Şimdi Ara

windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
1
Favori
205.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vista oncesi windowslarda güncelleme tavsiyesi:

    1)
    *control panel-->automatic update de notify me secin
    *biraz bekleyince sag altta sari ikon cikacaktir
    *oradan yapilacak update leri (güncellemeleri) secerek yapabilirsin,
    *lisansinizin kontrol edilmesini istemiyorsaniz updatelerin arasinda geniune update olmamamasina dikkat etmeniz yeterli. (XP64 icin MS bu konuda xp32 gibi surekli yeni guncelleme yapmiyor)

    2)
    control panel-->automatic update de disable secerseniz hic update (güncelleme sormaz (xp32 ve diger tum vista oncesi windowslarda ayni)
  • hangi seriali girersem kabul etmiyor çalışan arkadaşlar bana özelden atabilirmi !?
  • Arkadaşlar kullandığınız beleş x64 mpeg 2 encoder var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mav1li

    Arkadaşlar kullandığınız beleş x64 mpeg 2 encoder var mı?


    ???
  • Herkese merhaba,
    Ben formdaki bu konuda yazan arkadaşlarım kadar teknik ve profesyonel olmadığım için direkt tavsiye isteyeceğim konuyu anlatacağım. Öncelik olarak bi kaç şey söylemem gerek.
    Sizinde sıksık karşlılaştığınız gibi AMD mi İntel mi sorusu hep benim kafamı meşkul etmiştir. Evimde kullandığım AMD64 Atlhon işlemcilı sistemi alalı 2 yıldan fazla bir zaman oluyor. 4 gb king. ram var ekran kartı ve ana kart ta zamanının eniyi asus larından. uzun zamandır kullandığım ve evde yaptığım işlerin artması nedeniyle ikinci bir kasaya ihtiyaç duydum. yine aynı çelişkiyle karşı karşıya kalmıştım amd mi intel mi ? çalıştığm şirkete çok kısa bir süre önce aldığım intel makinanın performansından çok memnun olmadığım yada 2 sene önce aldığım amd ile 15 gün önce aldığım intel arasında bariz bir fark göremedeğim için yeni alacğım makinayı AMD yapmaya karar verdim. (ofisimde kullandığım makina, intel quad core2 q6600 2.4 ghz işlemci, asus p5 pro p45 ddr2 PCIx 775 bord, asus eah3850 (256bit) 512 mb ekran kartı, 4 gb 1033 mhz. king.ram) bütün makinalarımı aldığım arkadaşımı arayıp form sitelerinden ve kullanıcı yorumlarından yola çıkarak hazırladağım,

    amd phenom quat core x4 9750 işlemci
    asus amd 790 fx/sb 600 delux board
    asus ati radeon eah3870 (256bit) 512 mb DDR4 (aldığım bord ta ancak bu ekran kartını seçebiliyorum nvida seçmem durumunda ilerde crosfire yapmak istersem tekrar atiye dönmem gerekecekti)
    Kingston 8 gb 800 mhz ram (2048 double ramlar sadece 800 mhz için var ddr3 çıkmış ama çok pahalı)

    form sitelerinden okduğum ve confi. gören arkadaşlarım xp64 kurmamı ve onunla çalışmamı önerdi benda kabul ettim. makinada kurulu programlar, convertxtoDVD, mozilla, nero7 powerdvd, ashompo dvd hazırlama programları gibi öyle makinayı çok kasacak programlar değil. Haliylen kıyaslamam gerek iki kasayada aynı işleri vermeme rağmen aralırında sadeece 10 dk oynuyor. (dvd convertleme) ext. hdd`den veri alış verişi yaparken öyle gözle görünür bir hız artışı yok. ayrıca makina açılırken klasik xp ekranını göremiyorum, makina kapanırken çeşitli hata kotlarıyla kapanıyor. bir sıkıntı daha var ki, önceki kullandığım makinamda ekran 2048*1536 çözünürlüğüne çıkarken bu makina sadece 1920*1080 çıkıyor. kullandığım monitör philips 23"Q son olarak sırf makinanın performansını test etmek için crys kurdum ama çalıştırmadı. :) iki tane dosya gördüm klasörün içinde birtanesi normal diğeri crys64 yazıyor ikisinide denememe rağmen çalıştıramadım :)

    zahmet ve sabır edip bu kadar yazıyı okuduktan sonra yorumunuz nedir, ayrıca hangi işletim sistemini kurmalarını sağlayayım, orjinal yada kopya olması birşeyi değiştirirmi ?
    ben makinada, grafik çalışıyorum (cs3, corelx4), dvd yapıyorum (convrtxtodvd, nero) canım sıkıldıkça da oyun oynamak istiyorum :)

    tüm arkadaşlara teşekkür ederim...




