Arkadaşlar şimdi bizim bi akrabanın pc sine format atılcaktı onların hdd yi aldım benim pc ye takıp win7 32bit formatı attım hiç bi problem yoktu benim bilgisayarımda masaüstüne kadar geldim yani format atıldı gösteriyodu daha sonra onlara gidip hdd yi taktığımda bana açılışta 2 seçenek sunuyor.
1.Seçenekte Windowsu normal olarak başlat 2.Seçenekte Başlangıç onarmayı başlat diye seçenek geliyor.
1. seçeneği seçtiğimde Windows başlatılyor yazarken reset atıyor hep. 2. seçeneğe tıkladığımda menü geliyor karşımıza[simage][/simage] Başlangıç onarmayı seçiyorum onarıldı gösteriyo SON seçeneğine tıklıyorum yine aynı. Sistem geri yükleme yaptım yine aynı başlarken reset.
Güvenli Modda da açılmıyor bilgisayar. Sadece 1 işletim sistemi kurulu bilgisayarda. Windows 7 DVD si ile de onar yaptım yine aynı problem devam ediyor. Ram, işlemci veya anakartta problem olsa format atmadan önce sapa sağlamdı pc. Ram slotunu falan değiştirdim ya off :S
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Ya arkadaşlar nolur hiç mi bilen yok ?
Sadece harddiski alıp yüklediğiniz için donanım çakışması veya uyumsuzluğu olmuş olabilir. Akrabınızın bilgisayarından harddiski sökmeden yeinden kurulum yaparsanız sorununuz çözülür.
windows kurulumunu arkadaşının bilgisayarından yapmalısın
Onu deniyorum ancak onların CD-ROM 10 kerede 1 okuyor cd yi buda windowsu kurulumunu yarıda kesiyo. Ve başka problem
Aşağıdaki linkteki programla usb yardımıyla da kurabilirsiniz.
Bi deniycem hepinizden Allah razı olsun olursa yazıcam olmazsa tekrar cevaplarsanız sevinirim. ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Ben yanlış anlamadıysam siz hdd yi söküp kendi sisteminizde kurulum yaptınız ..sonra diğer pc ye taktıgınızda çalışmadı ...
Doğru algıladıysam bu normal ...Çalışmaz tabi ...Eski işletim sistemlerinde bu olay oluyordu ama şimdi hangi sistemde kullanacaksanız o sistemde kurulum yapmanız gerekiyor ..
kurulumun son restartında harddiski söküp esas yerine takacaksınız... masaüstü oluşumu kendi bilgisayarında olmalı... işlemci-ekran kartı-çipset farklılıkları olumsuz etki yapabilir...
Arkadaşlar problem çözüldü hepinize tek tek teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için problem CD-ROM 'daymış kendi cd romumu götürüp akrabanın pc sine takıp oyle format attım onun cd-rom'u bozuk yarı çalışıyo yarı çalışmıyo gibi bişey Allah razı olsun yine
quote:
Orijinalden alıntı: Cirkin_01
Arkadaş senin dvd romunu sök diğer pcye tak formatı çak..
Aynen bunu düşünüyodum tam yapıcaktım yinede sorayım dedim saolasın çirkin :)
quote:
Orijinalden alıntı: atesh58
Arkadaşlar problem çözüldü hepinize tek tek teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için problem CD-ROM 'daymış kendi cd romumu götürüp akrabanın pc sine takıp oyle format attım onun cd-rom'u bozuk yarı çalışıyo yarı çalışmıyo gibi bişey Allah razı olsun yine
Selam Gerçi sorun halledilmiş ama ben yinede aklınızda bulunsun düşüncesi ile aşğıdakileri yazmayı düşündüm.
Farklı bir bilgisayarda ve donanımları uygun olmayan sistemlerdeki kurulum, diğer bir bilgisayarda %90 çalışmayacağı kesin. Bu nedenle başa bir uygulama gerekmektedir.
Bu iş için de şöye yapmanız en mantıklısı olacaktır. Kurulan sistemin Acronis universal recovery programı ile HHD'nin bir bölümüne yedeğini alıp, HHD'yi diğer bilgisayara taktığınızda aynı program ile Universal seçeneğini kullanarak geri yüklemek gerekir. Burada sadece Windows ve içindeki bazı sürücüler kurulmayacağından, sistem eksik sürücülerle sorunsuz çalışacaktır. Bundan sonra o bilgisayara ait sürücüleri yükleyerek sorunu halletmiş olursunuz. Bilginize ve kolay gelsin..
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
quote:
Orijinalden alıntı: atesh58
Selam Gerçi sorun halledilmiş ama ben yinede aklınızda bulunsun düşüncesi ile aşğıdakileri yazmayı düşündüm.
Farklı bir bilgisayarda ve donanımları uygun olmayan sistemlerdeki kurulum, diğer bir bilgisayarda %90 çalışmayacağı kesin. Bu nedenle başa bir uygulama gerekmektedir.
Bu iş için de şöye yapmanız en mantıklısı olacaktır. Kurulan sistemin Acronis universal recovery programı ile HHD'nin bir bölümüne yedeğini alıp, HHD'yi diğer bilgisayara taktığınızda aynı program ile Universal seçeneğini kullanarak geri yüklemek gerekir. Burada sadece Windows ve içindeki bazı sürücüler kurulmayacağından, sistem eksik sürücülerle sorunsuz çalışacaktır. Bundan sonra o bilgisayara ait sürücüleri yükleyerek sorunu halletmiş olursunuz. Bilginize ve kolay gelsin..
Aklımın bi köşesinde saolun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme