Şimdi Ara

Windows Recovery Console Ekranı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows açılırken, BIOS ekranından sonra çok kısa bir süre Windows Recovery Console, altında da Windows Home Edition seçenekleri çıkıyor ve bilgisayar otomatik olarak home editionu seçip devam ediyor. Bu ekran niye geliyor nasıl kapatabilirim?

• Yok mu anlayan?
  • aynı sorun bendede oldu galiba bi kaç dosya sildim ondan olabilir sorunu nasıl çözebilirim yardım edebilirmisiniz...
    işte SS
  • arkadaşlar sorunu buldum bu hatadan alanlar şu yolu izleyin
    Bilgisayarıma sağ tıkla
    Özellikler
    gelişmiş
    başlangıç ve kurtarma ayarlar

işletim sistemleri listesini gösterme süresi olanı kapatın

sonra düzenle tuşuna basın
    notepad açılacak şu kodu yapıştırıp kaydedin

[boot loader]
    timeout=0
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

tamam
    tamam
    bilgisayarı yeniden başlat ve sorun düzelecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bul3nt -- 25 Mart 2010; 22:11:18 >
  • TornadQ

Konunun Üzerinden Uzun bir süre geçmesine rağmen, İnternette arama yapıldığında bu konu çıkıyor.

Bir Önceki mesajınızda Verdiğiniz komutlar sizin bilgisayarınız için geçerlidir. Diğer Bilgisayarlarda Ciddi sorunlar çıkartabilir..
  • Sisteminize sanırım virüsten dolayı ComboFix uyguladınız ve combonun güncelleme esnasında size sorduğu windows recovery console yüklesin mi sorusuna okumadan evet demiş olmalısınız. Bu sebeple gelmiştir.

Sorunun çözümü yukarıda da bahsedildiği gibi boot.ini den ilgili satır silinerek halledilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arescom

Sisteminize sanırım virüsten dolayı ComboFix uyguladınız ve combonun güncelleme esnasında size sorduğu windows recovery console yüklesin mi sorusuna okumadan evet demiş olmalısınız. Bu sebeple gelmiştir.

Sorunun çözümü yukarıda da bahsedildiği gibi boot.ini den ilgili satır silinerek halledilebilir.

Bunları ve sorunun çözümünü yazmak için girmiştim lakin arkadaş güzelce yazmış.

@TornadQ Arkadaşımızda sorunun çözümünü açıklamış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows boot manager silindi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TornadQ

Arkadaşımızın Yaptığı açıklamadaki Yazıyı Notepad kısmındaki yazı ile değiştirip kapatın, Sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınız Açılırken Eksik dosya hatası ile karşılaşıcaksınız ve Güvenli Modda bile açamayacaksınız.. Tek Çare Format Olacak.
  •  Windows Recovery Console Ekranı?

Yaptıktan sonra aşağıdaki gibi olmalı not defterinin için.Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıyorsunuz ve artık sana açılıştıra Windows Recovery Console sormuyor.

quote:

[boot loader]
    timeout=3
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

quote:

Orijinalden alıntı: BabyIcey

TornadQ

Arkadaşımızın Yaptığı açıklamadaki Yazıyı Notepad kısmındaki yazı ile değiştirip kapatın, Sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınız Açılırken Eksik dosya hatası ile karşılaşıcaksınız ve Güvenli Modda bile açamayacaksınız.. Tek Çare Format Olacak.

BabyIcey arkadaşım lütfen bilip bilmeden konuşmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Yaptıktan sonra aşağıdaki gibi olmalı not defterinin için.Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıyorsunuz ve artık sana açılıştıra Windows Recovery Console sormuyor.

Bakın Bu anlattığınız işlem Doğrudur. Daha önce ve Dün akşam yaptım ve herhangi bir sorun olmadı. Dün Reocvery sorununu bende yaşıyordum ve arkadaşımızın yazdığı yazı ile benimkini değiştirip kayıt ettim. Ve bilgisayarımı yeniden başlattığımda Bir dosyanın eksik olduğunu söylüyor ve değiştirilmesini istiyordu. Herhangi bir tuşa bastığım zamanda ise bilgisayarım bir anda kapanıp yeniden aynı yere geliyordu. Güvenli mod dahil hiç bir şekilde açamadım ve Format attım. Formattan sonra da Açılışta İki tane Windows Xp Pro.. yazısı çıkıyordu ve yukarıda göstermiş olduğunuz satırlardan alttakini silip sorunumu düzelttim.

Bir gün önce başıma gelmiş bir olayı anlattım, yani bilip bilmeden anlattığım veya da internette gördüğüm bir yazı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: BabyIcey

quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Bakın Bu anlattığınız işlem Doğrudur. Daha önce ve Dün akşam yaptım ve herhangi bir sorun olmadı. Dün Reocvery sorununu bende yaşıyordum ve arkadaşımızın yazdığı yazı ile benimkini değiştirip kayıt ettim. Ve bilgisayarımı yeniden başlattığımda Bir dosyanın eksik olduğunu söylüyor ve değiştirilmesini istiyordu. Herhangi bir tuşa bastığım zamanda ise bilgisayarım bir anda kapanıp yeniden aynı yere geliyordu. Güvenli mod dahil hiç bir şekilde açamadım ve Format attım. Formattan sonra da Açılışta İki tane Windows Xp Pro.. yazısı çıkıyordu ve yukarıda göstermiş olduğunuz satırlardan alttakini silip sorunumu düzelttim.

Bir gün önce başıma gelmiş bir olayı anlattım, yani bilip bilmeden anlattığım veya da internette gördüğüm bir yazı değil.

Bir yerde bir yanlışlık yapmış olmalısınız. Ben bir bilgisayarcıda çalışaraktan çok pc'e zor durumlarda Combofix uyguluyorum kimisine dalgınlıkla recovery kısmına evet diyorum kimine hayır. Sonrasında yukarıdaki işlemi yaparak sorunumu düzeltiyorum. Sizde bir yanlışlık olmuş olmalı ki böyle bir sorunla karşı karşıya kaldınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.