Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım kapanırken güncelleme yaptı ve açılışta "windows güncelleştirmeleri yapılandırılamadı" "ayarlar geri alınıyor" gibi uyarılar vermeye başladı ve bu hatayı sürekli vermeye başladı.
Madur olan arkadaşlar için GEÇİCİ çözüm;
Ben bilgisayarı SAFE MODE'den açtım ve SİSTEMİ GERİ YÜKLEME yapıp sisteme normal bir şekilde giriş yaptım, güncelleme tıklarının hepsini kaldırdım (Windows Update'den) ve Otomatik Güncelleştirmeleri kapattım, sistemi yeniden başlatıp durumu geçici olarak çözdüm. (Windows Update güncelleme tıklarını güvenli moddan kaldıramadım mecburen bu uzun yolu kullandım)
ASIL SORUM ŞU: Bu yapılandırma ve güncelleme hatasını almadan, güncellenmesi gereken bu 70 küsür windows dosyasını nasıl güncelleyebilirim?
Bu sorun genellikle bozuk ya da eksik sistem dosyaları yüzünden kaynaklanır. C:\Windows\WindowsUpdate.log içinde hangi güncellemelerin başarısız olduğu kayıtlıdır. Sistem geri yükleme yapıldığı için silinmiş olabilir.Güncellemeleri yüklerken onlar atlatılırsa diğerleri başarılı olarak yüklenecektir.Geri kalan güncellemelerin önemli olup olmadığı araştırılmalıdır.
İşte bana çözüm lazım.. Kendim elle güncelleştirmeye kalktığımda bazılarını güncelleştiriyor bazılarına hata veriyor. Bu yüzden açılışta yine hata vermeye başlıyor. Bi program felan yok mu? Update hatalarını çözecek.. Yoksa Updateyi sürekli kapalı tutmak zorunda kalacam ki bu da sistemim için pek sağlıklı bir çözüm olmayacak. Teknik servise vermek istemiyorum 1 haftayı buluyor gelmesi.
3. sol alttaki Microsoft hizmetlerini gizleyi işaretleyin
4. listede kalan tüm hizmetleri devre dışı bırakın.
5. ok diyerek çıkın.
6. yeniden başlatma iletisi gelecektir yeniden başlatın.
7. bilgisayar yeniden başlatıldığında windows update'de güncellemelerinizi tekrar kontrol ettirip güncellemeleri yapmasını sağlayın.
8. güncellemeler normalde sorunsuz yapılacaktır. bilgisayar yeniden başlatıldığında yine msconfig'e girip ms hizmetleri dışındaki önceden iptal ettiğiniz tüm hizmetleri tekrar etkinleştirin.
İŞLEM TAMAMDIR...
Başka bir başlık altında sorunu nasıl çözdüğümü paylaştım buraya da ekleyeyim:
"Arkadaşlar yukarıdaki sorunu çeken olursa çözümü aşağıdaki şekilde buldum:
(öncelikle pdf conventer programı vardı. araştırma yaparken bir yerlerde bunu kurun bazı güncelleme hatalarını düzeltiyor deniyordu. Bir alaka kuramadım açaıkçası ama programı kurdum. Programın ismini şimdi hatırlayamıyorum akşama yazarım. bir faydası var demiyorum. sadece kurduğumu yazayım)
Bir çok kez bilgisayara one key recovery ile format atmak zorunda kaldım. otomatik olarak güncellemeler yüklendiğinde kesinlikle alet çalışmıyor. güncellenemeler yüklenemedi yazıyor ve orada takılıyor. Sonra güncellemeleri teker teker yüklemeye karar verdim. tarih sırasına göre tek tek yüklemeye başladım. toplam 108 güncellemenin60'ını filan yüklemiştim, gayet sorunsuz gidiyordu ki windows yine sazı eline aldı ve tüm güncellemeleri tek seferde yüklemek için aç kapa yaptı. geriye 78 güncelleme kalmıştı bunları yüklemeye başladı. ve sonuç yine aynı. güncellemleer yapılandırılamadı ve geri alınıyor yazısı. mecburen one key recovery ile oluşturduğum imajı tekrar yükledim (bir nevi format atmış oldum).
sanırım güncellemeleri toplu olarak yüklemek istediğimizde bazı güncellemeler %100 inmeden hepsi inmiş gibi davranıyor ve sonrasında da yapılandırma gerçekleşemiyor. güncellemeleri tek tek yapılandırmaya çalıştığımda yaptığım hata ise, otomatik güncellemeyi kapatmayı unutmak oldu. Dolayısı ise ben tarih sırasına göre tek tek güncelleme yaparken windows arka planda kafasına göre güncellemeleri indiriyordu. sonunda indirmeleri bitince sazı yine ele aldı. bu noktadan sonra:
1. Otomatik güncellemeleri kapattım (ayarlar --> windows update --> ayarlar --> güncellemeleri indirme ve yükleme)
2. tarih sırasına göre güncellemeleri yükledim. bu sefer teker teker değilde 5'er 5'er yaptım. bildiğiniz üzere önce indirme sonra yükleme yapılıyor. indirdikten sonra indirme geçmişinde bazı indirmeler için başarısız yazıyor. böyle bir yazı görürsem indirme sorun gidericisini çalıştırdım ve ondan sonra yükleme yaptım.
şu anda yarısından fazlası güncellendi. bir sıkıntı yok. tümünü güncelleyebilirsem sonunda win 8.1 'i yükleyip one key recovery ile temiz bir imaj alacağım. bir daha format atmam gerekirse bu dertle uğraşmayayım diye. tüm güncellemeler başarılı olursa buraya yazarım.
internette araştırdıımda lenov dahil bir çok win8 kullanıcısı bu sorunu çekiyor. aletle ilgisi yok yan"