Şimdi Ara

Windows Vista - IIS Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
21.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar şimdi bu döküman nerde esti onu anlatim. Bir hafta önce Vista'ya geçtim, web tasarımcısı olarak IIS'ye (e haliyle) ihtiyaç duydum ama bir türlü yapamadım sürekli 404 hataları alıp durdum. Ama sonunda emelime kavuştum ve Vista'da IIS'yi çalıştırabildim

(Döküman İngilizce Windows Vista Enterprise için hazırlanmıştır...)

İlk olarak şu yolu takip edelim...

Start >> Control Panel >> Programs And Features >> (Sol taraftan) Turn Windows Features On or Off

5-10 sn sonra listede bileşenler oluşacak. Buradaki işaretlemeleri aşağıdaki gibi yapalım...

İşaretlemeleri aynen yaptıysak "OK" diyelim ve pencereyi onaylayalım. Birkaç işlemden sonra Sistem yeniden başlamak isteyecek, onaylıyoruz ve sistemin açılmasını bekliyoruz...

Windows açıldıysa İnternet Explorer'ı açalım ve adres satırına Http://localhost yazıp Enter'a basalım...

İşte hoş bir karşılama

Şimdi bir ASP sayfası çalıştırmak için ASP sayfa(larını)sını bir klasör içine atalım ardından bu klasörüde C:\Inetpub\wwwroot\ altına yapıştıralım. Ardından IE adres satırına Http://localhost/klasoradi yazıp Enter'layalım...

İşte bu kadar, yararlı olması dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.psychopath -- 21 Şubat 2007; 21:02:59 >

• Mükemmelsin dostum mükemmmel, ;)
  • teşekürler :) iyi oldu bu bende vista kurmayı planlıyordum
  • home premium'a iis yükleniyormu?
  • Benim bir sorum olacak:

Windows Vista hangi IIS servislerini sunuyor? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
  • ellerine saglik bilader

home premium a da yuklenebiliyo iis
  • çok teşekkürler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ubuntu PC'ye Windows Kurulumu
    4 yıl önce açıldı
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Windows Boot manager Sorunu..
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • asp yi kullamak icin de baska yarlar yapmanız lazım aklınızda olsun !
  • vallahi dostum çok sağol başıma etini yiyen bi arkadaş vardı hallettik sayende :) tuttuğun altın tutamadığın gümüş tutupta tutamadıüın da bakır olsun insan harici
  • Bu işlemleri yapmadan önce başlat > denetim masası > kullanıcı hesapları > kullanıcı hesabı denetimini aç veya kapat sekmesindeki kutucuğu kaldırınız. Ayrıca IIS7 başlattan start inetmgr.exe yazarak IIS arayüzünü açıp bazı değişiklikleri yapmanız lazım yoksa sağlıklı çalışmayacaktır.
  • Arkadaslar, yeni aldigim bilgisayarimda vista home basic kurulu geldi ve CD si yok. c dizininde bir kopyasi mevcut. kurulum esnasinda ilgili dizini gostersem cd ye gerek olmadan kurulabilir mi ?

slm
  • biri bunun türkçesini koyabilir mi ?

• başlat>(ayarlar>)denetim masası > programlar ve özellikleri > windows özelliklerini aç - kapat seçeneği

Bu aşamadan sonra bir kutucuk açılır oradan internet information service seçeneğinden world wide web hizmetleri bu adımdan sonra uygulama geliştirme yönetimi tıklayacaksınız. açılan tree menüden işinize yarayacak program betiklerini işaretleyerek server kurulur. Asp kullanmak için asp.net , net geliştirilebilirliği kurulmasının önemi yoktur ve isapi ayarlarının ama isapi filter i kurmamızı birçok site öneriyor. Kolay gelsin
  • Arkadaşlar dediğiniz gibi ayarları yaptım ama hala ağ yöneticisi izin vermiyor diyo.Kullanıcı hesaplarında denetimi aç kapat kutucuğu yok bende.Nasıl kullanıcı hesabını ayarlayabilirim??Win7 kurulu bende.aspyi çalıştıramadım
  • Çok teşekkürler baya yararı oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.