Şimdi Ara

Windows Yüklemiyor, Boot From Cd yapamıyoruz, yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı açtığımızda karşımıza "güvenli modda aç", windows olağan şekilde başlasın benzeri yazılar çıkıyor, hangisini seçersek seçelim windows ekranını geçemeden makina kendini resliyor. Evden Windows cd mi getirdim, taktığımızda boot failure veriyor, nelere bakmak lazım neden kaynaklanır bu sorun ? Kardeşi elektrik gidip geldikten sonra oldu demiş birşeyleri yakmış olabilir miyiz ?

• donanimsal bir problem olabilir öncelikle başka bir güç kaynağıyla bir deneyin boot ayarlarını doğru yaptığınızdan emin misiniz??
  • Galiba windows cd im bozuk, benim de aklıma güç kaynağı geldi ilk etapta ama bakalım önce şu windows cd sini halledelim boot failure bu nedenle heralde..
  • Hayır windows cdim de bozuk değilmiş, eve geldim okudu. İlginç olanı arkadaşımın bilgisayarının boot failure vermesi ve dizüstü bilgisayarının cd'yi görmemesiydi. Az önce taktım cd çalışıyor.

Gelelim asıl soruna başka neyden kaynakalanıyor olabilir sorun ? Güç kaynağı değiştirebileceğimizi sanmıyorum beceremeyebiliriz :)
  • arkadaşım işletim sistemin çökmüş olabilir yeniden kurmak gerekir işletim sistemini
  • BIOS ta AdvancedBıosFeatures seçeneğinde FirstBoot seçenği C-rom oalrak ayarlamı
    birde şunu deneyim
    WinCD sini takın, F8 basın bir kez açılışta boot menüsünden CD-rom gelecek onu seçin ve deneyin bir bakalım
  • at gitsin yada bi donanımcıya götür en azından parcaları para eder...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azad__Arda

BIOS ta AdvancedBıosFeatures seçeneğinde FirstBoot seçenği C-rom oalrak ayarlamı
    birde şunu deneyim
    WinCD sini takın, F8 basın bir kez açılışta boot menüsünden CD-rom gelecek onu seçin ve deneyin bir bakalım

First boot seçeneği cd rom evet, hatta biz garantiye almak için hepsini cd-rom yaptık first - secon -third ü.. Boot Failure verip duruyor.
    2. sini denemedik deneriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: sungur249

at gitsin yada bi donanımcıya götür en azından parcaları para eder...

Tebrik ederim. Çok güzel yardım etmişsiniz.
  • hard diski makina görüyomu onu kontrol et! tek hdd mi var?
  • Uğraştığınız makine dizüstü ise, Harddisk içindeki RECOVERY den dolayı kabul etmeyebilir.

Örneğin ilk aldığınızda Vista kuruludur ve bunu XP ile boot etmenize izin vermeyebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: runoo

hard diski makina görüyomu onu kontrol et! tek hdd mi var?

Valla bios'ta görüyor, zaten görmese Windows simgesini falan da görmezdik heralde ? Çünkü Windows yüklemeye başlıyor ve tam ortalarına doğru takılıyor kendini resliyor alet.

@msakalar

Hayır uğraştığımız makine masaüstü, xp home kurulu bilgisayara xp home cd si taktık. Ayrıca bir dizüstü var, belki onda prof. vardır tam bilemiyorum okumamasının nedeni bu olabilir.

--

Arkadaşlar bir de sanırım belirtmeyi unutmuşum, elektrik gidip geldikten sonra oluşmuş bu sorun çıkmıştı tamamen aklımdan. Güç kaynağı ya da Anakartı falan yaktık heralde o zaman, ki büyük ihtimalle güç kaynağıdır ilk yorumu yapan arkadaşın dediği gibi.. Servise götürelim en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 30 Haziran 2007; 12:38:19 >

• GÜÇ KAYNAĞINDAN OLMASIYLELE PC NİN RESET ATMASIYLA ALAKALI BİŞİDE ĞİL
  • Doğru, iyice kafam karıştı.

Saçma olabilir ama bu elektrik kesintilerinde bad sector oluşabiliyor diye biliyorum, peki bad sector kullanılan bölümden oluşabilir mi ?

Bu arada arkadaşın windows key'i yırtılmış, son 4 hanesi yok. Malum pc yi de açamıyoruz nasıl öğrenebiliriz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.