Şimdi Ara

Windows Store'dan oyun almamak için sebepler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alkan dan yine harika bir program. MS ciddi manada oyunculugun onundeki engellerden birisi. Konsol isini batirdilar ve konsol oyunculugunda kapatilamayacak yaralar actilar. DLC, mikro odeme, parali online hep bu firmanin icadi. Sira PC oyunculugunda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 17 Mart 2016; 0:09:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Dostum siz anlamıyorsunuz ya da videoyu izlememişsiniz gsync monütörler 144 hz dir gsync olan monütörde vsync açmasssınız kendi 144 hz ye sabitler yani siz 70 fps alırsanız ekranınız 70 hz yenilenir 100 alırsanız 100 hz yenilenir kaç fps alırsanız ekran okadar yenilenir ama gsync olmayan monütörde vsync kapatırsanız fps monütör 60 ise 60 geçerse kırılma olur 144 hz monürde 144 hz geçerse gene kırılma olur

60 hz ve ya 144 hz monütörde vsync açarsanız ekran 60 hz monütörde 60 kez 144 hz monütörde 144 kez yenilenir siz 10 fps alsanızda 60 ve ya 144 kez ekranınız yenileniz yani fps ile monütör yenileme hızı eşit olmaz o yüzden ekranda takılma kasılma gibi olur çoğu insan oyun kasıyor sanır ya da anı fps düşüşleri olur takılma hissediler o yüzden millet vsync açmaz millet takılma olmasında sadece kırılma dalgalanma olsun diye

gsyncde bunların hiçbiri olmaz fps ile monütörün hz sini eşitler yani sizin dediğiniz gibi vsync kapattığınız zaman gsync monütörde dalgalanma olmaz zaten gsync monütörde vsync açılmaz o görevi gsync yapar ekranla fps yi sekronize eder eşitler oyunlar yağ gibi ne kırılma ne dalgalanma ne kasma ne takılma hiçbirşy olmaz tek - yönü gsync monütörler 2500 tl denb aşlıyor şimdi anladın umarım.

V-Sync'i kapatın bakalım FPS nasıl 2-3 kat fırlayacak ama akıcılık 2-3 kat düşecek.

Bunun sebebi monütörün yenileme hızı ile fps eşit olamaması gsync monütörde vsync kapalı zaten gsync 144 hz den yukarı çıkartmıyor zaten videoyu izlemeni tavsiye ederim çok daha iyi anlıycaksın

https://www.youtube.com/watch?v=Gw0igMhqKnU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 17 Mart 2016; 0:28:11 >

• Çok kısıtlama var, eğer kullanıcıya bir avantajı olursa, mesela xbox oyunlarını PC'ye getiririrse veya oyunları uygun fiyatlı kiralama seçeneği getirirse tutar.

• amma kısıtlamışlar

• Ekranı kaydedemediğimizden falan bahsedilmiş ama Xbox uygulamasındaki şu ekranı kaydetme özelliği oyunlarda çalışmıyor muydu? Eğer çalışmıyorsa bu özellik ne işe yarıyor?
    Ek olarak windows 10'a özel oyunlar konusunda zaten seçeneğimiz yok. Diğer oyunlarda steam şu an çok daha avantajlı. Ama yine de çok iyi bir indirim olduğunda windows store tercih edebilirim.

• steam e rakip bile olamaz origin gibi olur
  • Yuh, direk ölü doğacak.
  • microsoftun ipiyle kuyuya inilmez kaç kere söyleyeceğiz...

• Bence sebep bu platformu bilmemeleri. Olaya çok basit bakıyorlar ama zaten karşılarında Steam gibi dev bir rakip var. Sen o rakibe karşı 1-0 geridesin ve bu yetmezmiş gibi insanların seni seçmemesi için daha fazla sebep üretiyorsun. Zerre akıl yok bu Microsoft'ta.

Uplay, Origin eleştiriyoruz ama adamlar hiç olmazsa Steam'in sunduğu çoğu şeyi veriyor sana. Bir kısıtlama olmuyor.

Bir kaç şey de ben ekleyeyim. Oyunları nereye kaydedeceğimizi seçemiyorsunuz. Yedek alma gibi bir imkanınız da yok. Kısacası ben mağazadan falan oyun almam. Ve mağazaya gelen oyunları da PC oyunu olarak görmem. Steam'e getirirse oynarım yoksa sadece konsola çıkmış bir oyun olarak görürüm o oyunları ve zerre umurumda olmaz.
  • microsoft bize steamın aslında ne kadar büyük ve kaliteli bir platform olduğunu hatırlattı. teşekkürler Microsoft bir işe yaradın sonunda:D

• Windows Store'un gelişeceğine inanıyorum. Bazı maddelere katılmamakla birlikte; katıldığım durumlar zamanla düzelecektir. Daha ne kadar oldu ki bu mağaza açılalı.

• gears of war da şuan sadece windows store da erişilebilir, bunun yanında forza ücretsiz gelince zaten herkes alırım bir dal diyerek kullanacak sonrasında belki fh2 devamında quantum break, gears of warlar 4 e kadar derken hatrı sayılır kullanıcı olacaktır. zamanla da gelişir eşek değiller ya. 49 lira gow güzel duruyor mesela enpara steam bitirip ayın enparalısı diye windows store yapacak sanırım, e bende oradan alırım böyle durumlar da var

• quote:

Orijinalden alıntı: ADANAL1

Videoyu izlemedim ama şu başlık bile ne kadar yanlı olduğunuzu gösteriyor.

