Şimdi Ara

Windows.old Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar Asus x550jk bilgisayarıma uzun süredir format atmıyordum. Bende Microsoft'un İSO indirme programı ile Windows 10 Pro x64 sürümünü İSO seklinde indirim DVD ye yazdırdım.
    Temiz kurulum yapmak istediğim için (c ve d olarak ayırmıştım) iki bölünmüş bölgeyi tamamen silip tekrardan oluşturdum ve UEFİ kurulumu yaptım. Fakat PC açıldığında C de Windows.old adında klasör olduğunu gördüm temiz bir kurulum sonrasında bu nasıl mümkün oluyor ?
    Yaklaşık 1 aya yakın kullandım bazı nedenlerden dolayı tekrar Format atmaya karar verdim ve tekrar tüm HDD yi temizleyip temiz kurulum yaptım fakat sonuç yine aynı bunun bir zararı varmıdır ve neden kaynaklı olabilir. Windows.old Sorunu
    Ayrıca resim masaüstünde olan Windows 10 yükseltme yardımcısı ne işe yarıyor.
    C deki Windows Upgrade klasörünü silsem bir şey olur mu ?

• Format atarken diski bicimlendirmemissin. Old klasorunu silebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam direk tüm bölümleri silip kurdum biçimlendirme ile aynı işlevi görmezmi

• Tamamen temiz kurulum sonrası windows old klasörü oluşmuşsa windows büyük bir güncelleme yapmış yani o windowsa ait güncelleme değilde tamamen yeni bir yapıya yükseltmiş ondan oluyor.Aynısı başıma gelmişti.Büyük ihtimal indirdiğiniz windows 10 yapı 1511'dir kurulumdan sonra en son yapı olan 1607 ye yükseltmiş ve bunu yeni bir windows gibi algılamış.Bende ilk defa görmüştüm böyle birşeyi microsoftun yaptığı birşey.Yapmanız gereken windows 10 1607 msdn iso indirip kurmaktır.
  • Bir internet kullanıcısı B kullanıcısına yanıt
    Saolasın hocam evet kurulumdan sonra 4 gb gibi birşey indirdi.Ondan olabilir sanırım ayrıca o windows.old dosyasında herhangi birşey yok standart windows dostaları herhangi ekstra bir program yok o klasörü silmem yeterli mi ?

• Normal şekilde silinmiyor o klasör bulunduğu sürücüye sağ tık özelliklerden disk temizlemeyi seçin oradan sistem dosyalarını temizle seçin orada nelerin silineceğini seçebilirsiniz önceki windows yüklemelerini seçeneğni seçerseniz silinir old klasörü.Ama hiçbişey yapmasanızda 1 ay sonra silinir.Ama en iyisi temiz msdn 1607 sürümünü sıfırdan kurmak.
    Saolasın hocam simdilik silmesem herhangi bir sorun olur mu 1 ay içinde 3. Defa format atmak istemiyorum,ayrıca en güncel sürümünü en temiz sekilde nerden bulabilirim bir dahaki format atışımı ona göre yaparım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Windows Boot manager Sorunu..
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kocaeli1074141 kullanıcısına yanıt
    Yok bir sorun olmaz.Şuan bulunan en son yapı olan 1607 el değmemiş microsoft iso dosyası bu linkte.Listenin en altında

http://windowsiso.net/windows-10-iso/windows-10-anniversary-update-1607-download-build-14393-0/windows-10-anniversary-update-1607-iso-download-standard/
  • Disk temizlemeyle silebilirsiniz. Disk temizlemede sistem dosyaları seçeneğini seçip eski işletim sistemine ait dosyalar seçeneğini işaretleyin. Ayrıca Windows.old klasöründen eski dosyalarınıza erişmeniz ve kullanıcılar klasöründen bazı programlara ait eski ayarları geri getirmeniz mümkün.
  • ahmetaksoy1985 A kullanıcısına yanıt
    @ahmetaksoy1985 teşekkürler

Saolasın hocam

Orijinal Microsoft sitesinden indirmek varken neden bu site ?

• Biraz konu dışı ama yakından ilgili bir şey soracağım. Ben temiz format attım ama bir windows.old var 15 gb yer kaplıyor bunu silsem ne olur?
  • Qawistz kullanıcısına yanıt
    Bir şey olmaz ancak sen silmesen bile zaten Windows onu otomatik olarak silecek, çok lazım değilse o 15Gb bırak kendi silinsin ancak bana lazım diyorsan kendin de silebilirsin.
  • kocaeli1074141 kullanıcısına yanıt
    Önemli değil ne demek. Ben çok nadir temiz kurulum yapıyorum. Yaparsam da bu yöntemle programların eski ayarlarına kadar kurtarıyorum. Visual Studio gibi kompleks kurulum gerektiren programların ayarlarını kurtarmak zor tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.