Şimdi Ara

Windows yanına ubuntu 13.04 kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hdd tek parça halinde ama yeterince boş yer mevcut. Wubi 13.04 desteklemiyormuş onu kullanamıyorum. Şimdi ubuntu 13.04 usb^den boot edip nasıl kurabilirim. Windowsu bozmadan başlangıçta dualboot olarak kalması lazım.Ve hdd'de başka bir bölümde yok. Yani yerel disk C'de 20 gb'lık bir alana kurabilir miyim? windowsa zarar vermeden

• Hocam kuruluma başlamadan soruyor, sorun olmadan kurabilirsin, istediğin gibi ayırabilirsin.

Windows yanına ubuntu 13.04 kurulumu

Fotoyu @okanbahadir'dan arakladım
    Detay:http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Windows'un_yan%C4%B1na_Ubuntu_kurmak

• quote:

Orijinalden alıntı: blackwar19

Hdd tek parça halinde ama yeterince boş yer mevcut. Wubi 13.04 desteklemiyormuş onu kullanamıyorum. Şimdi ubuntu 13.04 usb^den boot edip nasıl kurabilirim. Windowsu bozmadan başlangıçta dualboot olarak kalması lazım.Ve hdd'de başka bir bölümde yok. Yani yerel disk C'de 20 gb'lık bir alana kurabilir miyim? windowsa zarar vermeden

Linux Mint 15'de (ubuntu 13.04 tabanlı) mint4win ile windows altında kurulum yapabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_70372578/tm.htm

Mate Masaüstünü öneririm.

• arkadaşlar benim acil yardıma ihtiyacım var linux 13.04 ubuntuyu kurdum 250 gb alan verdim ama açılırken boot ekranı çıkmıyor nasıl halledebilirim bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marge Simpson

arkadaşlar benim acil yardıma ihtiyacım var linux 13.04 ubuntuyu kurdum 250 gb alan verdim ama açılırken boot ekranı çıkmıyor nasıl halledebilirim bunu

Sisteminizi çalışan CD/DVD/USB medyası ile açınız. Aşağıdaki kodları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp Boot Repair uygulamasını kurunuz ve bu uygulama yardımıyla Grub'u yeniden kurmayı deneyiniz.

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update 
    sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

Önerilen Onarım (Recommended repair) seçeneğini seçerek Grub'u yeniden kurduğunuzda, büyük ihtimalle Grub menüsüne kavuşmuş olacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 16 Temmuz 2013; 1:56:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

quote:

arkadaşlar benim acil yardıma ihtiyacım var linux 13.04 ubuntuyu kurdum 250 gb alan verdim ama açılırken boot ekranı çıkmıyor nasıl halledebilirim bunu

Aşağıdaki bağlantıda anlatıldığı biçimde, Yöntem 3 ile Grub'u yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0

hocam ben ubuntuyu geçtimde bu merek benim diski yedi ben nasıl bunu silip disk birleştirebilirim

• quote:

quote:

quote:

Aşağıdaki bağlantıda anlatıldığı biçimde, Yöntem 3 ile Grub'u yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.

hocam ben ubuntuyu geçtimde bu merek benim diski yedi ben nasıl bunu silip disk birleştirebilirim

Diski birleştirmekten kastınız biçimlendirmek ise, sistemi çalışan medya ile açıp Gparted isimli uygulama ile yapabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 11 de Windows 10 Açma
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Diski birleştirmekten kastınız biçimlendirmek ise, sistemi çalışan medya ile açıp Gparted isimli uygulama ile yapabilirsiniz.

yok hocam yaw şimdi benim 500 gb bi harddiskim var bunun 250sini windowsa,250'sini ubuntuya verdim fakat boot ekranı filan hiç bişi gelmedi açıkçası denemek istiyodum çok bişi olmadı yani çok uğraşmadım ama benim harddiskten şimdi 250 gb ubuntuyu silip bunu 250 gb windows'a eklemek istiyorum

• quote:

yok hocam yaw şimdi benim 500 gb bi harddiskim var bunun 250sini windowsa,250'sini ubuntuya verdim fakat boot ekranı filan hiç bişi gelmedi açıkçası denemek istiyodum çok bişi olmadı yani çok uğraşmadım ama benim harddiskten şimdi 250 gb ubuntuyu silip bunu 250 gb windows'a eklemek istiyorum

Gparted ile yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.