim , yeni eklentiler kurdum.Fakat sonra eski haline geri donmek istedim.Ftp sunucusuna baglanip dosyalari silip aldigim yedegi yuklesem , cpanel den sql yedeginide yuklesem.Site eski haline donermi ? Ayrıca wordpress in wp-admin paneline girdigimde yukledigim yeni temalar , eklentiler falan gidermi ?

    Wordpress de yenilik yapicaginiz zaman nasil yapiyorsunuz.Buyuk degisiklikler oldugunda bir yedek alip yeniden yukleme tarzi birsey varmi.İnternette bakindim biraz ustte anlattigim seyi yazmislar hep.Eklenti kullananlarda var ama yorumlarda veri kaybedenler olmus.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodbadugly2

    Sunucudaki dosyaların ve SQL'in yedeğini almaktan başka yöntem yok zaten. Post'lar vs. yedeklenecekse plugin'ler kullanılabilir fakat en garanti yöntem SQL + sunucu dosyalarının yedeğini almak.

    Eğer geriye dönüş yapıldığında halihazırda var olan Wordpress ayarları, dosyaları vs. saklanmak isteniyorsa sunucudaki dosyalara dokunmadan sadece yedeği alınmış eski SQL'in yüklemesi yapılabilir. Eğer sunucuda varolan dosyalar + SQL silinip eski yedekler yüklenirse haliyle yedek alınan tarihten sonraki tüm yenilikler kaybedilir.

    Benim merak ettigim sey su.Ben simdi ftp ve sql yedegini aldim.Wordpress paneline girip temalari degistirip , yazıları degistirip , yeni eklentiler kurdum diyelim.

    1 hafta sonra vazgectim orjinal haline donmek istiyorum.Bu ftp yedegi ve sql i geri yuklesem , wordpress paneli eski haline donermi.Sildigim yazılar , temlar , eklentiler geri gelirmi?

    Boyle bir yedek alma imkani varmi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.