Şimdi Ara

Windows Phone 8.1 GDR1 Özellikleri! (Preview Haftaya Tüm Cihazlara ve Ülkelere Aynı Anda)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft, 14 Nisan’da kullanıcılar için Preview for Developers programı dahilinde Windows Phone 8.1′i dağıtmaya başlamış ve şimdiye kadar yaklaşık 4 küçük güncelleme Windows Phone 8.1 için yayınlanmıştı. Bu süreçte Nokia’nın Windows Phone 8.1′i getirecek olan Lumia Cyan güncellemesi, WP8.1 geliştirici ön izleme sürümü yüklemeyen kullanıcılar tarafından merakla bekleniyordu.

Ülkemizde çok küçük bir kısım Lumia 1520 ve Lumia 925 için aktif edilen güncelleme beklene dursun, Microsoft; Windows Phone 8.1 Geliştirici ön izleme sürümü yükleyen kullanıcılar için Windows Phone 8.1 GDR1 yayınlamaya hazırlanıyor.

Bugün düzenlenen etkinlikte Joe Belfiore, Windows Phone 8.1 GDR1 (Güncelleme 1)’in önümüzdeki hafta herhangi bir gün içersinde Preview for Developers kullanıcılarına yayınlanacağını açıkladı. Güncellemenin yeniliklerinden kısa kısa bahsetmek gerekirse;

Yerleşik Klasörleme (Canlı Klasörler)

Windows Phone 8.1 GDR1 Özellikleri! (Preview Haftaya Tüm Cihazlara ve Ülkelere Aynı Anda)

Nokia’nın Klasörler uygulaması için çaba sarfettiğini kabul eden Microsoft, çok daha kullanışlı olan ve başlangıç ekranından ayırmayan; canlı kutucukları klasörleyen yeni özellik, Canlı Klasörleri tanıttı.

Canlı Klasörler sürükle-bırak mantığıyla çalışıyor ve Nokia’nın uygulamasında olduğu gibi uygulamaya yönlendirme şeklinde değil başlangıç ekranında açılıp kapanıyor.

Mesajlaşma uygulamasında yenilikler

Windows Phone 8.1 için en çok beklenen özelliklerden biri varsayılan mesajlaşma uygulamasının değiştirilebilir olması idi, fakat ne yazık ki bu güncellemede de SMS uygulamaları kullanılmıyor. Ancak Mesajlaşma uygulamasında bazı iyileştirmeler var, SMS iletme birleştirme başta olmak üzere bir çok iyileştirme olduğu bahsediliyor.

Xbox müzik ve Mağaza Uygulaması

Xbox Müzik uygulaması artık canlı kutucuk destekleyecek. Aynı şekilde Mağaza uygulaması da mağazadaki yeni uygulamaların, öneri uygulamaların bilgilerini size interaktif olarak sunacak.

Xbox Müzik uygulamasında ve mağaza uygulamasında geliştirmelerin yapıldığı verilen bilgiler arasında.

Diğer yenilikler;

- Internet Explorer: web tarayıcı artık daha uyumlu hale geliyor. Özellikle mobil siteye yönlendirmeyen websiteleri için önemli bir çözüm olacak.

- Wifi internet paylaşımı içerisinde VPN

- Qualcomm’un hızlı şarj özelliği (Quick Charging 2.0) desteği Snapdragon 800 cihazlarda aktif ediliyor. Yüksek voltajlı şarj aletinde %75 daha hızlı şarj imkanı sağlıyor.

- Akıllı kapak desteği: özellikle HTC’nin Dot View kapağına benzer kılıflar/kapaklar artık Windows Phone cihazlarda kullanılabilecek

- Gelecek cihazlar için: 1280×800 WXGA, 540×960 qHD (HD’den ölçeklenen) ve 6.01-7 inç için 1280×768 çözünürlük desteği.

- ve daha fazlası

Ne zaman, nasıl yüklenebilecek?

Güncellemeyi Preview for Developers programı dahilinde Windows Phone 8.1 Preview yüklediyseniz, Preview for Developers uygulamasında da hesabınız aktifse direkt olarak telefon güncellemelerinden denetleyebilirsiniz.

Kaynak 1:http://windowsphonehaber.com/windows-phone-8-1-gdr1-preview-onumuzdeki-hafta-geliyor.htm

Kaynak 2:http://www.wpcentral.com/official-update-1-windows-phone-81-next-week-preview

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beybaba62 -- 30 Temmuz 2014; 12:35:54 >

• Valla şu beta yüzünden en sonunda satacam bunaldım bir adam akıllı sistem kullanmıycakmıyız hep beta
  • Nokia tamamen Microsoft un olduğunda daha rahat güncelleme ve uygulama desteği verecek diye düşünüyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel güzel gelsin yenilik iyidir. Sıkıldım 8.1 final sürümünden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli preview da dolanacağız. Hiçbir zaman tam surum kullanamayacağız. Cyan gelmedi hala. Çok sıkıntı bu güncelleme işi bakalım ne olacak. Şarj problemi düzelsin yeter başka bir şey istemiyorum. Beklentilerimi azalttım iyice

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klavyede eski haline gelir bu sefer umarım.

