Şimdi Ara

Windows Phone 8, HTC HD2'ye port edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
3
Favori
3.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

Windows Mobile 6.5 işletim sistemiyle birlikte yaklaşık üç yıl önce piyasaya sürülen HTC'nin Leo kod adlı akıllı telefonu HD2, Microsoft'un yeni Windows Phone 8 mobil platformunu çalıştırırken görüntülendi. DarkForcesTeam hacker grubunun Çince forumunda yayınlanan cihaza ait görseller, Windows Phone'un son sürümünün efsane telefona başarıyla port edildiğini gözler önüne seriyor. 

Görüntüleri paylaşan forum üyesinin DFT grubuna mensup güvenilir bir şahıs olması sebebiyle port işleminin gerçekten başarıyla tamamlandığından şüphe edilmiyor. Ancak Microsoft'un Bitlocker veri şifreleme ve koruma sistemini Windows Phone'a uyarladığı ve yazılım-donanım güvenliğini SafeBoot özelliği ile donanım üzerindeki fiziksel bir çiple sağladığı biliniyor. Bu sebeple WP8'in eski modellere donanım eksikliğinden ötürü port edilemeyeceği düşünülüyordu. Neyse ki daha önce önemli çalışmalara imza atmış bir takım tarafından Apollo kod adlı yeni ekosistemin uyarlama çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyor. Yakında HD2 dışındaki telefonlar için de benzer çalışmalar ortaya çıkacaktır.

WM 6.5 ile çıkış yapan HTC HD2, Microsoft'un Windows Phone 7, Windows Phone 7.5 ve hatta internete sızan WP 7.8 sürümlerini dahi çalıştırabilmişti. Bunun yanı sıra Leo ile ilgilenen geliştiriciler, son olarak Android 4.1.2 Jelly Bean versiyonunu aygıta uyarlamayı başarmıştı. Ubuntu, Bactrack gibi dağıtımlarla da kullanılabilen HD2'nin henüz kullanım ömrünü doldurmadığı görülüyor. Kullanıcıların yükleyebileceği WP8 ROM'larının önümüzdeki haftalarda internette yayınlanması bekleniyor. 

• Ne telefonmuş arkadaş !
    Her şey port ediliyor.

• Ne telefonmus Maşallah kaldırmadıgı sistem yok tebrik etmek lazım adamları

• htc bu telefonu yaptığının farkında değildir sanırım. Böyle telefon yapmayı unuttuğu kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakops. -- 30 Kasım 2012; 15:25:03 >
  • Satmaz olaydim, kiymetini bilemedim.

• Performansı nasıl acaba.

İlk nesil wp7 telefonlara port edilirse çok iyi olur haa

• E yok artık ebesinin... :D
    Böyle bi telefon daha yok ya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bi İOS kaldı onuda port etsinler tamam olsun :)

• Şaşırmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon yalama oldu artık oha

• Alet tamamiyle generic galiba driver sorunu falan yaşamıyolar mı yaw

• Sahibinden.com da ve gittigidiyorda 500 civarı almak lazım :D her sistemi port ederim

düşünsene off android sıktı Windows phoneye geçeyim buda sıktı hadi ubuntu hadi pardus hadi symbian hadi ios felan ohoo :D

• Efsanaler ölmez! :)

• HTC nin yaptığı en önemli telefon bu oldu. Bende zaten HTC yi bu telefonla tanıdım ve bundan başka hiç bir telefonunu da hiç bu kadar beğenmedim.

Keşke Android kadar bunda da önem verip devam ettirseydi.2 sene öncelerde internette bile HTC HD3 reklamları vardı 4.5 ekran felan diye yazıyodu.

• HD2'imi iyiki almışım zamanında, hala güncel , Android JB yüklü taş gibi çalışıyor. şimdide W8 opsiyonu var dual os olarak kurar denerim :) 1Ghz işlemci, 512MB ram, bir de class 10 sd card ile herşeyin altından kasmadan kalkıyor alet.

• 1 yil kullandim kendilerini hala ustune telefon cikmadi desem abartmis olmam.

• utanmasalar iOS'u da port edecekler !

• ahahaha :D Gül gül öldüm şu telefonu o kadar çok seviyorum pahalı olduğu için alamadım hala diyorum 2.ci el temiz alsammı diye düşünüyorum ahahaha :D Bu telefonu al 20 sene eskimez
  • Efsane yani :D hiç şaşırmadım

• Bir telefonu sattığıma hiç bu kadar pişman olmamıştım .
    Bir gün trilyoner olsam bile yine bir tane alacağım senden HD2 .

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.