Adamlar iftira atmış gibi yorum yazıyorsunuz. Paranız boşa gitmesin, karşılığını alın diye haber yapmışlar mis gibi.

• steam biraz daha kassa linux üzerinde çalıştırtır oyunları.geliştiricilere vs destek olur yapar bunu.Ama ms şuan kendi bacağına sıkıyor bence.

sanırım ilerde steami öldürmek için bazı oyunların haklarını falan komple satın almaya çalışacak ms. ve steam in ms üzerinde çalışmasını engeller.

böyle bir durumda steam işletim sistemi yapıp,mevcut abone sayısınıda ön planda tutarak oyun firmalarına kendini kanıtlarsa ki bence çokda zor değil, artık oyunlar konsolmu pc mi yada hangi konsoldan ziyade hangi market şeklinde alıcısını düşündürür.

Şahsi görüşüm şuan steam üzerinde bulunan oyunlarımın hepsi steamos üzerinde çalışıyor olsa saniye düşünmem windowsu silerim.

• oyunun dosyasını bulamıyorsunuz böyle bir saçmalık yok

• sorceress kullanıcısına yanıt
    Games for Windows Live (GFWL) 2007'den beri mevcut olan bir sistem, sanırım geçen sene veya evelki sene uğradıkları fiyasko sonucunda kapanmış bir servis. Yani MS bu pazarda yeni değil. DX windows ile oyun hayatımıza girdiğinden beri bu adamlar oyunlarla iç içe, 2002'de konsollarını çıkardılar, 13-14 senedir konsol pazarında mücadele ediyorlar. Hatta Dreamcast konsolunun işletim sistemi de Windows CE'dir, 99'da çıktı bu konsol. Söylediğiniz gibi pembe bir tablo yok ortada, MS'un oyuncular için asıl kafalarındaki şeyleri öğrenmek istiyorsanız E3 2013'ü oturun bir daha seyredin.

Açıkçası yeni olduğunu sandığınız Windows Store aslında yıllardır bu pazarda mevcudiyeti olan bir firmanın ürünü ve yıllardır yapmadıkları (bakın yapamadıkları demiyorum) geliştirmeleri, özellikleri bu saatten sonra getireceklerini savunmak kusura bakmayın ama safdillik olur.

İlanihaye, Microsoft bu işten de dersini alır mı, almaz mı bilmiyorum ama oyuncuların tepkisi ile çıkan bu durumdan sonra çareyi yine havluyu atıp gitmekte bulacak. Bakınız; Zune, Xbox, Xbox One, Nokia, diye uzar gider liste...

Şöyle bir kenarda dursun, hatırlamak isteyenler veya gülmek isteyenler izleyebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 17 Mart 2016; 17:41:42 >

• Xbox One konsoluna sahip misiniz? Bana biraz Sony fanı gibi göründünüz. Windows mağazası Aaa kalitede oyunlara kısa süre önce destek vermeye başlayan bir mağaza. Bu konunun videosu bu sebeple yapıldı. Aaa kalitede oyunlar gelmeye başlamasa idi Ben olsam Windows mağazası üzerine bırak video çekmeyi, yorum yapmaya dahi gerek duymazdım. Şu anki durumda ise ciddiye alınması gereken bir platform olduğunu gösteriyor. Bizler oyuncu olarak umalım, Windows mağazası bir çok yeni özellikle donansın ve yeni yapımlar gelsin. Kim bilir daha ucuza oyun oynanan bir platform olur.
  • Yahu adamlar 5 ayda marketten tek tuşla oyunu indirip-kurmayı getirmişler, Xbox uygulamasından başarımlarını, arkadaşlarını, arkadaşlarının başarımlarını, parti kurmayı vs. getirmişler, oyunu beğenmezsen yine tek tuşla silmeyi getirmişler, hala daha oyun dosyaları olmadan olmaz diyen mi dersin, Steam'e rakip olamaz diyen mi dersin, GFWL'ı gördük diyen mi dersin, V-Sync () diyen mi dersin anlamsız bir sürü yorum var. PC'ye oyun yapmak hiç Xbox'a oyun yapmaya benzer mi, ikisi arasında benzerlik var mıdır ? Çıkalı 5 ay olmuş bir sistemi bu denli eleştirmek ne kadar doğrudur ? Bu 2 soruyu iyi düşünün. Az bekleyin da olacak işte bir şeyler, 1-2 sene sonra istediğinizi deyin.
  • Çok doğru noktalara iyi eleştiriler yapılmış. Phil reis bazı şeyleri başlattı ama böyle oyuncuları kazanamaz. Pc kullanıcılarını Xbox'dan gelen 3-4 oyunla çok kolay çekemezsin yanına, bu sorunları düzeltmek bile yetmez, çünkü karşında bu işin standardını belirlemiş Steam var.
  • "Bu bildiğin GFWL 2 olmuş" demeyeceğim çok acımasızlık olur.
    Ama eksiği çokmuş bu kadar olacağını düşünmemiştim.
    Daha yeni yeni büyük oyunlar buraya geliyor, umarım en kısa sürede sorunları düzeltirler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.