  • Rakkate
    xp64 de crysis calisiyor,
    nero7 ise 64bit uyumlu degil.
    buyuk ihtimal 64bit uyumlu olmayan seyler kurdugundan yada gerekli guncellestirmeleri (ör: directx in yenisi) kurmadigidan sorun yasamissin. Programlarini yenilemeni ve güncellemelerini yapmani tavsiye ederim.

    hiz farkini 64bit programlarda hissedersin, ör: hem xp32 hem xp64 de off2007 ve crysis kur (kurabil), kullan anlarsin.

    isletim sistemi degistirip alismak zaman alir, kolay gelsin.
  • teşekkür ederim Yarbay...
    vista64 bit almaya karar verdim. Ankarada sadece büyük teknloji marketlerinde varmış. Oldum olası bu marketlerden alışveriş yapmayı sevmem. Bana samimiyetsiz geliyor... :) sanırım pazartesi gelir. Light scribe dvd imde geldi. Üstüne vista64 bit türkçe :) inşallah istediğim verimi alırım...
    tekrar teşekkürler...
  • vista64 için bildiğiniz bir virus programı var mı ? ben nod32 kullanıyordum ama şimdi yükleyemiyorum...
    teşekkürler...
  • Rakkate:
    vista64 konusunda ara/sor. Yanlis yerdesin
  • O kadar uğraşıp indirdim ve cd ye çektim ama sonuç hüsran:

    "This version of windows must be installed by booting off the cd. Please reboot yor computer with the CD in the drive"

    CD yi takıp boot edin diyor galiba ama nafile. Ne boottan görüyor ne de masaüstünden. Bu sorunu çözen arkadaşlardan yol gösterici bir cevap bekliyorum. İnternette link bulmak çok zor 64 bit için. Benim bulduğum da 64 corp. yazıyordu. Acaba ben mi bir yerde yanlış yaptım ama sp2 li 32 bit xp yi defalarca kurmuşluğum var ve şu anda da eski CD mi boot etmek istesem hiç sorunsuz ediyor. Lütfen yardım.
  • kukiciyo:
    Kucuk yaz, kimse kor degil
    sorun felanda yok, yanlis bisi indirmissin, zilyon tane link var, bi tane daha indir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

    kukiciyo:
    Kucuk yaz, kimse kor degil
    sorun felanda yok, yanlis bisi indirmissin, zilyon tane link var, bi tane daha indir.



    Ukalalık taslayana kadar konuşmana bak.Emir kipi kullanmadan önce bi düşün.Büyük font kullanılması istenmeseydi ; oraya font boyu koyulmazdı.
    Verdiğin yardımla da coştum gidiyorum.Sağolasın çok yardımcı oldun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kukiciyo
    Sağolasın çok yardımcı oldun.

    Bisi degil
  • "This version of windows must be installed by booting off the cd. Please reboot yor computer with the CD in the drive"

    Çektiğim 3. XP 64 CDsi de aynı hatayı veriyor. Üstelik Bu seferkini microsoftun download linkinden(http://download.microsoft.com/download/****************/WS03SP1_RTM_1830_PX6_EN.iso) indirdim ama yine aynı hatayı veriyor.

    Demem o ki bunun bir püf noktası olmalı;yani "yanlış şey indirmişsin arkadaş,başka bir tane daha indir düzelir" diyen ARKADAŞLARa duyurulur.

    Bu sorunu çözmüş kimse yok mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukiciyo -- 27 Temmuz 2008; 14:25:56 >
  • kukiciyo:
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=%22This+version+of+windows+must+be+installed+by+booting+off+the+cd.+Please+reboot+your+computer+with+the+CD+in+the+drive%22&spell=1

    google da 3 yazi var, 2 si ingilizce biri almanca. Sanirim pek fazla insan bu sorunu yasamiyor.

    baska bir aramada

    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=WS03SP1_RTM_1830_PX6_EN.iso+cd+boot+problem&meta=
    surda
    http://forums.animesuki.com/showthread.php?t=28312

    anlattigina gore Candy72 cd ye iso yazmayi bilmiyormus, keitaro nun duzgun iso yaz tavsiyesi ile yazmis ve xp64 u kurmus.


    not: Baskalari icin Ms in * siz deneme sürümü linki (Microsoft Windows XP Professional x64 Edition):
    http://download.microsoft.com/download/8/1/7/817afea0-5a51-4fa9-a973-0975f7fb7daf/WS03SP1_RTM_1830_PX6_EN.iso

    not: WS03SP1_RTM_1830_PX6_EN.iso yu simdi sanal pc ile kontrol ettim, bir hatasi yok.

