Şimdi Ara

Windows Yanıt Vermeme Hatası[Çözüldü Gibi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pUrpLe DeviL

quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

Bad Sector'e denk gelen dosyaların bulunduğu klasörleri açtığım zaman benimde başıma gelen bir durumdu bu. Yazılımsal olarak ne yaptıysam, soruna çözüm bulamadım ki Bad Sector'e karşılık gelen dosyaların nerede olduğu da bilinmediğinden, 100 GB'lık klasör içinde 1 birim Bad Sector bulunması halinde, klasörün tamamı okunamaz hale geliyordu.

Size tavsiyem HD Tune programıyla HDD'nizi taratıp, Bad Sector var mı yok mu kontrol etmeniz. Tarama sonucu Bad Sector miktarı tolere edilemez düzeyde çıkarsa, bir an önce dosyalarınızı yedekleyip, yeni bir HDD almaktan başka çözüm yok maalesef.

programı yükledim sonra neyapcam yardımcı olurmusunuz?

Tarama yaptıktan sonra, Healt Sekmesinin durumunun ekran görüntüsünü koyar mısınız?

We´ll be ready when the curtain might fall...

• Bad Sector sorunundan kaynaklı değil, HDD'niz gayet sağlıklı. En azından sorunun temelinin, bendeki gibi Bad Sector kaynaklı olmadığını öğrendik ki geri kalan seçeneklerin donanımsal sorunlar olma olasılığı çok düşük.

• quote:

Bad Sector sorunundan kaynaklı değil, HDD'niz gayet sağlıklı. En azından sorunun temelinin, bendeki gibi Bad Sector kaynaklı olmadığını öğrendik ki geri kalan seçeneklerin donanımsal sorunlar olma olasılığı çok düşük.

yalnız o resim 'error scan' yapmadan çektim 'folder usage'den taratıp çektim

Ain't about money. For Yakuza, it's all about power. Those that lose power have to give way to those that have it | 真島 吾朗
  • quote:

quote:

Bad Sector sorunundan kaynaklı değil, HDD'niz gayet sağlıklı. En azından sorunun temelinin, bendeki gibi Bad Sector kaynaklı olmadığını öğrendik ki geri kalan seçeneklerin donanımsal sorunlar olma olasılığı çok düşük.

Her ihtimale karşın, biraz uzun sürsede, diğer çözüm yollarını da araştırmaya devam ederken, arka planda tarama yapmanızı öneririm.
    Resmi de silmişsiniz bu arada?

• quote:

quote:

quote:

Her ihtimale karşın, biraz uzun sürsede, diğer çözüm yollarını da araştırmaya devam ederken, arka planda tarama yapmanızı öneririm.

yanlış resim verdim diye sildim ama konuda ekli en sondaki resim

ERROR SCAN taraması yapıyorum ozaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 15 Kasım 2012; 21:16:16 >

Ain't about money. For Yakuza, it's all about power. Those that lose power have to give way to those that have it | 真島 吾朗

• quote:

quote:

quote:

error scan sonucu

Windows Yanıt Vermeme Hatası[Çözüldü Gibi]

• quote:

quote:

quote:

quote:

error scan sonucu

Tamamdır, HDD temiz. Sorunun kaynağı yazılımsal.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

error scan sonucu

Tamamdır, HDD temiz. Sorunun kaynağı yazılımsal.

bundan sonra ne yapmalıyım? nasıl bir yol izlemeliyim?

• quote:

Aynı sorunla karşılaştığım zamanlarda, farklı farklı, alakalı alakasız, birçok şey denedim. Evvela benim sorunumun kaynağı Bad Sector olduğundan, uyguladığım yöntemlerin hiçbiri, doğal olarak işe yaramadı. Bu yüzden sorunun yazılımsal sebebinin neler olabileceği hakkında fikrim yok. Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların çözüm önerilerini bekleyeceğiz mecburen.

• quote:

quote:

Aynı sorunla karşılaştığım zamanlarda, farklı farklı, alakalı alakasız, birçok şey denedim. Evvela benim sorunumun kaynağı Bad Sector olduğundan, uyguladığım yöntemlerin hiçbiri, doğal olarak işe yaramadı. Bu yüzden sorunun yazılımsal sebebinin neler olabileceği hakkında fikrim yok. Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların çözüm önerilerini bekleyeceğiz mecburen.

peki.yardımların için teşekkür ederim saolasın

• quote:

peki.yardımların için teşekkür ederim saolasın

Rica ederim, elimden daha fazlası gelmedi maalesef.

• Sistem bilgilerinizi tam olarak konuda paylaşırmısınız ..

Öncelikle hep mi böyleydi ..? hatırladıgınız bir ayrıntı var mı bu durumla karşılaşmadan önce ..sisteme taktıgınız bir parca sürücü güncelleme yazılım kurma vs ..

Sistemde overclock var mı ?
    bios güncellediniz mi hiç ?
    anakartta onboard ekran kartı var mı ? varsa hariciyi çıkarıp oradan görüntü almayı denediniz mi ?
    güvenli modda sistemi açıp cd den bişi okuttugunuzda yada usb den yada herhangi bir işlem yaptıgınızda sorun yine tekrarlanıyor mu ?
    orthos ile işlemci testi deneyin sorun çıkacak mı bakalım ..
    memtest ile ramleri tek tek test edin ...
    Son olarak sistem ısı değerlerini konuda paylaşırmısınız ..

Orijinalden alıntı: nıggaa

Sistem bilgilerinizi tam olarak konuda paylaşırmısınız ..

Öncelikle hep mi böyleydi ..? hatırladıgınız bir ayrıntı var mı bu durumla karşılaşmadan önce ..sisteme taktıgınız bir parca sürücü güncelleme yazılım kurma vs ..

Sistemde overclock var mı ?
    bios güncellediniz mi hiç ?
    anakartta onboard ekran kartı var mı ? varsa hariciyi çıkarıp oradan görüntü almayı denediniz mi ?
    güvenli modda sistemi açıp cd den bişi okuttugunuzda yada usb den yada herhangi bir işlem yaptıgınızda sorun yine tekrarlanıyor mu ?
    orthos ile işlemci testi deneyin sorun çıkacak mı bakalım ..
    memtest ile ramleri tek tek test edin ...
    Son olarak sistem ısı değerlerini konuda paylaşırmısınız ..

Sistem bilgilerimi ve ısı değerlerini konuya ekledim.

Bu sistemi 09.02.2012 ayında topladım.Ekran kartı,dvd rw ve işlemci soğutucu hariç diğer parçalar o tarihte alındı.Ekran kartı o tarihten 19 gün sonra alındı.Ondan önce GTX 460 kullandım bu sistemde.Bir 10 günlük arada onboard kullandım.İşlemci fanı ve dvd-rw sonradan alındı.

Aldığımdan beri hep böyleydi.İlk hafta hariç.Aldığım firmaya götürdüm test ettiler ve sorun bulamadılar.

Sistemde overclock yok.Zaten yapmayıda bilmem.

Bios güncellemesi aldığım firma tarafından yapıldı.Yapıldıktan sonra kasa açılmadı ve anakart servise gitti.Yaklaşık 1 ay kaldıktan sonra geçenlerde teslim aldım.Fakat değişen hiçbirşey olmadı.

Mesela format attım herşey güzel ama programları yükledikçe sorun başlıyor.Özellikle anakart içersinden çıkan cddeki yazılım ve sürücüleri yükldikten sonra sorunlar başlıyor.

USB'DEN herhangi bir resim veya müzik kopyalamk ya da açmak istediğimde meydana gelmekte.Yada yenile yapmak istediğimde.

Son olarak dediğiniz programları indirdim sonuçları paylaşcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 16 Kasım 2012; 12:44:44 >

• bence sorun yazılımsal değil. Lakin bu sistem hiç düzgün çalışmadı demişsin. Ram modülleri de sorunlu olabilir, ekran kartı da, anakartta... Bence çok eski klasik bir şeydir ama anakarta takılı olan şeylerin yerlerini değiştirin, mesela ramlerin yerini. Hatta eğer tek slot değilse, birini çıkarıp öyle çalılştırın, sorun devam ederse diğeriyle deneyin. Eğer düzeltmiyorsa kullandığınız windows sürümü sorunlu olabilir, lisanslı mı bilmiyorum ama başka bir sürüm deneyin derim.

