Şimdi Ara

Windowstan Linux'e Geçme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımı aldığımda windows yüklü olarak geldi. Fakat ben şimdi ubuntu veya linux minte geçmeyi düşünüyorum. Eğer şimdi geçersem daha sonra windowsa dönmek istediğimde ne olacak key vb isteyecek mi benden yoksa hiçbir şey yokmuş gibi mi kurulacak? Birde bildiğiniz gibi cd vb vermedikleri için pc'yi açarken f7'ye basnca windowsu yeniden kuruyor. Eğerr linux kurarsam windowsa geri dönmek istediğimde yine f7 ye basmam yeterli olur mu?
    İletiyi düzenle



  • linkten en son versiyonu indirip kurun. programı çaliştirip hangi dağıtımı istiyorsanız onu seçip başlatın. pc kapanıp açılcak kendi kurulacak. sıkılırsanız program ekle kaldırdan silersiniz olur biter


    https://github.com/hakuna-m/wubiuefi/releases

    https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Wubi:_Windows_üzerinden_DVD%27siz_Ubuntu_kurulumu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hareketliperde

    linkten en son versiyonu indirip kurun. programı çaliştirip hangi dağıtımı istiyorsanız onu seçip başlatın. pc kapanıp açılcak kendi kurulacak. sıkılırsanız program ekle kaldırdan silersiniz olur biter


    https://github.com/hakuna-m/wubiuefi/releases

    https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Wubi:_Windows_üzerinden_DVD%27siz_Ubuntu_kurulumu

    Keşke cevap yazmak için yazmasanda bi yazıyı okusaydın be kardeşim.




  • Hocam sen recoveryin bozulmadan linux kurmak istiyorsun. Bende olabilecek en kolay yolu tarif ettim sana. Hem recoveryin bozulmaz hemde iki sistemi aynı anda kullanırsın.

    Evet Baştan linux dağıtımı kurarSan f7 tuşundan bidaha format atamaZsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hareketliperde -- 29 Ocak 2017; 1:58:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an windows 10 yüklü ise sistemi tamamen silsen de windows sitesinden yeni bir img indirip direk kurulum yapabiliyorsun. Windows yüklenirken CPU nun seri numarasına göre aktifleşiyor. Eskisi gibi Key kalmadı artık. Tabi bu dediklerim Toplu OEM olmayan versiyonlar için geçerli(Toplama bilgisayara windows lisansı almak gibi.). Aynı durum laptoplarda da geçerli diye biliyorum. En kötü arkalarında bir yerde key yazıyor olmalı. Eğer laptopun kurtatma kısmını silip baştan yükleme yaparsan markaya ait driverleri tek tek indirip yüklemen gerekir.

    Senin yapabileceğin iki alternatif var.
    1. Dual Boot dediğimiz iki işletim sisteminin de çalıştığı sistem. Bilgisayar açılırken hangi sistemi seçeceğine karar verebilirsin. Böylelikle geri dönmek kolay olur. Bunu da ilk mesajdaki sistemle ya da kurulum yaparken "Windows'un yanına kur" seçeneği ile yapabilirsin.

    2. Bence hiç uğraşma git 64GB ya da 128GB SSD/HDD al. Onu tak ona kur. Windows kurulu olanı da ikinci HDD gibi bağla(masaüstü olduğunu varsayıyorum.) Baktın Linuxtan sıkıldın HDD leri değiştirir yoluna bakarsın.




  • CarnageTR C kullanıcısına yanıt
    Cihaz laptop ve garantisi devam ettiği için ikinci seçenek mümkün olmuyor :/ Dual boost da ben kullanmak istemiyorum çünkü amacım Linux öğrenmek artık Windows çok basit gelmeye başladı ve bu basitlikten dolayı ikisine olursa Linux öğrenmek yerine en ufak hatada geri Windows a dönerim o yüzden tek Linux kurmak istiyorum. Dediğiniz gibi bende otomatik aktiflesiyo diye biliyorum (çünkü arkasında key vb de yok) yine de emin olmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger kesin kararli degilseniz sanal makineden ya da live vd den kullanin,deneyin.linux kurarken windowsun yanina kurarsaniz grub ekraninda secme imkaniniz olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla Linux kurduktan sonra aynı yöntemle tekrar kurulum yapabilirsiniz ancak Windows kurulumunun bulunduğu hard disk bölümünü kazara silerseniz o zaman bu şekilde kurulum yapamazsınız. Dizüstü bilgisayarla gelen Windows kurulumunda key girilmiyor, çünkü zaten o kurulum o cihazdan başka bir yerde çalıştırılmayacağı varsayımıyla hard diskinizin bir bölümüne yerleştirilmiş oluyor.
  • Windows 10 yüklüyse tamamen silseniz bile tekrar Windows 10 kurduğunuzda lisans yerli yerinde duruyor olur.Artık hardware seviyesinde bir tanıma kullanıyor Windows,internete bağlı olsun yeter.
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Artiknlinuxe geçmemek için bir sebep kalmadı belki geri dönmen hiç gerek bile kalmaz bu sorunlara tekrar teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim.

    Size tavsiyem Ubuntu tabanlı dağıtımlar ile başlamanız.(Ubuntu,Linux Mint vb.)

    Bolca kaynak bulursunuz,kullanımı rahattır.Özellikle Mint'in



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 30 Ocak 2017; 16:45:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.