Şimdi Ara

Windows ses kartımı çalıştıramıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün c sürücüsünü biçimlendirdim ve windows.xp.pro.sp2.tr kurdum. Geleneksel sürücü tanıtma işlemlerini yaptım. Ancak ses kartımı bir türlü çalıştıramadım. (Biçimlendirmeden önce çalışıyordu. Ayrıca elimdeki linux canlı CD'sinde de ses sorunu yaşamıyorum. Bu yüzden donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum. )

Ses kartım, asus a7v8x-x modelli anakartına tümleşik bir soundmax ürünü. Şu anda sistemde sadece midi özelliği etkin. Zaten ona da ihtiyacım yok. Diğer ses aygıtlarını da kullanamıyorum herhangi bir müzik dosyasını yürütemediğim gibi oyunlarda da çıkmıyor. En güncel sürücüyü dahi denedim ama fayda yok. Sorun nerede olabilir? Çözümü nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luciferi -- 30 Ocak 2006 0:08:15 >

• aygıt yöneticisinde nasıl görüyor tanınmış haldemi?...
    eğer tanınmış halde ise sürücüyü kaldırıp tekrar yüklemeyi dene
  • Bios ta onboard ses kartı enable mı ? Winamp ta options- preference - output dizininene geldiğinde Directsound aktif mi? Bir kontrol et bakalım...
  • @Burak : Aygıt yöneticisinde tanınmış halde görünüyor. Yazarken işin en garip ve gülünç kısmını, aygıt yöneticisini eklemeyi unutmuşum; Aygıt yöneticisine göre ses sisteminde her hangi bir sorun yok. Her denememde "Bu aygıt düzgün çalışıyor." gibi gülünç bir ifade ile karşılaşıyorum. (Neremle gülsem bilemiyorum!?)

@jackosman : Ah be kardeşim, biosta kapalı olsa linux'da çalışırmıydı, sorun sadece ve sadece şu anki windows'da. Ama neresinde bulamadım. Winamp da kullanmıyorum. Bu yüzden ne demek istediğini de anlayamadım. Winamp windows'un kaynaklarını kullanarak ses çalıyor, bu yüzden windows'da ses yoksa winamp'dan da beklenemez, öyle değil mi?

Sürücü yükleme, kaldırma, güncelleme işlemlerini defalarca denedim. Dün kurduğum işletim sistemini kaldırıp bugün tekrar kurdum, onlarca yaptığım işlemeleri tekrar yaptım ama fayda yok. Bu yüzden foruma yazdım. Windows, özürlü bir işletim sistemi, muhakkak birilerinin de başına gelmiştir düşüncesiyle...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı çalışmıyor
    14 yıl önce açıldı
    PC Ekran Kartını Görmüyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.