Orijinalden alıntı: OstotheK

bence sorun yazılımsal değil. Lakin bu sistem hiç düzgün çalışmadı demişsin. Ram modülleri de sorunlu olabilir, ekran kartı da, anakartta... Bence çok eski klasik bir şeydir ama anakarta takılı olan şeylerin yerlerini değiştirin, mesela ramlerin yerini. Hatta eğer tek slot değilse, birini çıkarıp öyle çalılştırın, sorun devam ederse diğeriyle deneyin. Eğer düzeltmiyorsa kullandığınız windows sürümü sorunlu olabilir, lisanslı mı bilmiyorum ama başka bir sürüm deneyin derim.

4 ram slotu mevcut değinizi denicem birde windows ben ve bir arkadaşım var onunda aklına geldi gidip başka bir windows cdsi alıp kurulum yapıcam

• windows sürümünü değiştirin bakalım durum ne olacak .. Bana anakart arızası gibi geliyor ..Tabiki emin değilim ama gördüğüm kadarıyla sistem arkadaşında dediği gibi hiç düzgün çalışmamış .. Mesela ekran kartını ramleri imkan varsa farklı sistemlerde deneyin ..ss lere bakınca ekran kartı sorunu olabileceği geliyor insanın aklına yada ekran kartı sürücüsü sistemde başka br sürücü ile uyumsuzda olabilir .. En azından sistem yeni ve garanti kapsamındadır sanırım ..İşin içinden çıkamassanz yine servisden yardım alabilirsiniz.. Siz denemeleri yapıp konuya paylaşın .. Varsa elimizden gelen birşeyler bakıp yardımcı olmaya çalışalım ..

windows sürümünü değiştirin bakalım durum ne olacak .. Bana anakart arızası gibi geliyor ..Tabiki emin değilim ama gördüğüm kadarıyla sistem arkadaşında dediği gibi hiç düzgün çalışmamış .. Mesela ekran kartını ramleri imkan varsa farklı sistemlerde deneyin ..ss lere bakınca ekran kartı sorunu olabileceği geliyor insanın aklına yada ekran kartı sürücüsü sistemde başka br sürücü ile uyumsuzda olabilir .. En azından sistem yeni ve garanti kapsamındadır sanırım ..İşin içinden çıkamassanz yine servisden yardım alabilirsiniz.. Siz denemeleri yapıp konuya paylaşın .. Varsa elimizden gelen birşeyler bakıp yardımcı olmaya çalışalım ..

az önce iki farklı windows 7 aldım deneyeceğim birisi çok sağlam yerden aldım.Ekran kartı ve ramleri farklı sistemde deneme şansım şuan yok ama önümüzdeki salı gününden sonra mevcut.Her parçanın garantisi bulunmakta.

Yükleyip sizlere haber vereceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 16 Kasım 2012; 16:31:03 >

• Takipdeyim ..

Konuya yazmanız bir kaç günü geçerse msjı alıntı yaparak yazın farkedebileğim ..Sayfam çok dolu oldugundan bir gün sonra hepsi çorba oluyor..

Takipdeyim ..

Konuya yazmanız bir kaç günü geçerse msjı alıntı yaparak yazın farkedebileğim ..Sayfam çok dolu oldugundan bir gün sonra hepsi çorba oluyor..

tamam

• Once Tune up utilities programini kurun ama herhangi bir tarama silme vs islemi yapmayin programa daha sonra ihtiyacimiz olacak.

Windows/System32 klasorunu acin yukaridaki arama kutucuguna *.cpl yazin. bos bi yere sag tiklayip dosyalari ada gore siralayin. Asagidaki sistem dosyalari windows ile birlikte kurulan orijinal dosyalardir.

appwiz.cpl
    bthprops.cpl
    collab.cpl
    desk.cpl
    Firewall.cpl
    hdwwiz.cpl
    inetcpl.cpl
    infocardcpl.cpl
    intl.cpl
    irprops.cpl
    joy.cpl
    main.cpl
    mmsys.cpl
    ncpa.cpl
    powercfg.cpl
    sysdm.cpl
    TabletPC.cpl
    telephon.cpl
    timedate.cpl
    wscui.cpl

Bu listedekiler disinda dosyalar varsa onlari silmeniz gerekiyor ama sistem dosyalari oldugu icin windows buna izin vermeyecektir. Tune Up'u burda kullanacagiz. Silmek istediginiz dosyaya sag tiklayip Tuneup Shredder'i secin guvenlik uyarisina evet diyin. Sorun buyuk ihtimalle cozulmus olacaktir.

Dosyalari silerken yukaridaki listede olanlari silmemeye dikkat edin yoksa isletim sisteminiz daha cok zarar verebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.