ben linux a merak saldım ama bu kurulu windows düzeni mi bozmak istemiyorum onun için sanal olarak linux kurmak karıştırmak istiyorum biraz linux u bunun için bildiğiniz programlar var mı sanal işletim sistemi kurmak için.
sürümlerin " live cd " leri, sisteme zarar vermeden cd üzerinden çalışır... burada birçok sürüm var... pardus ve ubuntu denemenizi öneririm...
ben linux a merak saldım ama bu kurulu windows düzeni mi bozmak istemiyorum onun için sanal olarak linux kurmak karıştırmak istiyorum biraz linux u bunun için bildiğiniz programlar var mı sanal işletim sistemi kurmak için.
VMWare programi tam senin aradigin program ustam :)
Linuxa baslamak icin bir diger ikinci yol olarak ust mesajda arkadasin da dedigi gibi live CDler var, linuxa gorsel olarak goz atmak istiyorsan sana Knoppix 5 i oneririm. Asagidaki linkten ".iso" imajini indirip CD ye Neroda kalibi diske yazdir (burn saved image project) secenegini kullanarak yaz daha sonra bilgisayari CD den boot ettir direkt linux CD uzerinden acilacaktir.
teşekkürler ben dergi almıştım ubuntu vardı cdlerde. elimde mutlaka vardı linux cd lerde sürekli dergi alıyorum uludağ üniv. de bir sürümü vardı kafam karışıyor çok sürüm var hangisini denesem diye.
quote:
Orjinalden alıntı: meteceri
teşekkürler ben dergi almıştım ubuntu vardı cdlerde. elimde mutlaka vardı linux cd lerde sürekli dergi alıyorum uludağ üniv. de bir sürümü vardı kafam karışıyor çok sürüm var hangisini denesem diye.
deneyebildiğin kadar dene ki genel bir fikir oluşsun...... ÇOK ÖNEMLİ NOKTA : Kullandığın cd mutlaka " LIVE CD" olmalı.... Yoksa yanlışlıkla kurulan cd kullanırsan. yanlış bir adım ile XP ve Belgelerin silinebilir...Kurma ayrı bir konu...Bazı cd'ler "Live" ve "Kurulum" bir arada olur, bunlar üzerlerinde veya gömleklerinde belirtilir.... Bu tür cd'ler açılışta iki yükleme seçeneği sunar...