Şimdi Ara

Windows XP başlamıyor lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 5 yıldır kullandığım dizüstü bilgisayarımı yeni bilgisayar aldığım için eve bırakacaktım. Kullanılmayacak programları sildim bios şifresini sildim, ccleaner ile temizlik yaptım (boş alanı temizle dahil) ve kapattım bilgisayarı.

Bilgisayarı açma düğmesine basıyorum, Toshiba yazısı çıkıyor, sonra siyah ekran çıkıyor hdd lambası kısa bir süre yanıp sönüyor ve donuyor.

Bios ayarlarını sıfırladım değişmedi, F8 yapınca güvenli mod falan yazan ekran çıktı güvenli modu seçtim ekranda 10-12 satır yazıdan sonra tekrar takıldı.

Yani windows'a geçmiyor bilgisayar. Ne yapabilirim?

Sistem özellikleri:
    Toshiba L10 205 laptop
    Pentium M 1.7 Ghz
    512+256 ddr ram
    64 mb intel paylaşımlı ekran kartı
    DVD+RW

Bugün gün boyu sorunsuz kullandım, 5 yıldır da kullanıyordum.

• format C:
  • xp yi onarmayi deneyin( tavsiye etmem gene de ise yarayabilir)
    yada bartpe gibi live windows surumleri ile dosyalarinizi kurtarin ve sonrasinda duzgunce kurulum yapin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: WanDoGa

format C:

+1 Hiç uğraşma.
    Ama içinde önemli bir şeyler vardı diyorsan. Bilgisayar dergileri ile verilen kendinden çalışan Pardus CD'leri ile makineni başlat. Sistem açıldıktan sonra verilerini Flashdiske kaydet. O olmadı penguen sistemler ile de bu işi halledebilirsin...
  • quote:

format C:

format demesek

quote:

Orijinalden alıntı: exeter

xp yi onarmayi deneyin( tavsiye etmem gene de ise yarayabilir)
    yada bartpe gibi live windows surumleri ile dosyalarinizi kurtarin ve sonrasinda duzgunce kurulum yapin...

şimdi eski çekmecelerden xp cd'leri buldum onlardan dos'a geçip check disk deneyeceğim

quote:

Orijinalden alıntı: huysuzihtiyar

quote:

format C:

+1 Hiç uğraşma.
    Ama içinde önemli bir şeyler vardı diyorsan. Bilgisayar dergileri ile verilen kendinden çalışan Pardus CD'leri ile makineni başlat. Sistem açıldıktan sonra verilerini Flashdiske kaydet. O olmadı penguen sistemler ile de bu işi halledebilirsin...

aslında format da atarım da o kadar program kurulacak güncellemeler falan... zaten kota da doldu gibi şimdiden

tüm cevaplar için çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 14 Haziran 2010; 0:51:56 >

• c diskinde windows cd'si ile dos'a geçip, chkdsk, fixmbr, fixboot denedim ancak sonuç olumsuz
  • XP yi format atmadan aynı yere yeniden kur. Yani mevcut sistemin üstüne kur.
    Silme-temizleme yaparken bozulan birçok eksik dosya tamamlanır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.