    "yanlış şey indirmişsin arkadaş,başka bir tane daha indir düzelir" yorumumu MS den indirdigin icin "yanlis bisiler yapiyorsun ve pek yapilmadigin icin ne oldugunuda bilmiyorum" diye degistiriyorum.

    not: yanlis hazirlanmis iso larda ayni sorun cikiyor, yanlis hazirlanmis iso indiren cok kisi var arkadas.



    "Sorunun nerden kaynaklandigini" cozersen buralara yazarsin "umarim", bu sayede baskalarida ayni sorunu yasadiginda cozumu bulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 17 Ağustos 2008; 1:04:26 >




  • Bilgisayarı çok iyi bilmiyorum ama o kadar da acemisi değilim. İso yazdırmayı biliyorum ; zaten bilinmesi gereken fazla birşey yok ki? (En azından öyle sanıyorum.) . İSO kalıbına çift tıklayınca kendisi yönlendiriyor zaten Nero'ya... Hadi diyelim 1-2 kişi yanlış hazırladı İSO kalıbını ve ben de onlara denk geldim; ama tam 3 tane orjinal olmayan 1 tanede de senin de yukarıda vermiş olduğun linktekini indirdim. Hepsi de aynı hatayı verdi. Hem yukarıdaki microsoft linkinden indirdiğin XP-64 sende İSO kalıbı olarak mı çıktı? Bende İSO değil,direkt olarak dosyalar çıktı: AMD, I386..falan diye...
    Yine de ilgin için teşekkür ederim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kukiciyo
    ...Hem yukarıdaki microsoft linkinden indirdiğin XP-64 sende İSO kalıbı olarak mı çıktı? Bende İSO değil,direkt olarak dosyalar çıktı: AMD, I386..falan diye...
    Yine de ilgin için teşekkür ederim...


    duzgun yazdigin surece cevap veririz tabi,

    evet o linkten iso iniyor, ve iso yu xp32 yi cd ye yazar gibi cdye yazdiginda sorunsuz calisiyor.

    "direkt olarak dosyalar çıktı" yi anlamadim, neticede inen dosya .iso?
    .rar yada .img olsa neyse, ama .iso isodur.

    "direkt olarak dosyalar çıktı" bu ifadeden anladigim baska bisi de sen kendin dosyalardan bootable cd yaratmaya calismis olabilirsin ..
  • Ben mevzuyu kapatmaya çalıştıkça sen sakız gibi uzatıyorsun. Düzgün adam olduğum için başka türlü isteme olasılığı yok zaten.


    Arkadaşlar, Microsoftun sitesinden inen dosyanın uzantısı İso gibi gözüküyor ama inen dosya rar dosyası.İşte resmi:


     windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı
  • kukiciyo:

    tahmin ettigim gibi olay tamamiyle senin hatan.
    O bir .rar dosyasi degil, iso dosyasi.
    Gonderdigin resimde sadece .iso dosyalarini winrar ile iliskilendirdiginin kaniti.

    Eger daha once yazdigim yaziyi dikkatli okusan
    quote:

    http://forums.animesuki.com/showthread.php?t=28312

    anlattigina gore Candy72 cd ye iso yazmayi bilmiyormus, keitaro nun duzgun iso yaz tavsiyesi ile yazmis ve xp64 u kurmus.


    ve/yada (belki onceden) iso dosyasi nasil cd ye yazilir diye google da bir arastirma yapsan sorunun coktan cozulurdu.



    Zaten bu artik bir xp 64bit sorunu degil, .iso yu cd ye yazma sorunu

    Kendin google da bulamazsn yazilim bolumune bak,http://forum.donanimhaber.com/forumid_13/tt.htm , ilgili basliklara rastlamazsan ".iso dosyasi nasil cd ye cekilir" gibisinden bir konu acarsin, cevap veren olacaktir. (hatta bu resmide o konuda kullanirsin).

    iyi şanslar.




  • Ben de bi x64 deneyeyim. Nette 10mb olanını buldum onu kuracam birazdan da. Biri bu arada bana yararlı olacak ufak bir programın linkini pm ile atabilirmi?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.