Selamlar, Limitli ADSL kullanan ve Wireless Modemi olan birisi alt üst komşuların bu bağlantıyı dışarıdan izinsiz kulllanmalarını ve dolayısyla limiti doldurmalarını nasıl engeller ? Bunun bir yolu var mı ?
Merhaba;
Şifre koyarsın
MAC ADRESS FILTERING özelliğini kullanıp, kablosuz ethernet kartınızın MAC adresini (kablosuz ağ kartının üzerinde yazar) modem ayarlarına girin. Veri güvenliğiniz için de WPA-PSK şifrelemesi kullanın. Yapamıyorsanız anlayan bir bilgisayarcıya götürün yaparlar.
WPA şifrelemesini bulup aktive ettim ama modem ayar sayfasında MAC ADRESS FILTERING'le ilgili bir şey bulamadım. ZOOM ADSL X6 Series 1046 kullanıyorum. Modem ayarlarımda bunu nasıl yapacağımı tarif edebilecek biri var mı?
Teşekkürler
sonunda başardım. yardımlarnız için teşekkür ederim
quote:
Orjinalden alıntı: kafeinn
MAC ADRESS FILTERING özelliğini kullanıp, kablosuz ethernet kartınızın MAC adresini (kablosuz ağ kartının üzerinde yazar) modem ayarlarına girin. Veri güvenliğiniz için de WPA-PSK şifrelemesi kullanın. Yapamıyorsanız anlayan bir bilgisayarcıya götürün yaparlar.
Ben sadece mac filtresi kullanıorm. Ama bu WPA-PSK şifrelemesi bende yoq linksys modem kullanıom wireless security den pre-shared key var bir de wep var??