• Microsoft başladığı hiç bir işi bitirmiyor herhalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Preview sürümü geliştiriciler içindir.
    Son kullanıcılar için değil.
    BETA yüklerseniz buglara katlanırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: bm07tr

Preview sürümü geliştiriciler içindir.

Tam sürümünün de pek farklı olmadığını gördük zaten.

• Yahu şu cyanı bi alsaydık da onun guncellemesi bi kalsın ne saçma iş bu ben sürekli betada mı kullanacam bu telefonu???
    Sanki bana zilyon tane yenilik olan sistem bi halt geleceği de yok cyanla.
    Bi arkadaşta prewiew geliştiriciler içindir demiş ona zaten hiç bişi demiyorm bizde biliyoruz geliştirici için oldğunu ihtiyaçtan ve 8.0 saçmlığından dolayı yukluyoruz 8.1i

• Ehe ehe daha cyan'ı alamadık

• Mağazadaki uygulamalara da güncelleme gelecek mi. İnstagram hala betada mesela

• Beta sürümünün Betasını mı yayınlıacaklar anlamadım ben . 8.1 prewiev isteyenler yükleyebiliyordu ancak kararlı sürüm değildi. Şimdi güncelleme 1 adında yeni bir paket var ve bunun da 8.1 prewiev lara geliceğini söylüyorlar.

Henüz 8.1 Prewiev yüklemeyen kullanıcılar için gelen bir güncelleme yok yani. Doğru mu anladım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cambaz_blood

Beta sürümünün Betasını mı yayınlıacaklar anlamadım ben . 8.1 prewiev isteyenler yükleyebiliyordu ancak kararlı sürüm değildi. Şimdi güncelleme 1 adında yeni bir paket var ve bunun da 8.1 prewiev lara geliceğini söylüyorlar.

Henüz 8.1 Prewiev yüklemeyen kullanıcılar için gelen bir güncelleme yok yani. Doğru mu anladım ?

8.1'in tam sürümü olan kullanıcılara gelecektir.
  • Ya bi retrica gelsin cortana turkçe olsun klavye duzelsin betalar kalsın şimdilik nolur ya klavye nekadar edepsiz d*l yazdım 'israfı'çıktı kim hazırladıysa helal olsun.kesin yakında cortanaya kufurde etmeyide öretirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 31 Temmuz 2014; 20:50:22 >
  • Şaka gibi işletim sistemi ya :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Komi

quote:

Evet kağıt üzerinde gördük arada fark olmadığını ama bir de pratikte bakalım!

Ben en çok müzik oynatıcısını bekliyorum. Eğer oynatıcı 8.0 daki gibi kaliteli, takılmadan scroll edebilen birşeye dönüşmüşse, eğer yeni eklediğim bir parça varsa "loading" demiyorsa benim çok işime gelir bu hali ile yeni 8.1! Yoksa klavyesi dışında diğer özellikleri zaten kullanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: badtrip

quote:

quote:

Ben en çok müzik oynatıcısını bekliyorum. Eğer oynatıcı 8.0 daki gibi kaliteli, takılmadan scroll edebilen birşeye dönüşmüşse, eğer yeni eklediğim bir parça varsa "loading" demiyorsa benim çok işime gelir bu hali ile yeni 8.1! Yoksa klavyesi dışında diğer özellikleri zaten kullanmıyorum.

Pratikte de donmalar ve atmalar varmış. Aynı yani.

Öte yandan gdr1 in tek iyi yanı klasör başka özellik yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ya 8.0 a geri mi dönsek bu durumda ne yapsak hiç bir esprisi yok bu durumda 8.1 ve türevlerinin...

İşin kötü yanı benim bilgisayarda o işlemi de yapamıyorum :(

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya 8.0 a geri mi dönsek bu durumda ne yapsak hiç bir esprisi yok bu durumda 8.1 ve türevlerinin...

İşin kötü yanı benim bilgisayarda o işlemi de yapamıyorum :(

O zaman nasıl döneceksin ki?

Yine de ben GDR1'i de alacağım. Her zaman olduğu gibi.

Yine de o kadar ay geçti yapa yapa bunları yapmışlar. Yahu bu Microsoft aşırı yavaş. Biraz gayret ya. Gidin kilit ekranına bildirimlere kolay ulaşım ekleyin. Arayüzün arkasına da foto ekleme getirin. Bir şeyler getirin değil mi? Yok yaptıkları klasör yani. Onu da buyurdular sonunda.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.