Şimdi Ara

wlan ne oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaslar bu wlan, lanmi herneyse izahini yapabilirmisiniz. nedir? neye yarar?

• Uygun bir yer bulun ve bağlanın

Kablosuz ve hızlı: Wi-Fi, bazı Nokia cep telefonlarında ve Communicator’larda mevcuttur ve size İnternet’e 11 Mbps’de ya da daha hızlı bağlantı imkanı sağlar.
    WLAN (Wi-Fi) ile Ne Yapabilirsiniz

Birçok otel, havaalanı, kafe, ofis ve konferans merkezleri Wi-Fi bağlantısını ücret karşılığında hatta bazen ücretsiz sunmaktadır. Yolda hızlı Internet erişimi bulmak artık daha da kolaylaşıyor ve en çok ihtiyaç duyduğunuz dosyalar için kendi makinenizi kullanabileceksiniz.

İnternet’i tarama veya dosya gönderme
    Wi-Fi 50-100 metre menzile sahiptir
    Ofisinize veya e-posta istemcinize bağlantı
    Telefonunuz ve ofis takviminin senkronizasyonu
    Ofis intranetine bağlantı
    word, sheet veya ppt dosyalarını gönderme/alma
    Şebeke bağlantısı gerektiren gelişmiş konferans çağrısı teknolojilerinden faydalanma
    Çevrimiçi oyun oynama
    Telefonunuzda hızlı mesajlaşmayı kullanarak sohbet
    Arkadaşlarınızın Presence durumunu güncelleme
    Uygun bir yer yok mu? İnternet'e GPRS/EDGE veya WCDMA'yı kullanarak bağlanabilirsiniz

WLAN Nasıl çalışır

WLAN’ı kullanabilmek için bu teknolojiyi destekleyen bir cep telefonuna ve aktif Wi-Fi şebekesini destekleyen bir alana (“hotspot” adı verilir) ihtiyacınız vardır. Şebekenizin güvenlik ayarlarına bağlı olarak, bağlanmak için şifre girmeniz gerekebilir.

WLAN Kablosuz Yerel Alan Şebekesi’nin kısaltmasıdır. Wi-Fi (Kablosuz Bağlılık), günümüzde en çok kullanılan WLAN şebekeleri olan IEEE802.11 denilen WLAN şebekesi yelpazesini belirtir.

• quote:

Orjinalden alıntı: scarycanary

Uygun bir yer bulun ve bağlanın

Kablosuz ve hızlı: Wi-Fi, bazı Nokia cep telefonlarında ve Communicator’larda mevcuttur ve size İnternet’e 11 Mbps’de ya da daha hızlı bağlantı imkanı sağlar.
    WLAN (Wi-Fi) ile Ne Yapabilirsiniz

Birçok otel, havaalanı, kafe, ofis ve konferans merkezleri Wi-Fi bağlantısını ücret karşılığında hatta bazen ücretsiz sunmaktadır. Yolda hızlı Internet erişimi bulmak artık daha da kolaylaşıyor ve en çok ihtiyaç duyduğunuz dosyalar için kendi makinenizi kullanabileceksiniz.

İnternet’i tarama veya dosya gönderme
    Wi-Fi 50-100 metre menzile sahiptir
    Ofisinize veya e-posta istemcinize bağlantı
    Telefonunuz ve ofis takviminin senkronizasyonu
    Ofis intranetine bağlantı
    word, sheet veya ppt dosyalarını gönderme/alma
    Şebeke bağlantısı gerektiren gelişmiş konferans çağrısı teknolojilerinden faydalanma
    Çevrimiçi oyun oynama
    Telefonunuzda hızlı mesajlaşmayı kullanarak sohbet
    Arkadaşlarınızın Presence durumunu güncelleme
    Uygun bir yer yok mu? İnternet'e GPRS/EDGE veya WCDMA'yı kullanarak bağlanabilirsiniz

WLAN Nasıl çalışır

WLAN’ı kullanabilmek için bu teknolojiyi destekleyen bir cep telefonuna ve aktif Wi-Fi şebekesini destekleyen bir alana (“hotspot” adı verilir) ihtiyacınız vardır. Şebekenizin güvenlik ayarlarına bağlı olarak, bağlanmak için şifre girmeniz gerekebilir.

