Arkadaşımdan Orjinal Windows_xp_home aldım yüklemek için sorunsuz şekilde yükledim cd keyi falan girdim sorun çıkmadı ama şimdi windows etkinleştirme diye bir şey çıktı ama orjinal cd'den yükledim neden böyle oldu ne yapmalıyım 30gününüz kaldı yazıyor.Crack istemiyorum normal şekilde nasıl yapılır cd zaten orjinal
online olarak yapabiliriz.. [krl] pm atabilirsin..
dostum bana pm atıp bu crack konusunu anlatabilirmisin
ya ben kac senedr kullanıyorum bende oyle bisey olmadi bu yenimi cıkti
XP yi kurduktan 1 ay içinde etkinleştirmelisin.Bunun amacı senden başkasının o CD deki XP yi Başka bir PC ye kurmasını engellemek hesapta.Ama o önlemde hikaye herkez o biçim kullamnıyor
Tabiki yasal bir iş değil bu :)
[afro] ya bende sanmistim ki normal yoldan etkinlestirme yapacagiz. [krl] durum nedir?
hayır arkadaşın sorduğu soru yasal kullanıcı ile ilgili
ehee valla bende yeni kurdum Win XP Home edition ENG ya bu pro ile home arasinda ne fark var ki pm atiniz.
benimde PM'ne atarmısınız xp home edition eng. aktifleştirme crack'ını.
bende de aynı sorun var.internetten aktivasyon yapma.o şifreyi bir kez kullanırısın ancak.
xp pro sp1 de de aynı sorun var.aslında xp lisanslı ama bizim pc sürekli formatlandığı için her seferinde microsoftu telefonla aramak istemiyoruz.Bu pratik te olmuyor.Kısa çözüm bilen arkadaşlar PM atarsa sevinirim.
WindowsXP Pro'yu server olarak kullanabilirsiniz... Benim için Home ile arasındaki en önemli fark, IIS --> Internet Information Service...
Ayrıca Cagri Yüzbaşım[noktalı virgül] WinXP'yi etkinleştirmenin üç yolu var : 1 - Telefonla MS Türkiye'nin Kullanıcı Destek Masası'nı arayacaksın... 2 - İnternetten Otomatik Aktivasyonu çalıştıracaksın... Bu aktivasyon işlemi 20-30 saniye arası değişiyor... Acısız çözüm... Ama Register[Kayıt] işlemini es geçeceksin... Windows orjinalse bu işlemi, sistemi her kurduğunda tekrar edebilirsin... 3 - Aktivasyon Crack'i kullanacaksın... Ama uyarmadı deme : Bazı crackler XP'yi bozabiliyor... Yani Logon aşamasında bilgisayarın reset atmasına neden oluyor, Windows açılmıyor...
Haaa... Bu arada kurduğun WindowsXP daha önce başka bir makinada aktive edilmişse, senin makinanda aktive olmaz... Çünkü kullandığın donanımın seri numaraları kaydedilip özel bir şifre oluşturuluyor... Bu 80 haneli sıralı dizi bilgisayarın tüm parçaları hakkındaki bilgiyi MikroZoft'a yolluyor... Eğer daha önceki kurulumla farklılıklar varsa olay o anda biter...
Sözün kısası : WindowsXP, orjinal CD olsa bile ilk olarak senin bilgisayarına kurulmuş olmalı... Bu durumda bilgisayarının en az 3 parçası değişmediği sürece XP'yi internetten dilediğin kadar aktive edebilirsin...
sana katılıyorum ama gülmekten:) ben de arkadaşımdan orjinal cd alıp yükledim donanımlarımız farklı ama ben yinede sorunsuz telefonla etkinleştirdip xp yi. şimdi format attım bir daha etkinleştirecem. donanımla alakası yok bence.
Sarfedebileceğim en hafif söz : İnanmıyorum...
Bizzat bu konuda, şirket olarak dört-saatlik bir sistem önizlemesi yaptık... Sallamasına konuşmuyoruz yani... Doğru söylüyorsan, sendeki şüpheli bi durum...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Explorer</i> <br />xp pro sp1 de de aynı sorun var.aslında xp lisanslı ama bizim pc sürekli formatlandığı için her seferinde microsoftu telefonla aramak istemiyoruz.Bu pratik te olmuyor.Kısa çözüm bilen arkadaşlar PM atarsa sevinirim. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Ghost'la imajını alıp tekrardan kurabilirsin. Zaten WinXp lerde bildiğim kadarıyla 20 sefer aktivasyon yapabiliyorsun.