Şimdi Ara

==> WM 6.5'ın başarısızlığının 10 sebebi <==

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilindiği üzere WM 6.5 resmi olarak duyruldu ve şu an için bazı cihazlarda alpha versiyonları test edilmeye başlandı. Fakat bu WM'ı bir yerden gözümüz ısırıyor sanki. Maalesef beklentileri karşılamaktan çok uzak bir işletim sistemiyle karşılaştık.

1 - Microsoft hiçbir şekilde bu işletim sisteminin wm 5 veya wm 6'dan farklı, yeni bir işletim sistemi olmadığını yalanlamıyor. Bu, bildiğimiz WM 6'nin makyajlısı.

2- Arayüz gelişmeleri hala beklenenin çok altında, yaratıcılıktan uzak bir arayüz mevcut. Bir yere ulaşmak istediğiniz zaman bir sürü basamak atlamak zorunda kalıyorsunuz.

3- Kişiselleştirilebilirlik ve ince ayarlar SPB mobile shell 2.0'ın bile altında. Bunu yapana kadar gidip SPB mobile shell'i satın alabilirdi, o derece kötü. Tabiki böyle bir şeyi geliştirmek masraflı ve zaman alıcı bir iş fakat microsofttan söz ediyoruz, daha ne kadar zaman vermemiz lazım? wm 2003'ten beri yatıyorlar.

4- Kapasitif ekranlar desteklenmiyor. (buna ekstradan söyleyecek söz bulamıyorum.)

5- Çıkış tarihi yılın sonuna kadar ertelendi.

6- Büyük ihtimalle wm 6.1 kullanan cihazlardan wm 6.5'e geçiş mümkün olmayacak. (Büyük çoğunluğu için)

7- Zune ile entegre olunup en azından Windows Media Player zenginleştirilebilirdi. Daha onu bile yapmamışlar. Media player hem görünüş hem de donanım olarak aynı kalmış.

8- İnternet explorer düzeltilmeye çalışılmış ama kullanışlılığı hala piyasadaki internet tarayıcılarının altında. Bunu kesinlikle çözmeleri gerekiyor kaç yıl oldu artık yeter.

9- Klavye bile değiştirilmemiş. Büyük ekranlarda ya da yan çevirince klavye ortada küçücük kalıyor.

10- Yaratıcılıktan çok uzak. Yeniliklerde yaratıcılıktan eser yok. "Bugün Ekranı"ndaki şu pabuç kadar olan kenar çubuğu kaldırılmış iyi olmuş. Fakat aşağılara kadar uzayan sınırsız bir liste şeklinde bir menü eklenmiş. Bunun en başına geldiğimizi anlamak için de ilk satıra boşluk konulmuş. Zaten ona rağmen kaybolmamak imkansız gibi. Bu mu yaratıcılık?

Görüldüğü üzere winows mobile'ın daha gidecek çok yolu var. Daha yapım aşamasında olduğu biliniyor. O yüzden yavaşlamalara değinmedim bile. O yavaşlamalar da optimizasyonla giderileceği söyleniyor ama hiçbir zaman sanmıyorum ki tıkır tıkır işleyen bir WM olsun. Vista nasıl ki bu hızlı olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 18 Şubat 2009; 22:04:03 >

• o yüzdünen wm7'yi bekliyoz
  • bunun 2 sebebi olabilir bence. Microsoft apple ı gördükten sonra topladı bütün yazılımcılarını bi yere, oturun hayvan gibi işletim sistemi yapın dedi herkes ona bakıo, 3-5 kişi de 6.1 üzerinde piyasayı oyalamak için bi şeler(6.5) yapıo.. İkincisi, microsoft bu işi yapacak adam bulamıo, altyapısını kuramıo bi trlü. ööle oyalanıo kendi kendine...

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.