WLAN Kablosuz Yerel Alan Şebekesi’nin kısaltmasıdır. Wi-Fi (Kablosuz Bağlılık), günümüzde en çok kullanılan WLAN şebekeleri olan IEEE802.11 denilen WLAN şebekesi yelpazesini belirtir.

arkadaşım süper anlatmışsın

• kısaca bedava internet demektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: nervium

kısaca bedava internet demektir

arkadaşlar çok güzel anlatmış.paylaşım için teşekkürler.evet wlan kısaca kablosuz bedava internettir ama günümüz telefonlarında az rastlanır bu bağlantıya.n91,9300,9500,N93... gibi gelişmiş telefonlarda vardır.(n73ün de tek eksiği WLAN olmaması o da olsaydı başka telefona gerek kalmayacaktı)
  • başlık hzırken bende sorayım bu wireless larda bi 802 b var bide b/g

aralarındaki fark ne??
  • illa bir yer bulamana gerek yok 100-200 yltl arası wireless modem satın alıp bide adsl bağlattırarak evde kendi wi-fi aüını kurabilirsin!!!
    dikkat edilmesi gereken nokta şifre koymaktır yoksa gelen geçen faydalanır netten bide kotalıysa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaa konuyu hortlattım ama bişey soracam bilgisayardaki gibi kullanabiliyomuyuz interneti mesela youtubeden klip izleme varmı??veya dosya indirip bilgisayarda kaydetme mesela n91 için diyorum 4gb yambenim evde kotalı internetim var ve oyun indirmek istiyorum cafelerde indirip tele. kaydedip gelip onu evde bilgisayarıma atabilirimiyim??tam anlamıyla yararlanabiliyomuyuz yoksa belirli kısıtlamaları varmı?
  • quote:

hyr kablosuz ağ bağlantısı demektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: iCe_SuNNY

quote:

hyr kablosuz ağ bağlantısı demektir

yaa abicim ben onu sormamıştım ki?? tarihine baksana yardım ederseniz sevinirim!!
  • udede yapabilirsin.... herhangi bi,r sorun yok....

denemeye başlamalısın sen :)
  • Evet arkadaşım yapabilirsin ama şarjın ve sabrın yetecek mi? Sonuçta 802.11 g bağlantısı bile 54 Mbps. Teoride böyle olmasına karşın örneğin 1 Mb lık evdeki ADSL bağlantısı ile 100 kbps lik bir download hızı yakalayabiliyor. (tabii sitenin de bu hızı desteklemesi lazım, yani her siteden 100 kbps lik download yapamıyorsun bu değer 10 kbps ye bile düşebilir - bağlantıdan dolayı değil siteden download yapan kişi sayısından dolayı)

Benim şahsi gözlemim ethernet bağlantım ile daha hızlı bir internet yaşayabiliyorum. Evet kablosuz bağlantı ile de 100 kbps lik download lar yaptım ama sonuçta wifi için sinyal seviyesi çok önemli. Diyelim ki sen çok yakın mesafeden güçlü bir sinyal ile bağlandın. Eğer çok büyük dosyalar indireceksen cihazını mutlaka şarja tak çünkü wifi en fazla batarya yiyen işlemlerden birisi.

• quote:

Orjinalden alıntı: tcuneytb

Evet arkadaşım yapabilirsin ama şarjın ve sabrın yetecek mi? Sonuçta 802.11 g bağlantısı bile 54 Mbps. Teoride böyle olmasına karşın örneğin 1 Mb lık evdeki ADSL bağlantısı ile 100 kbps lik bir download hızı yakalayabiliyor. (tabii sitenin de bu hızı desteklemesi lazım, yani her siteden 100 kbps lik download yapamıyorsun bu değer 10 kbps ye bile düşebilir - bağlantıdan dolayı değil siteden download yapan kişi sayısından dolayı)

Benim şahsi gözlemim ethernet bağlantım ile daha hızlı bir internet yaşayabiliyorum. Evet kablosuz bağlantı ile de 100 kbps lik download lar yaptım ama sonuçta wifi için sinyal seviyesi çok önemli. Diyelim ki sen çok yakın mesafeden güçlü bir sinyal ile bağlandın. Eğer çok büyük dosyalar indireceksen cihazını mutlaka şarja tak çünkü wifi en fazla batarya yiyen işlemlerden birisi.

güsel cevap.....

• tşkler saolun bugün kavuşuyorum wlanlı tele tşkler!!
  • hayırlı olsun bu sefer wi-fi li n91 mi alıon
  • inşallah alırsam varya herkese yemek ısmarlayacam forumdakilere 1 buçuk kebab
  • quote:

Orjinalden alıntı: udede

inşallah alırsam varya herkese yemek ısmarlayacam forumdakilere 1 buçuk kebab

abi hangi şehirdesin
  • ben taaaaaaaa vandayım! gel yemek ısmarlıyayım sana söz valla!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.