Şimdi Ara

Windows Xp Sp2 64 Bit..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • amd turion 1.6, 1 gb ram 256 paylaşımlı ekran kartlı laptopa xp 64 bit kurmuş biri olarak sürekli gelen sorulara az da olsa cevap olabilir diye buraya bundan sonra yaşayacaklarımı yazıyim dedim

ilk sorun yüklemede başladı, daha önce çalışan lisans numarası çalışmadı, internette her yeri aradım yaklaşık 15 farklı key denedikten sonra umudu kestiğim an denediğim çalıştı ve xp yi kurdum

xp 64 bit için en son service pack 2 var 3 yok

windows media player 11 ve internet explorer 7 var 64 bit sürüm olarak ancak ie yi 32 bitte çalıştırıyor çünkü flash player ın 64 bit sürümü yok flash playersız da bir işe yaramıyor ie

normal 32 bit lik winamp emule gibi programlar çalışırken sorun yaratmıyor

firefox un da 64 bitlik sürümü mevcut adı minefield olmasına rağmen görünümü falan filan birebir aynı ama flash player gerekliliğinden dolayı 32 bit lik firefox u yüklemek gerekiyor, çalışmada sorun olmuyor zaten ama nedense bu 2 tip firefoxta da sağ üstteki arama özelliği çalışmadı bende

eset smart security kullanıyorum virüs koruma programı olarak, normal 32 bitlik olan çalışmıyor bunda ama 64 bit sürümü var smart security nin ve sandığım kadarıyla diğer virüs koruma programlarında da olması lazım

codec olarak k-lite codec pack in 64 bit sürümü var ama daha bir kez denedim divx açmayı ve açmadı

live messenger 8.1 i yükledim windows live olayı çalışmıyor ve 64 bit sürümü de yok, yani windows live mail şu araştırdığım kadarıyla kullanılamıyor bunda

eski bir laptop olmasına rağmen ethernet kartı hariç tüm driverların 64 bit sürümlerini buldum daha doğrusu ekran ses ve wireless kartın 64 bit driverlarını buldum diğer normal 32 bit için olan driverlar bunda da çalıştı

hız olarak da şu an daha bilgisayar pek dolu olmadığı için net hız farkı söyleyemem ama bilgisayarın açılıp da kendine gelme süresi yani açılıştaki zımbırtıları yükleme süresi bunda 32 bitliğe göre çok daha hızlı gibi gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan Kılıç -- 20 Ocak 2009; 22:39:06 >

• inceleme için teşekkürler ama Xp de 64 bit e gereks yok
  • valla işlemcinin 64 bit desteğini bilerek 64 bit işletim sistemi kurmazsam içimde kalırdı e vista da olmaz buna daha doğrusu olur da verimli olmaz bu yüzden xp kurdum
  • windows live programını yani windows live mail messenger ı çalıştırmanın yolu

32 bit xp yüklü ve içinde de windows live mail ve messenger yüklü bilgisayarın

C:\Program Files\Common Files\WindowsLiveInstaller\MsiSources

klasöründeki kurulum dosyalarını alıp 64 bit te tek tek yüklemek, böylece çalışıyor
  • k-lite codec pack in 32 bit sürümü de çalışıyor bunda ve sorunsuz olarak divx ler bs player la izlenebiliyor
  • Batuhan Kılıç

ust konuda xp64 ile ilgili tecrubelerimi yazdim, 1 senedir kullaniyorum bir sorun yok
    bir goz gezdirirsen sorunlarinin cogunu fazla aramadan cozebilirsin

http://forum.donanimhaber.com/m_3416747/mpage_9/tm.htm

xp64 un tek eksigi directx10, ben pek oyun oynamadigimdan umrumda olmuyor.

bu arada sp3 yok cunku gerek yok, eger xp32 nin ve xp64 un sp2 cikis tarihlerine bakar isen
    XP 32bit icin sp2 Date Published: 8/10/2004
    XP 64bit icin sp2 Date Published: 3/13/2007
    arada birbucuk sene fark var :)

Ust konuda daha once yazdigim gibi messenger icin o kadar cambazliga gerek yok (yinede azmini taktir ettim , ayrica ilerde 8.0 isteyen olursa bir yontem olarak elimizde bulunsun tabi), Windows Live Messenger 8.5 xp64 e yukleniyor, softpedia dan indirmen kafi.

Ayrica gozleminde haklisin, xp64 daha hizli calisiyor, ozellikle registry ye giris cikistaki fark (regedit) beni epey mutlu etti. Yukledigin programlarin sayisi arttikca xp64 un agirlasmadigini goreceksin. Herseyden ote daha stabil cunku aslen 2k3 tabanli (farketmissindir).

Ram tanimama sorunu zaten yok, ust limit 128GB :)

Flash ve Messenger ile ilgili durum Flashi Microsoftun satin almasi ve MSN Messengerinda sahibi olmasi. Bu tur programlar arasinda x64 e uyumlu program yapmayan bir de ICQ kaldi, neyseki ICQ6.5 ile sorunlarin cogunu temizledir. Darisi ICQ7 nin basina. (ICQ kullaniyorsan tavsiyem messengerdaki yontemi icq da kullanman, bu sayede kurulum yanlis bilgileri sisteme aktarmamis oluyor ve daha duzgun calisiyor)

iyi olan tum av lerin x64 versiyonu vardir, ben mcafee kullaniyorum.
    iyi Firewall programlari bu konuda daha hizli davrandi :)
    daemon tools gibi cok populer programlar en hizli davranan oldu.

Firmalar "x64 edition" lari ayri bir paket ile satiyorlar, bu da biraz iyi arama yapmak gerektiriyor, ama sendeki bu azmi gordum, sorun yasayacagini sanmam.

Yinede bagzi eski programlarin x64 versiyonlarini bulamayabilirsin, bulamadigin her program in x64 uyumlu alternatifi muhakkak vardir :).

gerisine ust konudan bakarsin, kolay gelsin.

• üst konu daha çok sorunlarla ilgili olduğundan ve bazı insanlar genel olarak nedir ne değildir standart kullanımda neler çalışır merak ettiğinden böyle bir başlık açtım, daha çok tecrübe paylaşılsın diye, zaten önceki yüklememde o konunun tamamını okumuştum yüklemeye karar veren okur tamamını

hem diğer tüm işletim sistemleriyle ilgili sürüyle başlık var bunla ilgili de birkaç tane fazla olsun birşey olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.