Şimdi Ara

Wireless modem-USB adaptor sorunu. Lütfen yardım:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Bir süre önce burada da fikir alarak bir linksys wireless modem almıştım. Bu modemle laptopıma bağlanıyordum. Hiçbir sorunum yoktu.Ancak şirketim laptopımı değiştirmek için geri alıyor. Yenilemeleri ise birkaç ayı bulacak. Bu sırada yeniden evdeki masüstü pcmi kullanacağım. O yüzdne bugün biraz aceleci davranıp gittim ve bir airties wireless USB adaptor aldım. Zira birisi daha önce ben modemi alırlken "ileride adaptörle masaüstü pcni de bağlayabilirsin internete" demişti.

USB adaptor kolayca yüklendi yüklenmesine ama tabii bir detayı atlamıştım. Modemi pc'me tanıtabilmek için ethernet girişine ihtiyacım vardı!:( Oysa ben daha önce harici US robotics dial-up modem kullandığımdan ethernet girişim yok:( Airties şimdi linksys'i bir şekilde görüyor. Herhalde sinyali alıyor. Ama pc'me modem tanıtılmadığı için bağlanamıyorum:(

Lütfen birileri bana bunun bir yolunun olduğunu söylesin:( Ethernet girişi yerine herhangi bir bağlantı yoluyla harici modemin bağlandığı yerden wireless'ı tanıtmam falan mümkün müdür?Bunu hiç bir bilgim olmadan soruyorum tabii. Bir sürü masraf da etmek istemediğimden canım sıkıldı.
    Acilen fikirlerinizi bekliyorum.

pelin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purs -- 19 Haziran 2006; 10:23:38 >

• Arkadaşlar,
    Bütün umudum burası:( Başka fikir alabileceğim bir yer yok:( Ama kimse yanıtlamamış. Lütfen yardııım:(
  • ağ bağlantılarına girerek usab adatörün ağ bağlantısının kurulu olup olmadığına bak. kurulu ise pc nin modemin ip numarasını alıp almadığına bak. Örnek 192.168.1.xx gibi veya 10.0.0.xxx gibi. Eğer ip alıyorsa internet explorerdan 192.168.1.1 veya 10.0.0.2 artık hangisiyse numarayı girerek modemin biosuna ulaşabilirsin. Bir de şu önemli eğer modemin ön panelde WLAN ışığı yanmıyorsa o zaman mecburen bi eternet takarak modemin biosuna girip, Wlan ı aktif etmen lazım. eternet kartı almiyim diyosan problem değil, başka bi pc de wlanı açıp kendi pcinde kullanabilirsin. kolay gelsin.

Cevap yazmayı unutursam, özelden mesaj atın...
  • Sevgili Wallcry,
    Yardımın için teşekkür ederim ancak sanırım sorunum öyle çözülmeyecek. Çünkü:

* Pc'm USB adaptoru sorunsuz görüyor. Kablsuz ağ bağlantısı da gözüküyor ama tabii PC modemi tanımadığı için "not connected" diyor. Connect de olmuyor.

*Ethernet kartım yok. Ama modemi ille de ethernetten takıp tanıtmanın bir yolu varsa onu yapmak istiyorum. Çünkü laptopımda da önce ethernet kablosunu takıp 5 dakikada modemi tanıtmıştım. Sonra zaten bir daha o kabloya da ihtiyacım olmadı. Ama PC'mde ethernet girişi olmadığına göre ve modemin ip'sini de doğalk olarak görmediğine göre ne yapabilirm?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler..

pelin
  • laptopunda modemi kablolu mu kablosuz mu kullandığını tam anlıyamadım. ama dediğim gibi, önemli olan modemin önünde WLAN ışığının yanıp yanmadığı. Bu modemi uzun bir süre önce bir müşterime kurmuşturç Yaklaşık 1m kalınlığında duvardan wireles sinyali atabiliyor. Çok kaliteli yani. WLAN ışığına bi bakabilirsen daha yardımcı olabilirim sanırım.

• ağ bağlantılarını yeniden kurmayı dene....

Laptopı örnek olarak veriyorum. Onda wireless kullanıyordum. Zaten masaüstü bilgisayarımda wireless kullanma gibi bir niyetim yoktu. Ama laptop da gideceği için birkaç ay bunu yapmak zorundayım. Ağ bağlantılarımda kablosuz ağ bağl. gözüküyor. Hatta airties'ın arayüzünde linksysi de görüyorum.Sinyal kuvveti bile gözüküyor. Ama PC ne üzerinden bağlanacak modemi tanımazsa değil mi? Ya da offfff:( Bilmiyorum, yardıııııımmmmm:(

pelin
  • Don't panik!!! O halde pc de kablosuz ağ bağlantısına tıkla. orada kablosuz ağları listele butonuna bas. Linksys nin ikonunu gördüğünde üzerine çift tıkla bağlantın açılır. Bu arada eğer modemin içinde security ayarlaryla oynandıysa eğer, pc den modeme bağlantı kuramazsın. (başıma gelmişti) bir dene. yine olmazsa modemi resetle. (modemin arkasında reset diye küçük bi yuva var. modem açıkken oraya 5 saniye basılı tut. tabi bütün ayarları yeniden yapman lazım ve eternet üzerinden ancak olur). bu arada .ıkmam lazım 2 saate kadar gelicem yine. Başarılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: wallcry

Don't panik!!! O halde pc de kablosuz ağ bağlantısına tıkla. orada kablosuz ağları listele butonuna bas. Linksys nin ikonunu gördüğünde üzerine çift tıkla bağlantın açılır. Bu arada eğer modemin içinde security ayarlaryla oynandıysa eğer, pc den modeme bağlantı kuramazsın. (başıma gelmişti) bir dene.

Bu şu anlama mı geliyor:

-Laptopımdan modemin ayarlarına girip security ayarları ile oynasam (yani bunu başardığımı varsayalım) o zaman pc'min modemle hiçbir tanışıklığı olmadığı halde (!) wireless bağlantı kurması mümkün olabilir mi yani?

Bana modemi PC'ye bir bağlantıyla tanıtmadan bu mümkün değilmiş gibi geliyor. Mümkün mü yani? Bir de pc'mde ipconfig yaptığımda modemin ip'sini görmediğine göre bağlantılarıma çift tıklayınca çalışması nasıl mümkün olacak?

Panikliyorum ama:(

teşekkürler....
    pelin

• Evet, biraz aşama kaydettim. Anladığım kadarıyla modemi ille de ethernet kartından tanıtmam gerekmiyormuş, airties'ın minik USB adaptörü bu işi zaten kendi yapıyormuş. Ama şu anda PC'm modemin ip'sini görmediğine göre neler yapmam lazım? Lütfen yardım:( Dünden beri içimi kemirdi bu sorun!:)

pelin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.